WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Pittig stoeltje

  pittig stoeltje

  In een rustig basis interieur met bijvoorbeeld een mooie Hongaarse punt vloer is er maar één gekleurd stoeltje nodig om je interieur een stevige kleurboost te geven; een stoeltje zoals de 'That' leunstoel van E15. Pittig!

  www.e15.com

 • Bucketlights

  Bucketlights

  Interieur ontwerper Roderick Vos maakt de wereld een stukje groener met zijn Bucketlights. Volgens Roderick hebben planten een goed effect op de werkruimte en zorgen ze voor extra zuurstof. Door een lamp in emmer-vorm te maken combineert Vos de verlichting met planten. Met een Bucketlight creëer je een mooi verlichte én groene ruimte.

 • Typografische boekenplank

  boekenplank

  Ben je fan van typografie én boeken? Dan kun je je hart ophalen met deze typografische boekenplank! De "Typographic Bookshelf" van ontwerp studio Meb Rure brengt typografie en boeken samen in een opvallend ontwerp.

  Met deze bijzondere boekenplank sorteer je je boeken niet alleen op alfabet maar ook op ‘al gelezen’ en ‘nog te lezen’.

 • In elke woning

  houten vloeren in elke woning

  Het plaatsen van een houten vloer is in elke soort woning mogelijk, zowel in nieuwbouwwoningen en bestaande woningen als in appartementen. Wanneer je een houten vloer wilt leggen in een bestaande woning, is het belangrijk om de huidige staat van de betreffende ruimte in kaart te brengen. Zeker bij een wat oudere woning zijn er door aanpassingen en uitbreidingen vaak verschillen in onder andere de soorten ondervloeren en dorpels ontstaan.

   

 • Design lemonade

  design lemonade

  Webwinkels voor interieur accessoires en zelfs meubels zijn er genoeg. Wij vinden Design Lemonade een van de leukste online webshops van het moment. Waarom? Deze shop wil jou inspireren fijner te wonen. Ze verkopen een selectie interieur accessoires met een frisse mix van basics en design.

  Hun collectie bestaat uit accessoires uit binnen én buitenland. Bij Design Lemonade zoeken ze stad, land en beurs af om produkten samen te stellen die passen binnen hun eigen smaak en stijl.

   

 • Strips van piet boon

  stips van piet boon

  Haardenfabrikant TULP en interieurontwerper Piet Boon delen hun voor liefde voor het combineren van mooie materialen en een focus op functionaliteit. Samen hebben zij een exclusieve lijn gashaarden ontworpen, STRIPS van Piet Boon en TULP.

   

 • Verouderde houten vloeren

  verouderde houten vloeren

  Oude, houten vloeren met een doorleefd uiterlijk zijn stijlvol en hebben karakter en historie. Ook in je nieuwe woning kun je het effect creëren van zo’n karakteristieke, doorleefde vloer. Uipkes vervaardigt houten vloeren met een verouderde uitstraling van gedroogd Frans eikenhout. De noesten en droogscheurtjes geven deze verouderde houten vloeren een ‘geleefd’ uiterlijk, waardoor ze nostalgie en historie van oude abdijen, boerderijen of kastelen uitstralen.

   

 • Houten keukenvloeren

  paul van de kooi
  Als je opzoek ben naar een keuken op maat komt het aan op maatwerk, duurzaamheid en originaliteit. Paul van de Kooi begreep dit jaren geleden al. In zijn werkplaats creëert hij samen met ruim vijfentwintig medewerkers al jaren lang precies de keukens die zijn klanten wensen: duurzaam, karaktervol en uniek.

  Wil je graag een houten vloer in de keuken? In de showroom van Paul van de Kooi in Alphen aan den Rijn vind je bijzondere op maat gemaakte keukens die speciaal voor je ontworpen kunnen worden in combinatie met de veelzijdige houten vloeren van Uipkes.