WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Opening Paul van de Kooi

  paul van de kooi

  Gisterenavond waren we aanwezig op de feestelijke opening van Paul van de Kooi's showroom in Alphen aan de Rijn. In samenwerking met Paul van de Kooi Keukens op maat leveren wij houten keukenvloeren, geheel naar wens, in iedere kleur of stijl, van modern tot landelijk. Paul van de Kooi Keukens is dé specialist als het gaat om een keuken op maat. De overheerlijke hapjes werden verzorgd door chef-kok Walter Spruit.

  Heb je vragen over een houten vloer in de keuken? Lees meer over keukenvloeren op onze website of neem contact met ons op.

 • Verouderd hout

  verouderde houten vloeren

  Ideaal, bij een verouderde houten vloer hoef je niet bang te zijn voor krassen of deuken! Onze verouderde houten vloeren zijn ontworpen met krassen en deuken zodat de vloeren een authentieke en robuuste uitstraling hebben.

  Onze oude houten vloeren zijn gemaakt we van Frans eiken, de planken worden na het zagen gedroogd. De knoesten en scheurtjes, in combinatie met de beschadigingen, geven de houten vloer een ‘geleefd’ uiterlijk. Deze speciale behandeling van het hout zorgt ervoor dat de houten vloeren het uiterlijk krijgen van een echte oude houten vloer.

   

 • Winkel vloeren

  winkelpand

  Een winkel is een druk bezochte plek waar de houten vloeren veel te verduren krijgt. Wij adviseren je graag in de keuze van onze houtsoorten waarbij we behalve naar de eigenschappen en kleur mogelijkheden van de houtsoorten ook kijken naar de behoefte van het dagelijks gebruik.

 • Conte Blue wijnrek

  De olijke olifant, elegante eland, dolle dobermann of prachtige pinguïn, deze houten feestbeesten houden tijdens een gezellige feestje thuis de wijnflessen met alle liefde voor je vast! Weg met dat saaie wijnrek, ga voor een beestachtig exemplaar! Conte Bleu heeft een serie houten wijnrekken ontworpen waarmee je een doodgewone wijnfles omtovert in een van je favoriete dieren. Zo creëer je met de verschillende wijnrekken een vrolijke beestenboel in je interieur.

  www.conte-blue.com

 • Een échte houten vloer

  Een houten vloer brengt sfeer aan je huis, warmte en een natuurlijke uitstraling. Hout is een natuur produkt, hout leeft en leeft met je mee. Anders dan bijvoorbeeld een laminaat of tegelvloer geeft een houten vloer je huis een rijke uitstraling en gaat de vloer door de jaren heen karakter tonen. Het natuurmateriaal hout biedt de perfecte basis voor smaakvol en stijlbewust inrichten. Onze houten vloeren zorgen voor veel mogelijkheden om een individuele stijl van inrichten te gaan toepassen.

  uipkes houten vloeren

 • Een groen interieur

  groen interieur

  Groen is dé nieuwe trend. Niet alleen de kleur, maar ook bewust leven met respect voor de natuur. Idha Lindhag fotografeerde een groen interieur voor het tijdschrift Elle interieur. Prachtig "groen" in combinatie met decorative houten meubels en houten vloeren.

 • Lamel parket

  uipkes houten vloeren showroom

  Wij bieden een ruime keuze lamel parket in verschillende prijs klasse. Onze houten vloeren worden geproduceerd van écht hout. Hout is een natuurlijk produkt, hout is duurzaam en sterk zodat je jaren lang plezier hebben van je vloer.

  Bij Uipkes verkopen wij massief houten vloeren en lamel parket vloeren. Beide vloeren gemaakt van écht hout van een hoge kwaliteit, de een massief en de ander gelaagd. Bij onze gelaagde houten vloeren bieden we een aantal prijs mogelijkheden.

  - Robin is een samengestelde plank die het meest lijkt op een massief vloerdeel en is 20 mm dik.

  - Vincent is een gelaagde plank van totaal 15 mm dik en maximaal 24 cm breed. De toplaag bestaat uit een gemiddelde eiken mix sortering van 4 mm.

  - Floor is de goedkoopste variant van onze gelaagde vloeren, deze planken zijn 18 cm breed afgewerkt met een eiken toplaagvan 2,5 mm, de totale dikte is 12 mm.

  WIST JE DAT? Je kan een lamel parket vloer een aantal keer opnieuw schuren en bewerken? Bijvoorbeeld als je je vloer een ander kleur wilt geven! Van donker naar licht of andersom? Geen probleem!

   

 • Prïvate0204

  vloerkleden

  De vloerkleden van het merk Prïvate0204 zijn "one-of-a-kind" vintage tapijten waar nieuw leven in is geblazen. De tapijten met tweedehandse uitstraling en zijn gemaakt van hennep, worden gewassen in de zee en daarna gedroogd op het strand, hierdoor krijgen ze de verwassen denim uitstraling. Stoer op elke houten vloer!

  www.private0204.com

 • Hand Made Markt

   

  hand made markt boijmansOp zondag 12 mei vindt de exclusieve Hand Made Markt plaats in het museum Boijmans Van Beuningen. In de Serrazaal zullen professionele ontwerpers, vaklieden en kunstenaars hun bijzondere werken tonen, een diverse mix van traditionele en ambachtelijke designproducten. Op de markt kunnen de exclusieve en ambachtelijk vervaardigde kunst- en design objecten rechtstreeks van de makers gekocht worden.

  In samenwerking met conservator Mienke Simon Thomas selecteerde het museum voor deze markt kunstenaars, ontwerpers en vaklieden, waarvan enkelen ook werk exposeren in de tentoonstelling. Zoals ‘sociaal gebreide mode’ van het Rotterdamse initiatief Granny’s Finest, serviesgoed van Studio Pieter Stockman, ambachtelijke papierproducten van Whispering Wall en biologische, handgemaakte zeep van Werfzeep.

 • Kleur advies

  flexa kleur advies

  De juiste kleur kiezen voor je interieur is, zo blijkt uit onderzoek van Flexa, niet gemakkelijk. Een schilderklus wordt zelf door 15% van de Nederlanders uitgestelt omdat mensen er niet uitkomen om een kleurpalet voor hun nieuwe interieur samen te stellen. Flexa komt met een oplossing, vanaf dit voorjaar komen ze met kleuradvies aan huis.