WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Ishinomaki Laboratory

  uipkes woonblog

  Japans design wordt vaak gekenmerkt door een hoog ontwikkeld gevoel voor eenvoud, functionaliteit en esthetiek. Zo getuige ook deze collectie multifunctionele elementen. De AA Stool kan gebruikt worden als schraag, als hoge kruk of, wanneer meerdere elementen aan elkaar worden geschoven, als tafel. Een klein krukje dient ook als opstapje of omgedraaid als  gereedschapskist of dienblad. De meubels worden gemaakt in een houtworkshop in Ishinomaki, de stad die in 2011 verwoest werd door de tsunami. De werkplaats werd opgericht om lokale werkgelegenheid te creëren en studenten op te leiden, en biedt bewoners van het gebied gratis meubels aan om hun interieurs weer mee op te bouwen. Verschillende ontwerpers leveren de ontwerpen voor deze meubels.

 • Let’s Eat!

  Tafel Let’s Eat van Tcherassi Vilató is geen standaard huis-tuin-en-keukentafel. De tafelpoten zijn namelijk messen en vorken gemaakt van ijzer! De bijzondere eettafel  geeft een speelse draai aan de keuken of eetkamer. Met plezier roep je voortaan ‘aan tafel’! De tafel bestaat uit ijzeren laser gesneden poten en een tafelblad met stroken van massief hout.~ www.tcherassi-vilato.com

 • Mary had a little lamb

  uipkes woonblog

  Wist je dat door het Amerikaanse rijmpje "Mary had a little lamb" de platenspeler werd uitgevonden? Vandaag de dag zijn heel veel mensen de uitvinder nog steeds dankbaar. Ongetwijfeld zijn deze mensen ook de uitvinder van het Berlinerschrift dankbaar. De twee heren Edison en Berliner, een gouden duo, hebben ervoor gezorgd dat liefhebbers anno 2013 nog steeds kunnen genieten van hun favoriete muziek.

  Afgelopen maand verscheen er een artikel op internet over een ontwerper die op een kunstzinnige wijze een platenspeler heeft ontworpen. Een mooi (van hout gemaakt) apparaat om te zien en geeft minstens zo mooi geluid. Enige minpunt lijkt dat de speler niet ingesteld kan worden op 33 of 45 toeren. Hoe dan ook, de visie van de bedenker van deze platenspeler mag er wezen. Joel Scilley: “Ik bouw dingen die goed klinken, die goed werken en de muziekbeleving verhogen met een uniek karakter”. 

 • Useful Arbeitsloser

   Useful Arbeitsloser

  Useful Arbeitsloser (Jobless) is een serie meubels die het leven van ontwerper Sanghyeok Lee weerspiegelt. De koperen gewrichten symboliseren voor Lee het gewicht van het leven. De houten stellage en tafel zijn door de designer ontworpen met het idee van een bouwsteiger. Het project heeft de Deense Time to Design prijs gewonnen. Lee studeerde in 2011 af aan de Design Academy Eindhoven en woont en werkt in Berlijn. ~ www.leesanghyeok.com

 • Maison Ruinart

   

  Piet Hein Eek

  Maison Ruinart, het oudste champagnehuis ter wereld, is een samenwerking aangegaan met Piet Hein Eek voor de limited edtion Blanc De Blancs-kwaliteit.

  Piet Hein Eek koos ervoor gekozen het verhaal van Ruinarts oorsprong te vertellen met behulp van zijn eigen vocabulaire. De champagnekist is van hetzelfde sloophout gemaakt als de meubels die Piet Hein Eek ontwerpt. Het naaldhout is met grote zorg door de ontwerper geselecteerd en uitgekozen om zijn lichtgrijze, witte en romige tinten, die hij associeert met de Ruinart Blanc De Blancs.