WELKOM OP ONS BLOG

Met het Uipkes woonblog willen wij je niet allleen inspireren over houten vloeren, maar ook over de nieuwste woontrends, interieur design en woonaccessoires. Zo krijg je een beeld van de laatste trends én een idee hoe een houten vloer er bij jou thuis in de toekomst uit kan gaan zien. Lees meer informatie over het kopen van een houten vloer bij Uipkes of vraag ter inspiratie ons gratis vloeren magazine aan via de website.

 • Uipkes & O'Neill

  Het was Berlijn Fashion week. In samenwerking met O'Neill ontwikkelde Uipkes afgelopen januari een beursstand gemaakt van hout. Geïnspireerd door Californië, de natuur en innovatie, gecombineert met organische stoffen. De geborstelde kwaliteiten en stevige wasbeurten voegen toe aan de vintage feel van de artikelen en is er voor de beurs gekozen voor een eenvoudig en ingetogen kleurenpalet – militair groen, zwart en bos groen in combinatie met Eikenhout.

   “I just want to surf longer”, was de gedachte waaruit O’Neill in 1952 is ontstaan. Deze gedachte, van de Amerikaan Jack O’Neill, leidde tot ’s werelds eerste wetsuit! Al snel opende O’Neill zijn eerste winkel in surfkleding en vanaf dat moment ging het snel. O’Neill blijft komen met innovatieve producten en is uitgegroeid tot het huidige wereldwijd bekende surf-, snowboard- en lifestyle merk.

  Uipkes houten vloer op Bright Berlijn 2014

 • Ode aan de Chesterfield

  Stijlvol, klassiek en traditioneel maar nooit uit de mode. Ik heb het natuurlijk over de Chesterfield bank!

  De zeer geliefde Chesterfield bank zie je terug in interieurs door de jaren heen. Je ziet hem ook steeds vaker terug in modern interieurs, waar de bank een leuke twist aan een minimalistische inrichting geeft.

  Hoe meer versleten een vintage exemplaar hoe beter, het leer wordt alsmaar soepeler en beter door de jaren heen. Wat veel mensen niet weten is dat Chesterfield geen merk is maar een Canadees-Engelse term voor bank en voornamelijk gebruikt wordt om een bepaalde interieurstijl te karakteriseren.

  Een Chesterfield bank is prachtig te combineren met een houten vloer, of het nu om een minimalisch en strak of om een klassiek interieur gaat.

  www.roseandgrey.co.uk

 • Zelfmaak lamp

  Een creatieve en goedkope manier om je werkplek, eettafel of slaapkamer goed te verlichten. De lampen aan draad zien razend populair. De lampen zijn industrieel en zien er ook nog eens origineel uit zonder lampenkap.

  Om ze goed te kunnen verdelen over de ruimte kan je ze ook aan een grote tak ophangen. Op deze manier verdeel je de lampen op een natuurlijke manier en verspreid je het licht zodat je de ruimte beter kunt verlichten. Wikkel het draad om de tak heen en hang de tak op aan het plafond. Op deze manier hoef je ook niet voor elke lamp een goed te boren in het plafond, maar leid je ze vanaf één centraal lichtpunt naar de tak en verdeel je ze vervolgens vanaf daar. Dus hout sprokkelen maar!

  De lampen zijn zelf te maken, maar ook verkrijgbaar van het merk Lichtlab bij NR 310

 • Magneetbehang

  magneetbehang

  Muurstickers en fotobehang met dieren zijn trendy en op dit moment erg populair. Maar dit behang is wel heel bijzonder. Dit is namelijk magneetbehang; behang waarop magneten blijven ‘kleven’. Hierdoor is het behang niet alleen decoratief, maar ook nog eens heel functioneel.

  Met behulp van magneten hang je eenvoudig je briefjes, foto’s of ansichtkaarten op aan de muur. Echt een geschikte vervanger voor het veelgebruikte standaard magneetbord of de magneten aan de koelkast.

  www.d-signmeubels.nl

 • Serax

  serax lamp

  Voor betaalbaar en eigentijds design zit je bij het originele merk Serax Masion d’être goed. De lampen collectie van Serax zijn vernieuwend en echt anders.

  Zoals deze hanglampen van beton van de Nederlandse ontwerpster Renate Vos. De Serax lamp van beton heeft een glazen rand, waardoor de lamp een moderne maar ook gezellige uitstraling krijgt. De tafellamp is ontworpen door Catherine Lovatt en is robuust door het gebruik van de materialen beton en hout. De hanglamp van beton is verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

 • Gelukkig nieuwjaar

  gelukkig nieuwjaar

  Uipkes houten vloeren wenst je een gelukkig nieuwjaar!