Lamelparket is sterk en duurzaam

Lamelparket is sterk en duurzaam

Wat is Lamelparket? Lamelparket zijn houten vloeren die bestaan uit meerdere lagen. De bovenste toplaag, ook wel slijtlaag of zichtzijde genoemd, bestaat uit massief hout. De onderzijde wordt gemaakt van verlijmd Berken multiplex. Dit Berken multiplex is een uitermate stabiele drager die ervoor zorgt dat lamelparket prima geschikt is voor op vloerverwarming. Lamelparket vloeren kunnen ook zwevend worden gelegd. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan bepaalde geluidsnormen moeten voldoen.

Uipkes Vloeren levert diverse soorten lamelparket met verschillende toplagen. Aan de bovenzijde van de vloer kun je niet zien of het een massieve of een gelaagde vloer betreft. Het hout voor een massieve of een gelaagde vloer komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland. Daarna worden de houtlagen watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in de kleur naar wens. Eiken houten toplagen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende diktes, 2 mm, 4mm of 6 mm. Ons lamelparket kan ook worden geleverd als visgraatvloer of hongaarse punt in verschillende breedtes én kleuren.

Wist je?

Dat lamelparket vloeren bijvoorbeeld na een aantal jaar opnieuw geschuurd en/of bewerkt kunnen worden? Bijvoorbeeld als de vloer beschadigd is, of gewoon omdat je de vloer een ander kleur wilt geven. Van een lichte vloer naar een donkere vloer of juist andersom? Het kan! Je houten vloer gaat jarenlang mee, hij blijft mooi en up-to-date volgens de laatste woontrends. Duurzame vloer dus...

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

17 - 7 =