Een nieuwe toekomst voor Lars

Peddelen voor een nieuwe toekomst voor Lars de Beer, dat is het idee van ‘Paddle for Lars’. Lars, de volle neef van Martin Uipkes, kwam kreeg in juli een ernstig ongeluk met zijn mountainbike op Texel. Hij brak daarbij zijn nek en liep een dwarslaesie op. Hij kan sindsdien zijn armen en benen niet meer bewegen. Zijn vrienden en familie willen nu geld inzamelen om hem te helpen.

‘Op dit moment probeert hij in een Amsterdams revalidatiecentrum tot het besef van zijn nieuwe werkelijkheid te komen. Het is zeer de vraag of zijn lichamelijke toestand ooit zal verbeteren. Alles waar hij zo van hield – zijn leven als designer, buitenmens en sporter – vraagt om een nieuwe invulling’, zeggen de vrienden.

Lars was zelfstandig ondernemer en onvoldoende verzekerd tegen dit soort situaties, zoals dat wel vaker het geval is bij zzp’ers. Zijn vrienden willen daarom geld in zamelen voor hem. ‘Om Lars een zoveel mogelijk menswaardig bestaan te garanderen, heeft hij financiële steun nodig.’ Maar het geld zal niet alleen bedoeld zijn voor Lars. Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Dwarslaesie Nederland voor onderzoek.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen op zondag 20 september bij elkaar komen om te gaan peddelen op de grachten. En peddelen in de breedste zin van het woord: dat kan op een standup paddle board (SUP) zijn, een surfplank of kayak. Er zijn twee routes, een van 3 kilometer en een van 5,5 kilometer waar op ingeschreven kan worden. Het evenement vindt plaats bij Roest aan de Jacob Bontiusplaats. Na het peddelevenement is er een veiling ‘met drank en muziek’ bij Roest.

www.paddleforlars.com

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

47 + 3 =