Scandinavisch design voor Nepal

Met deze prachtige designobjecten worden meisjes in Nepal geholpen aan een baan en een inkomen. Het maakt ze weerbaar tegen zwendelaars die hen de prostitutie in willen lokken door ze naar India te sturen en te vervreemden van hun families. Dat is een zeer nobel streven, maar aan de producten is het niet af te zien. Ook zonder te weten dat er een goed doel wordt gesteund, wil je deze designs gewoon HEBBEN!

Ze zijn dan ook ontworpen door vier van de meest succesvolle Scandinavische studio’s voor het Deense woonmerk Menu. Alle items worden gemaakt met de lokale handwerktechnieken en materialen die in Nepal voor handen zijn.

A Hint of Neon ontwierp naast kasjmieren dekens, ook beddengoed, een tas en sjaals, terwijl Note Design Studio kasjmieren en merinowollen kussens en een serie opbergdozen ontwikkelde. De minimalistische teddybeer van Afteroom is onze favoriet, net zoals de wasmand van canvas van Norm Architects.

Laatstgenoemde studio schiet bovendien snel omhoog in onze ranglijst aan ontwerpers. Met een wasbak en bad op hoge stalen poten, unieke designhacks voor IKEA keukens, marmeren tafels en kleinere woonaccessoires is Norm Architects’ werk niet alleen mooi maar ook functioneel.

Dit artikel werd mogelijk gemaakt door Perscentrum Wonen.

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

86 - 6 =