Vloeren in New York | Weblog Uipkes

Deze verschillende vloeren heb ik met mijn iPhone gefotografeerd tijdens mijn bezoek aan New York. We zien kleurrijke tapijten, praktische stenen vloeren en authentieke houten vloeren. Houten vloeren die je ook bij Uipkes kunt krijgen. Leuk om te zien is dat men in New York veel meer smalle, korte houten vloerdelen toepast in plaats van brede lange delen. Dit laatste is een verschijnsel wat zijn oorsprong vooral in Nederland kent en langzaam de wereld over zal gaan.

Houten vloer op Broadway New York

Houten vloer op Broadway

Hier zie je de typische houten vloer die je op dit moment veel in Amerika ziet. De vloer bestaat uit korte en smalle delen. Deze delen zijn feitelijk rest producten van het zagen van rondhout. Op deze manier is het rendement per stam heel hoog. Het geeft alleen een wat druk beeld.

Balthazar café en bakkerij

 Graniet vloer in Balthazar Cafe New York

Het Balthazar café is een geweldige plek met een kakofonie aan lekkernijen! Alsof je 100 jaar terug in de tijd stapt. Geweldige sfeer, ouderwetse service, even wennen aan de toilet mijnheer die de kraan aanzet en je een handdoekje aanreikt. Ontbijt, lunch of kakel verse vis voor het diner, je kunt de hele dag blijven zitten. De vloeren zijn van graniet met prachtige patronen, iets wat helemaal tot zijn recht komt in deze geweldige ambiance.

Museum winkel met houten vloer

 Houten vloer in MoMa winkel New York

Deze MoMa winkel verkoopt, op een ander plek in de stad dan bij het museum zelf, allerlei zaken die op een of andere manier een relatie hebben met het MoMa museum. Zoals design meubels, boeken of gadgets. De vloer is van hout en bestaat ook uit smalle, korte en onbehandelde vloerdelen. De houten vloer ligt nagenoeg los wat een gezellig geluid geeft van alle lopende bezoekers.

Authentieke vloer in vintage winkel

 Authentieke houten vloer in New York

Hier ligt een houten vloer zoals het naar mijn smaak bedoeld is: brede en smalle delen door elkaar heen. Vooral lange lengtes en onbehandeld hout, de houten vloer ziet er natuurlijk versleten uit, iets wat helemaal perfect past in deze tweedehands winkel.

Perzisch tapijt zorgt voor karakter

 Perzisch tapijt op houten vloer New York

Een gebruikt Perzisch tapijt past volgens mij op bijna elke vloer. De combinatie van een Perzisch tapijt met een houten vloer geeft de ruimte een uniek karakter. Een houten vloer geeft vele mogelijkheden voor het gebruik van verschillende soorten tapijten.

Houten vloer in het MoMa

 Houten vloer in MoMa museum New York

Deze houten vloer in het MoMa museum krijgt tienduizenden bezoekers per maand te verwerken. Hout is uitstekend toe te passen in zeer druk belopen ruimtes, dat mag duidelijk zijn. De houten vloer geeft een natuurlijke balans in dit museum waar alle meesterwerken van de grootste kunstenaars ter wereld prachtig tot hun recht komen.

Oude houten vloer met vintage kleed

 Oude houten vloer met vintage kleed New York

In deze vintage winkel is daadwerkelijk alles vintage! Van hoeden en jassen tot het tapijt en de houten vloeren. De sfeer in de winkel is helemaal in harmonie omdat zelfs de houten vloeren met de decoratieve tapijten helemaal opgaan in het geheel. De klant wordt warm onthaald door de perfecte tijdsgeest die men hier creeërt.

Kleurrijke PVC vloer in New York Subway

 Kleurrijke PVC vloer met vlokken patroon

Het eerste ondergrondse metro netwerk van New York ontstond in 1904, het huidige netwerk is sinds 1998 in gebruik genomen. Men vervoert ongeveer 10 miljoen mensen per week waarvan zelf op een rustige zondag nog 2 miljoen mensen gebruik maken van de metro. De wagons worden een steeds moderner onderdeel hiervan. Op de foto is het vlokken patroon in de PVC vloer van een van de wagons te zien.

Tapijt in Lincoln plaza cinema

 Tapijt in Lincoln Plaza Cinema New York

In deze bioscoop op Broadway tussen 62nd & 63rd street ligt dit zeer levendige tapijt. Door dit tapijt heeft de bioscoop een typische uitsraling die past binnen het geheel zoals men dat bedoeld heeft.

Houten vloer langs de East River

Houten vloer pier East River New York

De huidige Pier 17 is een monumentaal object ter nagedachtenis aan de roerige tijd van 1820 -1860, toen hier zich een maritiem leven afspeelde. Nu zijn er musea en diverse winkels te vinden die de oude sfeer in tact houden ter herinnering aan vroegere tijden.

Staten Island Ferry Hal met granieten vloer

 Granieten vloer in Staten Island Ferry Hal New York

De Staten Island Ferry is een gratis veerdienst in New York City tussen Manhattan en Staten Island. Het gebruik van de veerboot is gratis en gaat 24/7. Per dag reizen hier ongeveer 75.000 mensen met  8 veerboten. Wanneer je een gratis rondvaart wil hebben kan je rustig op een van de boten stappen en genieten van de geweldige skyline van Manhattan. De hal met granieten vloer is dan ook een steengoede keuze!

Plaats een reactie

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

38 - 8 =