Kun je een vloer plaatsen over een bestaande gietvloer met vloerverwarming?

Bezoek de showroom

Gietvloer Als Basis Voor Een Houten Vloer

Op een bestaande gietvloer met vloerverwarming kun je een rechtstreeks verlijmde houten vloer leggen. Je hoeft de bestaande vloer dus niet te verwijderen en de nieuwe houten vloer kan gewoon over de bestaande vloer gelegd worden.

Wat Is Een Gietvloer?

Een gietvloer is een gladde strakke vloer die verkrijgbaar is in diverse materialen en kleuren. Ze zijn bestendig tegen krassen en vlekken, echter kan de vloer niet plaatselijk gerepareerd worden. De gietvloeren hebben een lagere weerstandwaarde, hierdoor kan de houten vloer op de gietvloer geplaatst worden.

Voorbereiden Gietvloer

Voordat de houten vloer op de gietvloer gelegd kan worden dienen een aantal stappen worden doorlopen:

  • Allereerst de bestaande ‘oude’ gietvloer ontvetten met een cleaner daarna nadweilen met water.
  • Hierna de bestaande gietvoer opruwen met korrel 24, daarna stofzuigen.
  • De opgeruwde vloer voorstrijken met een voorstrijkmiddel, hierna de vloer verlijmen en de houten vloer hierop aanbrengen.

Bezoek de showroom

Maak Het Project Compleet

Op gietvloeren kunnen houten vloeren in verschillende patronen worden gelegd. Bij Uipkes kun je kiezen uit 17 patronen, en 90 kleuren. Bekijk een aantal voorbeelden hieronder.

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Nieuwe vloerverwarming

Mocht de huidige vloerverwarming niet meer werken of aan de eisen voldoen, dan kan Uipkes ook nieuwe vloerverwarming aanleggen voor jou. Kom langs in de showroom voor advies over houten vloeren én vloerverwarming.

Veelgestelde vragen

Kan ik een houten vloer rechtstreeks over een bestaande gietvloer met vloerverwarming leggen?

Ja, in de meeste gevallen kan een houten vloer rechtstreeks over een gietvloer met vloerverwarming te gelegd. De gietvloer moet van deugdelijke kwaliteit te zijn. We gaan deze grondig reinigen evt. opruwen voorzien van een primer en plakken dan de houten vloer hier rechtstreeks overheen.

Wordt het aanbevolen om de gietvloer te verwijderen voordat je een houten vloer installeert?

Nee, dit is dus niet nodig indien de kwaliteit van de bestaande gietvloer deugdelijk is en voldoende treksterkte bevat om als ondervloer te functioneren. Dit is iets wat wij kunnen controleren tijdens een voorinspectie.

Is het gebruik van een ondervloer noodzakelijk bij het leggen van een houten vloer op een gietvloer met vloerverwarming?

Ja, in sommige gevallen kan het gebruik van een geschikte ondervloer tussen de gietvloer en de houten vloer een optie zijn. De ondervloer moet geschikt zijn voor gebruik met vloerverwarming en helpen bij het verbeteren van de warmteoverdracht.

Moet ik rekening houden met de hoogte van de vloer bij het leggen van een houten vloer over de gietvloer met vloerverwarming? 

Ja, je moet rekening houden met de hoogte van de vloer bij het leggen van een houten vloer over de gietvloer met vloerverwarming. Het toevoegen van een ondervloer en een houten vloer kan de totale vloerhoogte verhogen, wat mogelijk invloed heeft op deuren, drempels en aangrenzende kamers.

Moet ik de vloerverwarming uitschakelen tijdens het installatieproces van de houten vloer? 

Nee, tijdens het installatieproces van de houten vloer is het raadzaam om de vloerverwarming wat lager in temepratuur waarde te in te stellen. En na installatie geleidelijk aan met 2 graden per dag op te "stoken".

Moet ik rekening houden met de uitzettings- en krimpwerking van hout bij het leggen van een houten vloer over de gietvloer met vloerverwarming? 

Nee dit hoeft niet, bij een verlijmd gelegde vloer kan deze zelfs tegen wanden worden gelegd zonder ruimte tussen het hout en de wand of andere details zoals andere vloeren.