KURKEN ONDERVLOER

Bezoek de showroom

Kurk is sterk elastisch en relatief zacht. Deze eigenschappen maken kurkvloeren minder goed dragend en geen basis om te verlijmen. Toch is het mogelijk om een ondervloer van kurk als basis voor jouw nieuwe vloer te gebruiken. Je kunt de vloer op een eenvoudige wijze plaatsen op een folie ondervloer.

KURK ONDERVLOER KENMERKEN

Onze houten vloeren kunnen op praktisch alle basisvloeren worden gelegd. Voor elke basisvloer geldt dat deze blijvend droog, hard, vlak, schoon én goed dragend moeten zijn.

Bestaat jouw huidige vloer uit kurktegels, -stroken of -vloerdelen? Op basis van de samenstelling en eigenschappen van kurk is het alleen mogelijk om jouw houten vloeren zwevend te leggen op folie of alu-heat.

Bij ieder van deze legmethoden wordt de vloer los gelegd op een dempende tussenlaag die ook een egaliserende functie heeft. Een zwevende vloer is eenvoudig zelf te leggen, verhuisbaar en bovendien budgetvriendelijk.

Bezoek de showroom

HET LEGGEN VAN DE VLOER

Natuurlijk adviseren wij je graag over de verschillende legmethoden en kunnen wij de vloer voor je leggen en afwerken. Geef je er de voorkeur aan om de werkzaamheden zelf uit te voeren? Bekijk dan de verschillende legmethoden voor een eerste indruk.

Veelgestelde vragen

Wat is een kurk ondervloer?

Een kurkondervloer is een type ondervloer dat is gemaakt van kurkmateriaal. Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen in de bouw.

Kurkondervloeren worden gebruikt als een veerkrachtige en isolerende onderlaag voor vloerafwerkingen zoals laminaat, parket of tapijt.

Wat zijn de voordelen van een kurk ondervloer?

Kurkondervloeren bieden verschillende voordelen, waaronder:

  • Geluidsisolatie: Kurk heeft natuurlijke geluidsdempende eigenschappen, waardoor het geluidstransmissie kan verminderen en een rustiger omgeving kan creëren. Er zijn kurk ondervloeren die worden geleverd met certificaat welke geluidshinder norm kwalificatie onderschrijft.
  • Thermische isolatie: Kurk heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor het warmte kan vasthouden en energie-efficiëntie kan bevorderen.
  • Comfortabel en veerkrachtig: Kurk is een elastisch materiaal dat een veerkrachtig oppervlak biedt, waardoor het aangenaam is om op te lopen en druk op de gewrichten kan verminderen.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk: Kurk is een hernieuwbare en biologisch afbreekbare bron, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.
  • Anti-allergeen: Kurk heeft van nature anti-allergene eigenschappen en is bestand tegen schimmels en mijten, waardoor het geschikt is voor mensen met allergieën.

Kan een kurk ondervloer worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers?

Kurk is van nature bestand tegen vocht en kan worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals badkamers. Het is echter belangrijk om een kurkondervloer te kiezen die geschikt is voor vochtige omgevingen.

Er zijn speciale waterbestendige kurkproducten beschikbaar die een extra beschermende coating hebben om vochtindringing te voorkomen. Het is altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant te volgen en eventueel een vochtscherm te gebruiken indien nodig.

Hoe wordt een kurk ondervloer geïnstalleerd? 

Kurkondervloeren kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van het type product dat je gebruikt. Over het algemeen worden kurkondervloeren geleverd in de vorm van panelen of rollen.

Ze kunnen direct op de bestaande vloer worden gelegd, waarbij de panelen of rollen worden vastgezet met een geschikte lijm . Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is voordat je de kurkondervloer installeert.

Kan ik een kurkondervloer zelf installeren?

Ja, het is mogelijk om een kurkondervloer zelf te installeren als je handig bent en ervaring hebt met doe-het-zelfprojecten. Zorg ervoor dat je de instructies van de fabrikant volgt en de juiste gereedschappen en materialen gebruikt.

Het kan ook nuttig zijn om online tutorials te raadplegen of advies in te winnen bij een professional als je onzeker bent over het installatieproces.