HOUTEN VLOEREN RECHTSTREEKS VERLIJMD

Bezoek de showroom

De methode om vloerverwarming te combineren met een lamelparket vloer, is door deze te verlijmen op de ondervloer zonder een extra laag aan te brengen.

HOUTEN VLOER RECHTSTREEKS VERLIJMEN OP DE ONDERVLOER

Deze methode geeft in combinatie met een 4 mm eiken toplaag op 12 mm berken multiplex slechts een weerstand (Rc waarde) van 0,09 . Dit product is in een plankvisgraat of Hongaarse punt  te krijgen in diverse breedtes, vele kleurafwerkingen en geeft in deze combinatie tientallen jaren plezier. Daarnaast is deze legmethode ook bij uitstek geschikt voor ruimtes met grote overspanningen. Bij deze legmethode wordt het gelaagde parket (12/3, 16/4 of 20/6 *) rechtstreeks verlijmd op de voorgestreken vloer.

Magazine vol inspiratie

De duurzame vloeren van Uipkes Houten Vloeren worden gemaakt van hout dat een verantwoorde herkomst heeft

EIGENSCHAPPEN LEGMETHODE

  • Klinkt net als de basisvloer (beton, hout), waardoor het zogenaamde klossen wordt gereduceerd.
  • Niet demontabel.
  • De vloer is gebaseerd op een zeer stabiele constructie.
  • De toepassing is geschikt voor zandcement, anhydriet, tegels, al of niet in combinatie met vloerverwarming.
  • Niet toepasbaar op een werkvloer van hout, kurk of linoleum.
  • Het uitzetten en krimpen van de planken is zeer beperkt .
  • Legmethode is meer geschikt voor de ervaren 'doe het zelver’.
  • Dikte van de totale vloer (incl. voorstrijk middel) is 12mm voor "Floortje, 16 mm voor " Vincent" of 20 mm voor " Robin"

9/3 : gelaagde plank van totaal 10 mm dik met 3 mm hardhouten toplaag, " Floortje"
16/4 : gelaagde plank van totaal 15 mm dik met 4 mm hardhouten toplaag, " Vincent"
20/6 : gelaagde plank van totaal 20 mm dik met 6 mm hardhouten toplaag, "Robin"

‘Een rechtstreeks verlijmde vloer werkt minder door de directe hechting aan de ondervloer.’

Veelgestelde vragen

Moet ik een vochtbarrière gebruiken onder lamelparket?

In sommige gevallen is het aanbevolen om een vochtbarrière te gebruiken, vooral bij het leggen van lamelparket op betonnen ondervloeren. Een vochtbarrière beschermt het hout tegen vocht dat vanuit de ondervloer kan opstijgen. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te bepalen of een vochtbarrière nodig is voor jouw specifieke situatie.

Kan ik lamelparket rechtstreeks op een houten ondervloer leggen?

Ja, lamelparket kan rechtstreeks op een houten ondervloer worden gelegd. Zorg ervoor dat de houten ondervloer stevig, droog en vrij van losse delen is. Volg de instructies van de fabrikant en gebruik indien nodig een dampwerende folie om vochtproblemen te voorkomen.

Kan ik lamelparket leggen op een bestaande tegelvloer?

Ja, het is mogelijk om lamelparket op een bestaande tegelvloer te leggen. Zorg ervoor dat de tegelvloer vlak, schoon en vrij van losse of beschadigde tegels is. Het kan nodig zijn om de voegen van de tegels te egaliseren voordat je het lamelparket installeert. Raadpleeg de instructies van de fabrikant voor specifieke richtlijnen.

Moet ik de lamelparket planken verlijmen op de ondervloer? 

Het verlijmen van lamelparket op de ondervloer is een mogelijke installatiemethode, maar het is niet altijd vereist. Veel lamelparketplanken hebben een kliksysteem waarmee ze zwevend kunnen worden gelegd. Lees de instructies van de fabrikant om de aanbevolen installatiemethode te bepalen.

Kan ik lamelparket leggen op vloerverwarming?

Ja, lamelparket kan over het algemeen worden gelegd op vloerverwarmingssystemen. Volg de instructies van de fabrikant, omdat niet alle soorten lamelparket geschikt zijn voor vloerverwarming. Zorg ervoor dat de vloerverwarming correct is geïnstalleerd en volg de aanbevelingen met betrekking tot de maximale oppervlaktetemperatuur.

Moet ik de uitzettingsvoegen rondom de vloer laten?

Nee, het is niet altijd noodzakelijk om uitzettingsvoegen rondom de vloer te laten. Hierbij hangt het sterk af van de soort lamelparket vloer. Lamelparket met een Berken multiplex onderlaag zet minimaal uit, hierdoor kan deze strak tegen wanden geplaatst worden. Win advies in bij de vloeren expert om na te gaan wat noodzakelijk is.