HOUTEN VLOER ZWEVEND OP FOLIE

Bezoek de showroom

Een houten vloer wordt over het algemeen zwevend gelegd wanneer rekening gehouden moet worden met geluidsnormeringen.

HOUTEN VLOER ZWEVEND OP FOLIE

Een zwevende houten vloer heeft een geluidsreductie van 11dB en is daarmee geschikt voor appartementen. Wij leveren de ondervloeren indien gewenst met 11 db geluidreductie certificaat. Ook wanneer de houten vloer verhuisbaar moet zijn, is zwevend leggen de oplossing. Een zwevende houten vloer kan worden gelegd in bestaande woningen en is daarnaast ook zeer geschikt voornieuwbouwwoningen. Bij deze legmethode wordt de vloer op folie gelegd. Dit kan alléén met gelaagde planken; daarbij maakt het niet uit hoe breed je de vloer wilt.

Magazine vol inspiratie

EIGENSCHAPPEN LEGMETHODE

  • Klinkt als een echte houten vloer met een matig geluiddempend effect.
  • Goede isolatie van de warmte.
    Kan worden gelegd op vloerverwarming.
  • Geluidsreductie maximaal 11dB.
  • Verlijming van mes en groef is noodzakelijk.
  • Matig egaliserend.
  • Legmethode is zeer geschikt voor de doe-het-zelver.
  • Dikte van de tussenvloer is circa 3 mm.

Veelgestelde vragen

Wat is een zwevende vloerinstallatie?

Een zwevende vloerinstallatie verwijst naar het leggen van de vloer zonder deze permanent aan de ondervloer te bevestigen. In plaats daarvan wordt de vloer op een dampschermfolie geplaatst die op de ondervloer wordt gelegd. De planken worden onderling met elkaar verbonden, maar niet aan de ondervloer vastgemaakt.

Wat zijn de voordelen van lamelparket zwevend leggen? 

Het zwevend leggen van lamelparket biedt enkele voordelen. Het is relatief eenvoudig en snel te installeren, het kan worden gelegd op verschillende soorten ondervloeren, en het maakt demontage en verplaatsing mogelijk als dat nodig is. Bovendien minimaliseert het zwevend leggen geluidsoverdracht en kan het de impact op de ondervloer verminderen.

Wat is de rol van folie bij zwevende installatie van lamelparket? 

De folie, meestal een dampschermfolie, wordt gebruikt als een vochtscherm tussen de ondervloer en het lamelparket. Het voorkomt dat vocht uit de ondervloer het hout aantast en helpt vochtproblemen te voorkomen. De folie biedt ook enige geluidsisolatie en kan kleine oneffenheden in de ondervloer compenseren.

Moet ik de folie overlappen en vastzetten? 

Ja, het is belangrijk om de folie te overlappen en de naden af te plakken met speciale tape om een luchtdichte barrière te creëren. Dit voorkomt dat vocht door de naden kan binnendringen. De randen van de folie moeten ongeveer 20 cm overlappen en de tape moet stevig worden aangedrukt om een goede hechting te garanderen.

Moet ik een ondervloer gebruiken onder de folie? 

In de meeste gevallen is het niet nodig om een ondervloer te gebruiken onder de folie. Het is belangrijk dat de ondervloer vlak, droog en schoon is.

Kan ik lamelparket zwevend leggen op een betonnen ondervloer? 

Ja, lamelparket kan zwevend worden gelegd op een betonnen ondervloer. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat het beton droog, vlak en vrij is van vochtproblemen. Het gebruik van een vochtschermfolie is essentieel om het hout te beschermen tegen opstijgend vocht uit de betonnen ondergrond.