Infrezen in zandcement

Bezoek de showroom

Naast het infrezen in een Anhydriet vloerEstrich vloer kunnen sleuven gefreesd worden in een zandcementdekvloer. Met meer dan 25 jaar ervaring weten we wat er komt kijken bij het installeren van een houten vloer met vloerverwarming. Sinds de jaren '60 van de vorige eeuw werden steeds meer zandcementvloeren als dekvloer gebruikt. Dit biedt een goede basis om vloerverwarming in toe te passen. Wij bieden het infrezen van vloerverwarming in een zandcementdekvloer ook als losse dienst aan.

Wanneer de nieuwe vloer gestort wordt, kunnen hierin de leidingen gelegd worden. Als deze mogelijkheid er niet is kan gekozen worden voor het infrezen van de vloerverwarming leidingen. Voordat wij de vloerverwarming frezen in de zandcement vloer, kunnen we de bestaande afwerkvloer voor je verwijderen.

Vloer verwijderen

De bestaande vloeren kunnen we in overleg voor je verwijderen en afvoeren, we kunnen diverse vloer verwijderen zoals tegel, PVC of houten vloeren. Hierbij zorgen we dat de gehele vloer vrij en gereed is gemaakt voor het infrezen van de vloerverwarming. Indien nodig zullen we de vloer egaliseren, waarbij een dag later al gestart kan worden met de vloerverwarming. 

Bezoek de showroom

Radiatoren verwijdern

Bij de aanleg van de vloerverwarming kunnen bestaande radiatoren komen te vervallen indien gekozen wordt voor hoofdverwarming. Een erkende loodgieter kan de radiatoren definitief verwijderen namens Uipkes Houten Vloeren. Ook een convectorput kan komen te vervallen, de put wordt dichtgezet met een reparatie mortel. Hierna kan gestart worden met het aanleggen van de vloerverwarming.

Vloerverwarming frezen in zandcementdekvloer

Met als basis een zandcement ondervloer frezen we de sleuven met een speciale vloerfreesmachine in. Het frezen wordt door de speciale stofafzuiging zo stofvrij mogelijk uitgevoerd. De sleuven worden gemaakt met een diepte van ca 17 mm. In de sleuven worden kunststof leidingen geplaatst van 14 of 16 mm. Bij hoofdverwarming is het wenselijk om 10 - 12,5 cm als hart tot hart afstand aan te houden. De leidingen worden in bochten gefixeerd zodat deze blijven liggen.

De leidingen worden aangesloten op het verdeelstation die geplaatst wordt in de ruimte, hiervoor kan indien de ruimte het toelaat een kast gebruikt worden. Als hier geen aanvoer en afvoer vanuit de ketel aanwezig is, dient een loodgieter dit voor te bereiden. Er dient ook een stroompunt aanwezig te zijn op deze plek.

Heb je geen loodgieter die dit kan verzorgen? Uipkes Houten Vloeren helpen je graag met een loodgieter. De loodgieter zal het verdeelstation aansluiten op aan en retour van de verwarmingsketel. De sleuven dienen voor installatie van een houten vloer worden dichtgezet met een Epoxy gebonden middel. Om het verbruik te verminderen kan dit worden gemixt met slijpstof of kwartszand. 

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Kosten vloerverwarming infrezen in zandcementdekvloer

Voor een gemiddelde oppervlakte van 50m2 kan de volgende kostenindicatie aangehouden worden:

 • Verwijderen en afvoeren van de bestaande afwerkvloer zijn de kosten vanaf €15,-/m2 incl BTW. Dit hangt sterk af van het vloertype. 
 • Voor het egaliseren van de dekvloer, moet rekening gehouden worden met een investering van ca € 21,-/m2 incl BTW.
 • De investering voor het infrezen van de vloerverwarming, het plaatsen van de buizen, het plaatsen van het verdeelstation, afsmeren van de sleuven en het aansluiten van de leidingen op het verdeelstation komt voor een ruimte van 50m2 neer op een investering van ca. €3150,- incl BTW.

Tijdsduur complete pakket

Op basis van ons voorbeeld van 50m2 zou een complete verzorging van alle werkzaamheden tot het weer inrichten van de ruimte een doorlooptijd van ca. 7-21 dagen hebben. Je kan hierin de volgende verdeling aanhouden: 

 • Verwijderen en afvoeren van de bestaande vloer, het mogelijk egaliseren van de zandcement vloer; ca. 1 dag.
 • Het infrezen van de vloerverwarming in zandcement dekvloer, het plaatsen van de leidingen, het ophangen van het verdeelstation, aansluiten van de leidingen aan het verdeelstation en afsmeren van de leidingen, ca. 1 dag. (als alle overige voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd)
 • Het installeren van een nieuwe houten vloer in een kleur naar keuze ca. 3 dagen. Drogen van de houten vloer ca. 2 dagen.

Bezoek de showroom

Aandachtspunten

 • Ruimte dient vrij te zijn van spullen.
 • Na het verwijderen van de bestaande vloer, moet we mogelijk de vloer egaliseren
 • Bestaande radiatoren en convectorputten dienen door een loodgieter te worden afgekoppeld en verwijderd. (Voorbereidende werkzaamheden)
 • Bij de positie van het verdeelstation dient een aanvoer en afvoer van de verwarmingsketel voorbereid te zijn.
 • Ook dient er een stroompunt aanwezig te zijn op deze plek.
 • Indien nodig kan Uipkes een loodgieter aanleveren die deze voorbereidende werkzaamheden zal verzorgen.

Ook vloerverwarming laten aanleggen in zandcement?

Wil jij vloerverwarming laten aanleggen in een zandcementvloer? Wij leggen vloerverwarming ook aan als losse dienst, dus zonder het kopen van een nieuwe houten vloer bij Uipkes. Bezoek één van onze showrooms in Alphen, Amsterdam of Naarden om het project af te stemmen en de houten vloeren te bekijken. 

Veelgestelde vragen

Kan vloerverwarming worden ingefreesd in een bestaande zandcementdekvloer? 

Ja, het is mogelijk om vloerverwarming in te frezen in een bestaande zandcement dekvloer. Dit biedt een goede basis voor het installeren van vloerverwarmingssystemen.

Moeten de bestaande dekvloeren worden verwijderd voordat vloerverwarming wordt ingefreesd in een zandcementdekvloer?

Het verwijderen van de bestaande vloer is niet altijd noodzakelijk. Als er ruimte is om de leidingen direct in de nieuwe vloer te leggen tijdens het storten ervan, dan is dat een optie. Anders in de bestaande vloer infrezen of de oude zandcementdekvloer verwijderen, vervolgens de vloerverwarming aanleggen en daarover een nieuwe zandcemendekvloer storten met een droogtijdversneller, zodat je een kortere doorlooptijd haalt.

Wat zijn de kosten van het infrezen van vloerverwarming in een zandcementdekvloer?

Voor een oppervlakte van ongeveer 50 m² kun je rekenen op een kostenindicatie van ongeveer €3150,- incl. btw voor het infrezen van de vloerverwarming, inclusief het plaatsen van de leidingen, het installeren van het verdeelstation, het afsmeren van de sleuven en het aansluiten van de leidingen op het verdeelstation.

Hoe lang duurt het hele proces van het aanleggen van vloerverwarming in een nieuwe aan te brengen zandcementdekvloer?

De totale doorlooptijd voor het complete pakket, inclusief het verwijderen van de bestaande vloer, het egaliseren van de zandcement dekvloer, het infrezen van de vloerverwarming en het installeren van een nieuwe houten vloer, varieert doorgaans tussen de 5 en 30 dagen. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van het project en de droogtijd van de vloer.