Toepassingen van houten vloeren

Bezoek de showroom

In principe zijn onze houten vloeren overal toepasbaar in alle soorten woningen, uiteenlopend van bestaande bouw tot nieuwbouw en appartementen.

Brede houten planken vloer gelegd in de woonkamer van een appartement in Rotterdam

Houten vloer woonkamer

De woonkamer is vaak de grootste ruimte in een woning en wordt meestal als uitgangspunt genomen voor de keuze in type vloer, het legpatroon en kleur van de vloerbedekking voor deze en aangrenzende ruimtes. Een houten vloer geeft de woonkamer een luxe en natuurlijke uitstraling die elk ander type vloer overstijgt qua design, duurzaamheid en woonplezier.

Houten vloer woonkamer
Houten vloeren van uipkes zijn geschikt om toe te passen in de keuken

Houten vloer keuken

Plaats ik de keuken voor of na het leggen van de houten vloer?

Houten vloer keuken

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen
Lichte eikenhouten vloer in de slaapkamer in Utrecht

Houten vloer slaapkamer

Op zoek naar een mooie vloer in jouw slaapkamer? Met een houten vloer in de slaapkamer creëer je een warme en knusse sfeer. Ontdek de mogelijkheden hier.

Houten vloer slaapkamer
Hongaarse punt houten vloer in de badkamer

Houten vloer badkamer

Ja, een houten vloer kan ook in de badkamer doorgelegd worden.

Houten vloer badkamer
Wenteltrap van hout in dezelfde kleur als vloer

Traprenovatie

Wanneer je een houten vloer bij Uipkes aanschaft, geven wij je ook de optie om jouw trap te renoveren en te bekleden met hardhouten traptreden in dezelfde kleurafwerking als jouw vloer.

Traprenovatie met hout
Houten vloer bij nieuwbouwwoningen

Houten vloer bij nieuwbouw

Wat is cruciaal tijdens het bouwproces?

Houten vloer nieuwbouw

Bezoek de showroom

Lamelparket houten vloer in appartement

Houten vloer in een appartement

Houten vloeren in appartementen kunnen zwevend worden gelegd inclusief geluidsisolatie ( -/-10 dBa) en gecombineerd worden met vloerverwarming.

Houten vloer appartement
Bestaande vloer vervangen met een houten vloer

Houten vloer bij renovatiewoning

Tijdens de renovatie kunnen we jouw woning niet alleen voorzien van een mooie houten vloer, maar ook andere werkzaamheden voor je verrichten.

Houten vloer bij renovatiewoning
Houten vloer zonder plint zorgt voor een strakke uitstraling

Installatie zonder plint

Houten vloeren zonder plint leggen is alleen mogelijk via ambachtelijk vakmanschap.

Installatie zonder plinten
Terrasvloer buiten gemaakt van Ipé hout

Buitenparket

Door het legpatroon van de houten buitenvloer en binnenvloer op elkaar af te stemmen ontstaat er een stijlvolle overgang. Met ons team van ervaren parketteurs kunnen we het leggen van de vloeren geheel uit handen nemen.

Buitenparket

Ontdek de mogelijkheden

Ondervloeren en voorinspectie

Wij hebben geschikte ondervloeren voor het leggen van een vloer op houten vloeren, anhydriet, grindvloeren, tegels en/of natuursteen. Vier weken voor het leggen en/of leveren van jouw vloer maken we afspraak bij jou thuis voor het uitvoeren van een voorinspectie en het doornemen van de definitieve details.

Wij leveren onze producten en diensten met drie jaar CBW-garantie. Neem voor meer informatie over onze houten vloeren contact met ons op of kom langs in onze winkel. Wij voorzien je graag van deskundig advies!

Veelgestelde vragen

Kan je een houten vloer in verschillende ruimtes toepassen?

Ja, een houten vloer kan in verschillende ruimtes worden toegepast, afhankelijk van de specifieke houtsoort, afwerking en installatiemethode. Houten vloeren zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in zowel residentiële als commerciële omgevingen. Hier zijn enkele veelvoorkomende ruimtes waarin houten vloeren worden gebruikt:

  • Woonkamers: Houten vloeren zijn een populaire keuze voor woonkamers vanwege hun warme uitstraling en duurzaamheid. Ze kunnen een elegante en gezellige sfeer creëren.
  • Slaapkamers: Houten vloeren in slaapkamers kunnen een rustgevende en luxueuze uitstraling geven. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen goed samengaan met verschillende interieurstijlen.
  • Keukens: Hoewel houten vloeren in keukens een uitdaging kunnen vormen vanwege de kans op vocht en morsen, kan lamelparket of speciaal behandeld hout een geschikte optie zijn. Het is belangrijk om snel eventuele morsen op te ruimen om schade aan het hout te voorkomen.
  • Eetkamers: Houten vloeren in eetkamers zijn stijlvol en gemakkelijk schoon te maken na maaltijden. Het toevoegen van vloerkleden kan helpen om geluid en slijtage te verminderen.
  • Kantoren en commerciële ruimtes: Houten vloeren worden ook vaak gebruikt in kantoren, boetieks, restaurants en andere commerciële ruimtes vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke vereisten van elke ruimte bij het kiezen van een houten vloer. Bijvoorbeeld, in vochtige ruimtes zoals badkamers, is het belangrijk om te kiezen voor vochtbestendige houtsoorten of alternatieve vloermaterialen die beter bestand zijn tegen vocht. Daarnaast moet de juiste ondervloer en installatiemethode worden gekozen om de stabiliteit en duurzaamheid van de vloer te waarborgen.