Houten vloer slaapkamer

Bezoek de showroom

Met een houten vloer in de slaapkamer creëer je een warme en knusse sfeer in een omgeving die bedoeld is voor rust en ontspanning. Hout geeft het gevoel dat je omringd bent door de natuur, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Bovendien gaan houten vloeren en vloerverwarming goed samen. Niets voelt zo prettig aan als warm hout, als je in de vroege ochtend met je blote voeten uit bed stapt.

Zwevende houten slaapkamervloer

In een ruimte waar stilte gewaardeerd wordt, is het raadzaam om een houten vloer zwevend te leggen. Door een zwevende houten vloer in de slaapkamer te plaatsen, kun je het contactgeluid verminderen.

Aangezien een slaapkamervloer minder intensief gebruikt wordt dan een houten vloer in de woonkamer of keuken, kun je ervoor kiezen om een goedkopere houten vloer te plaatsen. Lamelparket Floortje van Uipkes is een goedkopere gelaagde eiken planken vloer met een toplaag van 3mm met planken tot 22cm breed, speciaal ontwikkeld om in ruimtes te leggen die minder intensief gebruikt worden. Ook deze vloeren gaan ruim 20 jaar mee, net als onze andere lamelparket varianten.

17 legpatronen, 90 exclusieve kleuren

Lamelparket Floortje wordt vaak toegepast in planken patroon in de slaapkamer, maar bij Uipkes heb je keuze uit maarliefst 17 verschillende legpatronen. Voor een visgraatvloer of Hongaarse punt wordt vaak lamelparket Vincent gekozen. Deze vloerdelen zijn sterker en bevatten een dikkere massief eiken toplaag. Dat maakt de vloerdelen geschikt voor drukbelopen ruimtes en legpatronen die uit kleinere vloerdelen bestaan.

De vloeren zijn leverbaar in 90 exclusieve kleuren. Daarnaast kunnen we de vloerdelen in diverse lengte- en breedtematen leveren. Er is dus altijd een houten vloer die bij de stijl van jouw slaapkamer past.

Bovendien is het mogelijk om onze vloeren meerdere malen te schuren en opnieuw af te werken. In dezelfde kleur of in een andere kleur. Je vloer ziet er na het schuren en oliën weer als nieuw uit. Een Uipkes Houten Vloer kan hierdoor tientallen jaren meegaan.

Doe inspiratie op voor een houten vloer in de slaapkamer. Vraag ons gratis inspiratiemagazine aan of bezoek één van onze showrooms in Amsterdam, Alphen aan den Rijn of Naarden.

Bezoek de showroom

Houten vloeren met vloerverwarming en vloerkoeling

Onze houten vloeren kunnen uitstekend gecombineerd worden met vloerverwarming en vloerverkoeling, waardoor je altijd voor een prettig klimaat in de slaapkamer kunt zorgen, zowel tijdens strenge winters als tijdens hete zomers.

Onze vloeren zijn opgebouwd uit een onderlaag van kruislings verlijmd watervast multiplex en een toplaag van massief hout. Hierdoor werkt het hout minimaal en is het zelfs mogelijk om de vloer zonder plinten strak tegen de muur te leggen.

We kunnen het gehele project voor je uit handen nemen, zodat je slechts één aanspreekpunt hebt voor het aanleggen van de houten vloer met vloerverwarming en vloerverkoeling.

Houten vloer doorleggen

Wil je de houten vloer vanuit de slaapkamer doorleggen naar andere ruimtes? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan de overloop, andere slaapkamers en zelfs de badkamer. Ook kunnen we de trap bekleden met eikenhout, in dezelfde kleur en met hetzelfde legpatroon als de vloer.

Ontdek alle mogelijkheden

Doe inspiratie op

Ontdek de vele mogelijkheden van houten vloeren en bestel ons gratis inspiratiemagazine. Je bent ook van harte welkom in onze showrooms in Amsterdam, Alphen aan den Rijn en Naarden. 

Veelgestelde vragen

Is een houten vloer geschikt voor de slaapkamer?

Ja, een houten vloer kan een warme en gezellige sfeer creëren in de slaapkamer. Het is belangrijk om de juiste houtsoort, afwerking en onderhoud te kiezen om ervoor te zorgen dat de vloer comfortabel, duurzaam en geluiddempend is.

Welke houtsoort is het meest geschikt voor een slaapkamervloer?

De meest populaire houtsoort voor slaapkamervloeren is eikenhout. Deze houtsoort biedt duurzaamheid, schoonheid en warmte. Het is belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die bij uw persoonlijke stijl en voorkeuren past.

Is een houten vloer in de slaapkamer geluiddempend?

Houten vloeren kunnen enige mate van geluidsdemping bieden, vooral als ze worden geïnstalleerd met een ondervloer van goede kwaliteit. Het gebruik van vloerkleden en zachte meubels kan ook helpen om het geluid te absorberen en de akoestiek in de kamer te verbeteren.

Kan ik een vloerkleed gebruiken op een houten vloer in de slaapkamer?

Ja, dat kan. Het gebruik van een vloerkleed op een houten vloer in de slaapkamer is optioneel en afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Een vloerkleed kan een extra laag comfort, warmte en geluidsisolatie bieden. Het kan ook dienen als een decoratief element dat de stijl en sfeer van de slaapkamer versterkt.

Hoe onderhoud ik een houten vloer in de slaapkamer?

Regelmatig onderhoud is belangrijk om de schoonheid en duurzaamheid van uw houten vloer in de slaapkamer te behouden. Veeg regelmatig stof en vuil weg en gebruik een mild reinigingsmiddel, zoals Clien-Z en een vochtige, maar niet te natte dweil om de vloer schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en zorg ervoor dat vocht niet op de vloer blijft liggen.

Is een houten vloer in de slaapkamer geschikt voor mensen met allergieën? 

Houten vloeren kunnen een goede keuze zijn voor mensen met allergieën, omdat ze geen stof, pollen of huisstofmijten vasthouden zoals tapijt dat kan doen. Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van de vloer kan helpen om allergenen te verminderen. Het is ook aan te raden om te zorgen voor een goede luchtcirculatie in de slaapkamer.