Houten vloeren leggen

Bezoek de showroom

Naast het plaatsen van een nieuwe houten vloer kan Uipkes je ontzorgen in het gehele traject door ook de vloerverwarming voor je aan te leggen en aan te sluiten. Vloerverwarming laten aanleggen kun je ook als losse dienst bij ons afnemen. Zo verwijderen we de bestaande vloer, frezen we de sleuven in en leggen we de vloerverwarming aan in de Anhydrietvloer. Tenslotte plaatsen we de houten vloer op vloerverwarming wanneer deze is aangelegd. Hierbij heb je één aanspreekpunt voor jouw woning of kantoorruimte die het projectmanagement voor je verzorgt voor alle werkzaamheden.

vloer verwijderen

Bestaande vloer verwijderen

Voordat een houten vloer gelegd kan worden moet vaak de oude vloer verwijderd worden. In sommige gevallen zoals bij een tegelvloer, die goed vast ligt, kan de vloer blijven liggen. Uipkes kan het verwijderen en afvoeren voor de bestaande vloer voor je verzorgen.

Meer over vloer verwijderen
Kleurenwand Uipkes Houten Vloeren

Afwerking houten vloeren

Houten vloeren kun je afwerken met olie, lak, was of hardwax.

Bij Uipkes gebruiken we voornamelijk biologische lijnzaadolie om onze houten vloeren in één van de 90 kleuren af te werken.

Meer over afwerking van vloeren

Bestel ons gratis magazine

Houten Ondervloer

Ondervloeren

Ondervloeren vormen de basis voor jouw nieuwe vloer. Of je nu een zandcement vloer, houten ondervloer of een ondervloer in combinatie met vloerverwarming hebt, alle ondervloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen en bijzonderheden waarmee rekening gehouden moet worden.

Houten vloeren kunnen zowel zwevend als verlijmd gelegd worden, ongeacht het oppervlak van de woning. Zwevende vloeren kunnen door voldoende geluidsreductie ook gebruikt worden in appartementen. In principe zijn onze houten vloeren toepasbaar in alle type woningen en kantoorpanden.

Wil je zelf de houten vloer leggen? Lees dan onze instructie met uitgebreide informatie over hoe je houten vloer kunt leggen. Voor vragen en deskundig advies kun je altijd contact met ons opnemen. 

Lees meer over ondervloeren

Bezoek de showroom

Goed houten vloeren onderhoud verlengt de levensduur van de vloer

Onderhoud vloer

Goed onderhoud verlengt de levensduur van jouw vloer. De vloeren van Uipkes worden behandeld met natuurlijke olie. Hierdoor hoeven ze niet meer geschuurd te worden.

Houten vloer onderhouden
Legmethoden van houten vloeren, zoals rechtstreeks verlijmen

Legmethoden

Alle informatie over de verschillende legmethoden is hier verzameld.

Bekijk legmethoden
Instructies om zelf een houten vloer te leggen

Instructies om zelf een houten vloer te leggen

Wil je een houten vloer kopen bij Uipkes en de vloer zelf gaan leggen? Download de gids voor het zelf leggen van een houten vloer (pdf, 20 pagina's).

Zelf een houten vloer leggen

Bekijk alle mogelijkheden

Alle werkzaamheden onder één dak

Uipkes kan niet alleen jouw nieuwe houten vloer perfect voor je leggen met ons team van eigen parketteurs, maar ook alle gerelateerde werkzaamheden voor je uitvoeren, zoals:

  • oude vloer verwijderen
  • vloer egaliseren
  • vloerverwarming aanleggen
  • traprenovatie
  • architraven en neuten
  • andere houtdetaillering, zoals roosters en convectorputten uitzagen.

Kom langs in de showroom om jouw project en wensen te bespreken. We staan je graag te woord en delen onze kennis graag met jou. Aan het einde van het gesprek krijg je van ons altijd een vrijblijvend, maatwerk advies toegestuurd via email.

Je krijgt combinatiekorting als je zowel een houten vloer als vloerverwarming bij ons koopt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan een houten vloer in de vorm van lamelparket worden geïnstalleerd?

Lamelparket is een type houten vloer dat bestaat uit verschillende lagen. Het heeft een toplaag van massief hout en een onderlaag van multiplex of HDF (High-Density Fiberboard). Lamelparket kan op verschillende manieren worden geïnstalleerd, zoals zwevend leggen, verlijmen of nagelen. De installatiemethode kan afhangen van de specifieke eigenschappen van het lamelparket en de ondervloer.

Moet ik een vochtscherm gebruiken onder de houten vloer/ lamelparketvloer?

Het gebruik van een vochtscherm kan aanbevolen worden, vooral als de lamelparketvloer op een betonnen ondergrond wordt geïnstalleerd. Een vochtscherm helpt om vochtproblemen te voorkomen door te voorkomen dat vocht uit de ondergrond in het lamelparket doordringt. Raadpleeg de installatie-instructies van de fabrikant voor specifieke aanbevelingen met betrekking tot vochtschermen.

Kan de houten vloer van lamelparket op vloerverwarming worden geïnstalleerd?

Ja, lamelparket is over het algemeen geschikt voor installatie op vloerverwarmingssystemen. Het is echter belangrijk om de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen en ervoor te zorgen dat het lamelparket geschikt is voor gebruik met vloerverwarming. Het is ook belangrijk om de temperatuur- en vochtigheidsrichtlijnen te volgen om schade aan het hout te voorkomen.

Moet ik de lamelparketvloer afwerken na installatie?

Lamelparket wordt of geleverd met een fabrieksafwerking, zoals olie, lak of wax. Deze afwerkingen bieden al een zekere mate van bescherming. Het is echter mogelijk om de lamelparketvloer na installatie zelf of door professional af te werken, afhankelijk van de gewenste werkwijze, uitstraling en bescherming. Raadpleeg de instructies van de fabrikant om te bepalen of het nodig is om de vloer opnieuw af te werken en welke producten geschikt zijn voor het lamelparket.

Kan ik lamelparket zelf installeren of moet ik een professional inschakelen?

Het installeren van lamelparket kan worden gedaan als een doe-het-zelfproject, maar het vereist wel enige vaardigheid en kennis van vloerinstallatie. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant zorgvuldig te volgen en te zorgen voor een goede voorbereiding van de ondervloer. Als je geen ervaring hebt met vloerinstallatie of als je twijfelt, kan het verstandig zijn om een professionele vloerinstallateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de vloer correct en duurzaam wordt geïnstalleerd.

Hoe lang duurt het om lamelparket te installeren en wanneer kan ik de vloer belopen?

De tijd die nodig is om lamelparket te installeren, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de complexiteit van de installatie en de gekozen installatiemethode. Over het algemeen kan de installatie van een lamelparketvloer enkele dagen tot enkele weken duren, werkvoorbereiding controle van de te leggen ruimt en installatie.

Na het installeren van de lamelparketvloer moet je wachten voordat je erop kunt lopen. Dit kan variëren afhankelijk van de gebruikte lijm, afwerking en andere factoren. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot de droogtijd en het beloopbaar maken van de vloer. In de meeste gevallen moet je de vloer enkele uren tot enkele dagen laten drogen voordat je erop kunt lopen of meubels kunt plaatsen. De balsteng van nieuwe gelegde vloeren moet je de eerst 2 weken tot een minimum beperken evenals water.