Houten vloer zonder plinten

Bezoek de showroom

Ja, je kan een houten vloer ook zonder plinten leggen!

Wanneer je een houten vloer zonder plinten legt, dan geeft dit je interieur een strakker uiterlijk. De wand en de vloer gaan naadloos in elkaar over zonder dat er nog een plint tussen ligt. Deze wat moderne en minimalistische invulling versterkt de gevoelsmatige eenheid van je huis.

Mooie houten vloer zonder plinten

Vakmanschap

Wanneer men een houten vloer zonder plint legt vraagt dit vakmanschap in diverse disciplines. De muren moeten tot aan beneden recht zijn zijn gestuurd en volledig tot aan de vloer geschilderd zijn. De houten vloer dient verlijmd te worden aan de ondervloer, om zo de werking van het hout tot een minimum te beperken.

De houten vloer wordt in detail overal strak gezaagd, zodat je echt nergens meer plakplintjes of andere afwerkingen in het zicht aan zal treffen. 

Clean, maar verfijnd.

Geïnteresseerd?

Vraag gerust een offerte aan of kom eens bij ons langs in de showroom en wij voorzien je graag van een advies op maat. Of vraag ons gratis inspiratie magazine aan.

Veelgestelde vragen

Wat zijn houten vloeren zonder plinten?

Houten vloeren zonder plinten verwijzen naar vloeren waarbij geen plinten zijn geïnstalleerd langs de randen van de vloer. In plaats daarvan wordt de vloer direct tegen de wanden, kozijnen of andere bouwkundige elementen gelegd, wat een naadloze en strakke uitstraling geeft.

Kan iedere houten vloer zonder plinten gelegd worden?

Nee, niet iedere houten vloer kan zonder plinten worden gelegd. Het is belangrijk dat de vloer minimaal uitzet en krimpt. Dit kan worden bereikt door te kiezen voor een lamelparket met een onderlaag van berken multiplex.

Waarom zou ik kiezen voor een houten vloer zonder plinten?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor houten vloeren zonder plinten. Het kan een minimalistische en moderne uitstraling creëren, de ruimte groter laten lijken en het schoonmaken vergemakkelijken doordat er geen stof en vuil achter plinten kan ophopen.

Moet ik een speciale installatiemethode gebruiken voor een houten vloer zonder plinten?

Bij het installeren van een houten vloer zonder plinten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer stevig en veilig is bevestigd. De vloer moet mogelijk worden gelijmd om ervoor te zorgen dat deze op zijn plaats blijft. Het is raadzaam om een professionele parketteur te raadplegen voor de juiste installatiemethode. Een zwevend gelegde vloer kan niet strak tegen een muur gezaagd worden, waardoor een plintloze optie er niet fraai uitziet.

Hoe kan ik de overgang tussen de houten vloer en de muur afwerken zonder plinten?

Door de minimale ruimte te laten voor wat het is of gebruik te maken van kit om de kier tussen de vloer en de muur op te vullen.

Kan ik achteraf plinten toevoegen aan een houten vloer zonder plinten?

Ja, het is mogelijk om achteraf plinten toe te voegen aan een houten vloer zonder plinten. Dit kan worden gedaan door plinten te bevestigen aan de muur boven de vloer. Houd er rekening mee dat het installeren van plinten achteraf mogelijk extra werk en kosten met zich meebrengt.

Zijn er nadelen aan het hebben van een houten vloer zonder plinten?

Hoewel houten vloeren zonder plinten esthetische voordelen bieden, zijn er ook enkele potentiële nadelen om in gedachten te houden. Zonder plinten is er minder bescherming voor de onderkant van de muur tegen slijtage en schade. Bovendien kan het ontbreken van plinten het moeilijker maken om kabels of bedrading langs de muur te verbergen.