Houten vloeren voor architecten en projectontwikkelaars

Meer dan 25 jaar ervaring

Uipkes levert en installeert al ruim 25 jaar maatwerk houten vloeren voor architecten en projectontwikkelaars. Zo hebben we vloeren gelegd bij De Brauw en Blackstone, Wereldhave, Nutreco, het Berlagehuis en Sony Music. Onze vloeren zijn leverbaar in 90 exclusieve kleuren, 43 legpatronen en in diverse breedtes en sorteringen. Wij begrijpen de zorg, aandacht en nauwkeurigheid die jouw project verdient en onze vakmensen hebben de ervaring en kennis om jouw idee te realiseren.

Dit begint bij goed advies en projectmanagement. Wij denken mee in elke stap van het proces: van kleurkeuze en het maken van monsterborden tot de voorbereiding, planning en het uitvoeren van inspecties op locatie. Met ons eigen maatwerk CRM zetten we opdrachten uit naar onze medewerkers, zodat het maken en leggen van de houten vloer volgens schema verloopt. 

Wil je inspiratie opdoen en meer weten over ons werk? Bezoek dan één van onze showrooms of neem contact met ons op.

Bezoek de showroom

Parketteur

Teamwerk

Al onze houten vloeren worden door onze eigen parketteurs gelegd. Dit biedt vele voordelen:

  • Onze parketteurs hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van grote vloerprojecten, denken mee en zijn oplossingsgericht.
  • Vloerenleggers die bekend zijn met de houtproducten en materialen om de mooiste maatwerk vloer te kunnen leveren met goed gereedschap.
  • Een hecht team dat op elkaar is ingespeeld en elkaar bijstaat om projecten tijdig en naar wens te kunnen afronden.
Bekijk ons werk
Houten vloer kantoorpand Arnhem in lift

Detailwerk

Bij het verzorgen van de vloer houden we rekening met alle details van jouw project, bijvoorbeeld:

  • Naadloze overgang naar andere soorten vloeren in het pand.
  • Nette afwerking bij trappen, liften, rondingen en convectorput roosters.
  • Comfort: installatie van vloerverwarming en vloerverkoeling voordat de houten vloer wordt gelegd.
  • Daag ons uit en vertel ons waar de vloer voor jouw project aan moet voldoen. We maken graag kennis met je. Stuur een e-mail naar: advies@uipkes.nl of bezoek de contactpagina.
  • Donkere visgraat houten vloer Naarden
  • Wenteltrap van hout waarbij dezelfde kleur treden als de vloer zijn gebruikt

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen
Eikenhouten vloeren kleuren

90 exclusieve handgemaakte kleuren

Bij Uipkes bieden we je keuze uit maar liefst 90 exclusieve handgemaakte vloerkleuren. En als we onverhoopt de gewenste kleur niet hebben, dan maken we speciaal voor jouw project een nieuwe kleur. Zo kunnen we altijd de gewenste kleur leveren.

Bekijk onze kleuren
Op maat gemaakte kleur op basis van een Ral kleurnummer

SONY Music Office A'dam Tower

Het architectenbureau heeft een Ral nummer genoemd waarop wij 6 varianten hebben gemaakt. Hieruit is deze keuze gemaakt.

De groene houten vloer past perfect in het complete maatwerk interieur. 

Houten vloer kantoorpand Arnhem in lift

17 prachtige legpatronen

Onze parketteurs zijn vertrouwd met vele legpatronen, zoals het visgraatpatroon, de Hongaarse punt en het plankenpatroon. In totaal bieden wij je een keuze uit 17 prachtige legpatronen, elk met een eigen karakter om de beleving van een ruimte te beïnvloeden.

houten vloer in kantoor Arnhem

Duurzame vloeren uit Nederland

Bij Uipkes werken we met Europees eikenhout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Na binnenkomst maken we de maatwerk projectvloer voor je klaar en plannen we de installatie in. We gebruiken milieu- en mensvriendelijke producten, zoals biologische lijnzaadolie en andere ingrediënten waarmee we de houten vloer kleuren. Want een mooie ruimte verdient de natuurlijke uitstraling en elegantie van een maatwerk houten vloer.

Uipkes showroom Alphen aan den Rijn

Meer weten?

Ben je ook op zoek naar een duurzaam fundament voor jouw project, maar heb je nog geen goede leverancier? Uipkes levert al jaren de combinatie van houten vloeren en vloerverwarming, waardoor wij een professionele en betrouwbare partner zijn. Neem contact met ons op om vrijblijvend een afspraak in te plannen.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om een houten vloer te installeren in ruimtes met veel verkeer, zoals kantoren, winkels of restaurants?

Ja, houten vloeren kunnen zeker worden geïnstalleerd in commerciële ruimtes met veel verkeer. Het is echter belangrijk om te kiezen voor een houtsoort met een hogere hardheid en duurzaamheid, zoals eikenhout, dat beter bestand is tegen slijtage en dagelijks gebruik.

Kan ik een houten vloer aanpassen aan het specifieke ontwerpconcept van een project?

Absoluut! Houten vloeren bieden veel mogelijkheden voor personalisatie. Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, afwerkingen en patronen om de gewenste esthetiek te bereiken die past bij het ontwerpconcept van jouw project. Maatwerkopties zijn ook beschikbaar om aan specifieke vereisten te voldoen. Eikenhout laat zich bij uitstek eenvoudig kleuren.

Kan ik een akoestisch geoptimaliseerde houten vloer krijgen voor ruimtes waar geluidsabsorptie belangrijk is?

Ja, er zijn akoestisch geoptimaliseerde houten vloeren beschikbaar die geluidsabsorptie verbeteren en echo verminderen. Deze vloeren kunnen een positief effect hebben in ruimtes waar geluidscontrole belangrijk is, zoals vergaderzalen, theaters of kantoren met open werkomgevingen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat de houten vloer voldoet aan milieustandaarden en duurzaamheidsdoelen? 

Om ervoor te zorgen dat de houten vloer voldoet aan milieustandaarden en duurzaamheidsdoelen, is het belangrijk om te kiezen voor hout dat afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen met certificeringen zoals FSC of PEFC. Deze certificeringen waarborgen dat het hout op een duurzame en verantwoorde manier is geproduceerd. Zorg dat de vloer behandeld wordt met een duurzame bescherming die geen oplosmiddelen bevat, zodat de schoonste binnenluchtkwaliteit gewaarborgd is.

Zijn er mogelijkheden om de houten vloer te onderhouden en te renoveren in geval van beschadiging?

Ja, houten vloeren kunnen worden onderhouden en gerenoveerd om hun levensduur te verlengen. Door regelmatig onderhoud, zoals stofzuigen en vegen, en periodieke behandelingen met speciale reinigings- en onderhoudsproducten, kan de vloer in optimale conditie worden gehouden. In geval van beschadiging kunnen professionele vloerrenovatie- en hersteldiensten helpen om de vloer te herstellen en opnieuw af te werken, waardoor de originele schoonheid wordt hersteld.