Showroom Amsterdam

Adres & Openingstijden

Roelof Hartstraat 4
020-4700777
info@uipkes.nl
woe t/m vrij 10.00 - 18.00
zaterdag 10.00 - 17.00

In de showroom kun je langskomen tijdens openingstijden of een afspraak maken.

In de showroom kun je aan de hand van voorbeeldvloeren vele kleurafwerkingen en legpatronen bekijken. 
Denk aan de planken vloer, de visgraat vloer of de Hongaarse punt vloer, maar ook andere, bijzondere patronen. Zo kun je optimaal ervaren hoe jouw toekomstige parketvloer eruit ziet. 

Wij voorzien je van alle gewenste informatie, zoals het combineren van een houten vloer met vloerverwarming.

Onze jarenlange kennis en ervaring delen we graag met jou.

Bereikbaarheid
Uipkes Houten Vloeren in Amsterdam is goed bereikbaar met tramlijnen 3, 5 en 12, halte Roelof Hartplein. 

Onze contactgegevens en routeplanner vind je onderaan deze pagina.

 • Hongaarse punt vloer in de showroom van Uipkes Houten Vloeren in Amsterdam
 • Houten vloeren op vloerverwarming in showroom van Uipkes in Amsterdam

Collectie Vloeren

In de showroom, bestaande uit 2 verdiepingen, vind je 11 grote voorbeelden van eiken vloeren in uiteenlopende kleuren en plankbreedtes. Ook vind je hier bijzondere legpatronen zoals het Elleboog patroon en de dubbele visgraat vloer.

In onze vloerenzaak kun je samples van alle 90 kleuren bekijken. Populaire kleuren kun je zien in vloervoorbeelden van diverse legpatronen. 

We hebben sample borden en houtstalen beschikbaar om mee naar huis te nemen, zodat je thuis de houten vloerdelen in verschillende kleuren met elkaar kunt vergelijken.

Houd er rekening mee dat de kleur van een houten vloer er bij jouw thuis nooit precies hetzelfde uit komt te zien als een voorbeeld in de showroom. 

Elke houten vloer wordt handmatig afgewerkt met natuurlijke middelen, hout is een natuurproduct waardoor verschillen in kleur ontstaan. Deze geven jouw vloer een uniek karakter.

Na de installatie van de houten vloer en de afwerking met kleurolie duurt het ongeveer 3-6 maanden tot de planken de uiteindelijke gekozen kleur krijgen door de invloed van (zon)licht.

Magazine vol inspiratie

 • De Hongaarse punt in een grijstint in Amsterdam
 • Dagje Amsterdam

  De showroom van Uipkes Houten Vloeren is gelegen in het Museumkwartier, een wijk nabij het centrum van Amsterdam. In 1874 werd besloten dat het Rijksmuseum gebouwd mocht worden in deze chique wijk. Vanaf 1907 werd de wijk bebouwd. De wijk is zeker een bezoek waard als je in Amsterdam bent. Voor musea liefhebbers zijn het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum een bezoekje waard.

  In de P.C. Hooftstraat bevinden zich winkels met mooie merken. Verder kan er gewinkeld worden in de van Baerlestraat, waar eveneens genoten kan worden van eten en drinken in diverse restaurants.

  Daarnaast kunnen vanuit het Museumkwartier het nabij gelegen centrum en De Pijp gemakkelijk met het openbaar vervoer worden bezocht.

 • Eiken vloeren in Amsterdam
 • Kunst in de showroom van Uipkes Houten Vloeren in Amsterdam

Bezoek de showroom

Voorbereiding Adviesgesprek

Neem tijdens je showroomafspraak in Amsterdam gerust een aantal foto’s mee van de ruimtes waar de houten vloeren komen te liggen. Door ons foto’s van de ruimtes en het interieur te laten zien en door ons te vertellen welke sfeer je wilt creëren, kunnen wij jou het beste adviseren. In grote ruimtes zijn brede planken bijvoorbeeld een lust voor het oog. In lange ruimtes of een hal geven visgraat vloeren en Hongaarse punt parketvloeren een prachtig ruimtelijk effect.

Mocht je een (binnenhuis)architect hebben ingeschakeld voor de inrichting van jouw huis of kantoor, dan is een showroomafspraak een ideaal moment om samen te komen en de mogelijkheden te bespreken.

Uipkes heeft ruime ervaring met het uitvoeren en managen van grote en kleine houten vloeren projecten voor interieurspecialisten, architecten en projectontwikkelaars, waaronder in de regio Amsterdam. 

Hout & Detaillering

Als parketzaak leggen we niet alleen houten vloeren, maar zijn we ook gespecialiseerd in de afwerking en detaillering van houtwerk. Denk hierbij aan het strak zagen van de vloer rondom verwarmingsroosters, luiken, pilaren, maar ook aan het bekleden van trappen in dezelfde houtsoort. Hierdoor ontstaat er een mooi natuurlijk verloop tussen ruimtes. Mooiste Eiken Lamelparket In Amsterdam

Wij hebben een grote liefde voor hout en de natuur en we leveren voornamelijk eiken lamelparket, beschikbaar in 90 exclusieve kleuren en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen in Europa. We leveren dus géén laminaat, PVC vloeren of andere minder duurzame vloerbedekkingen, zoals vaak bij andere vloerenzaken het geval is.

Voor een maatwerk houten vloer en vakmanschap ben je bij Uipkes aan het juiste adres! 


Vloerverwarming Aanleggen

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming. In tegenstelling tot de meeste houten vloeren winkels in Amsterdam, biedt Uipkes ook de mogelijkheid om vloerverwarming voor je aan te leggen. Dit doen we alleen voor klanten die ook een houten vloer bij ons kopen.

Uipkes kan het hele traject voor je uitvoeren: van het infrezen en het aanleggen van vloerverwarming tot het vakkundig plaatsen van de houten vloer op de vloerverwarming voor het mooiste resultaat. Doordat alle werkzaamheden door Uipkes worden uitgevoerd, heb je altijd één aanspreekpunt, kunnen we jou ontzorgen en de planningen goed op elkaar afstemmen. 

Bezoek de showroom

Showroom vloer kleuren Uipkes Amsterdam

Prijsopgave

Een adviesgesprek is geheel vrijblijvend. Desgewenst kunnen we in de showroom een prijsopgave maken voor jouw houten vloer, zodat je een goed beeld krijgt in de kosten. 

De prijsopgave kunnen we direct naar je toesturen via e-mail met daarbij een samenvatting van het adviesgesprek, zodat je over alle informatie beschikt.

Je kan langskomen of een afspraak inplannen.

Tot ziens bij Uipkes Houten Vloeren Amsterdam!

Voorbeelden van projecten in Amsterdam

Eiken planken vloer in de woonkamer

Moderne houten planken in een prachtig grachtenpand

Deze eigentijdse eikenhouten plankenvloer siert de woonkamer van een woning in Amsterdam. De lichte vloer met brede planken in combinatie met de meubels zorgen voor een klassieke sfeer met moderne twist.

Bekijk project
Visgraat vloer in kantoor Amsterdam

Visgraat vloer in kantoorpand in Amsterdam

In het nieuwe kantoor van een wereldwijd opererende verzekeraar en herverzekeraar in Amsterdam heeft Uipkes een prachtige Frans eiken visgraatvloer geïnstalleerd. Onder de visgraatvloer is vloerverwarming aangebracht.

Bekijk project
Grijze Hongaarse punt houten vloer verlijmd op vloerverwarming

Grijze Hongaarse punt op vloerverwarming in een woonkamer

In dit nieuwbouwappartement in Amsterdam is een grijze Hongaarse punt vloer gelegd op vloerverwarming in de woonkamer

Bekijk project
Elleboog eiken vloer in de woonkamer

Elleboog patroon houten vloer in een woonhuis in Amsterdam.

Bij het Elleboog patroon worden de planken van de visgraat een kwartslag gedraaid, waardoor een ander lijnen en lichtspel ontstaat dan bij de visgraat vloer.

Bekijk project
Eiken visgraat lamelparket in de woonkamer en hal

Visgraat vloer Amsterdam

De eikenhouten visgraat lamelparketvloer geeft de hal van deze woning in Amsterdam een eigentijds tintje. Deze vloer is verkrijgbaar in vloerdelen tot wel 280 mm breed.

Bekijk project
Groene houten vloer voor Sony Amsterdam

Maatwerk Eiken Vloer in Ladderpatroon

Uipkes heeft een eiken vloer in een speciaal ontwikkelde maatwerk groene kleur mogen leveren en leggen aan Sony, gevestigd in de A'DAM toren in Amsterdam aan het IJ.

Bekijk project

Route

Plan hier de route.

Veelgestelde vragen

Wat kost een houten vloer per m2?

De investering van een houten vloer varieert afhankelijk van het patroon. De investering ligt tussen de € 96,- en € 200,- per vierkante meter.

Waar kan ik houten vloeren kopen in Amsterdam?

Bij Uipkes Houten Vloeren kan je houten vloer in 45 patronen en 90 kleuren kopen. De showroom is gevestigd op de Roelof Hartstraat 4.

Hoe worden houten vloeren gelegd?

Houten vloer kunnen op twee manier worden gelegd:

 • Zwevend: hierbij wordt de houten vloer los van de ondervloer gelegd. Om dit stabieler te maken kunnen de planken aan elkaar worden verlijmd. Een zwevende vloer kan altijd bewegen.
 • Verlijmd: hierbij wordt de vloer vol aan de ondervloer gelijmd. Dit zorgt voor een stabiele vloer. Bij patroon vloeren zoals de visgraat vloer en Hongaarse punt wordt altijd voor deze methode gekozen.

Hoe kan ik mijn houten vloer onderhouden?

Houten vloeren moeten regelmatig worden onderhouden om ze in goede conditie te houden. Het belangrijkste is om de vloer regelmatig te stofzuigen en te dweilen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer regelmatig te behandelen met een onderhoudsolie.