Legmethoden houten vloerdelen

Bezoek de showroom

Houten vloerdelen kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Een zwevende vloer ervaar je als een echte houten vloer, terwijl een verlijmde vloer een veel massiever geluid heeft.

Legmethoden

Houten vloerdelen kunnen op verschillende manieren gelegd worden. Wil je bijvoorbeeld een houten vloer op vloerverwarming of in een appartement, dan is dit geen probleem. Over het algemeen worden de termen zwevend en verlijmd gebruikt. Beide legmethoden zijn prima inzetbaar voor kleine en grote oppervlaktes.

Een zwevende vloer ervaar je als echte houten vloeren, terwijl een verlijmde vloer een veel massiever geluid heeft. Lamelparket op een epoxy ondervloer is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Een zwevende vloer kan door voldoende geluidsreductie prima gebruikt worden in appartementen.

Houten vloer rechtstreeks verlijmd

Rechtstreeks verlijmd

Het lamelparket wordt rechtstreeks verlijmd op het epoxy- vochtschild.

Bekijk rechtsreeks verlijmd
Houten vloer zwevend op folie leggen

Zwevend op folie

Geschikt voor het leggen van gelaagde planken.

Bekijk zwevend op folie

Liever thuis advies krijgen?

Meer weten?

Bezoek dan één van onze showrooms in Alphen aan den RijnAmsterdam of Naarden. Videobellen kan ook.

Om meer inspiratie op te doen, kun je ook ons gratis houten vloeren magazine aanvragen.

Wil je vloerverwarming laten infrezen in anhydriet of vloerverwarming aanleggen in een ander type ondervloer? Wij kunnen vloerverwarming aanleggen met of zonder de aanschaf van een nieuwe houten vloer bij Uipkes. Maak een afspraak in één van onze showrooms om het project af te stemmen en onze prachtige houten vloeren te bekijken.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de legmethoden voor een lamelparket houten vloer?

De legmethoden voor deze houten vloer zijn vergelijkbaar met die van andere houten vloeren en omvatten:

  • Zwevende plaatsing: De lamelparketdelen worden met elkaar verbonden door middel van een kliksysteem of lijm. De vloer zweeft bovenop de ondervloer.
  • Verlijmde plaatsing: De lhouten vloerenn worden rechtstreeks op de ondervloer gelijmd.
  • Nagel- of schroefbevestiging: Deze methode wordt minder vaak toegepast bij lamelparket vanwege de opbouw met multiplex, maar kan in sommige gevallen worden gebruikt bij dikkere lamelparketvloeren.

Kan ik lamelparket zwevend leggen?

Ja, lamelparket kan vaak zwevend worden gelegd. Bij zwevende plaatsing wordt gebruikgemaakt van een kliksysteem of lijm om de vloerdelen aan elkaar te bevestigen. Het is belangrijk om een geschikte ondervloer te gebruiken om de vloer te isoleren en eventuele oneffenheden in de ondergrond op te vangen.

Kan ik lamelparket verlijmd leggen?

Ja, lamelparket kan ook verlijmd worden gelegd. Hierbij worden de vloerdelen rechtstreeks op de ondervloer gelijmd. Verlijmde plaatsing zorgt voor een stabiele en stevige installatie, maar het vereist vaak meer voorbereiding en nauwkeurigheid.

Kan ik lamelparket leggen op een bestaande vloer?

Ja, lamelparket kan in sommige gevallen op een bestaande vloer worden gelegd, zoals laminaat, tegels of linoleum. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bestaande vloer schoon, vlak en stabiel is voordat je het lamelparket installeert. Het kan nodig zijn om de bestaande vloer voor te bereiden door deze te egaliseren, schoon te maken of eventueel te verwijderen.

Kan ik lamelparket zelf leggen?

Ja, het is mogelijk om lamelparket zelf te leggen als je handig bent en ervaring hebt met doe-het-zelf klussen.