Lamelparket

Lamelparket vloer gelegd in het visgraat patroon. De kleur is Koraal Wit
Houten vloer gelegd in het visgraat patroon. De vloer is afgewerkt in de kleur bloesem wit
Groen gelaagd parket, ook wel lamelparket genoemd

Bezoek de showroom

Eiken Lamelparket Bij Uipkes

Uipkes levert eiken lamelparket, vervaardigd uit Europees eikenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. De lamelparketvloer heeft een toplaag van eiken en is geschikt voor vloerverwarming. Het verschil tussen massief houten vloeren en lamelparket zie je niet aan de bovenkant.

Ontdek Onze Lamelparket Collectie

Bezoek een van onze showrooms om onze prachtige parketvloeren te zien. Ze zijn perfect voor houten planken vloeren, visgraat vloeren en Hongaarse punt vloeren. Onze experts staan klaar om je te adviseren en de mogelijkheden te bespreken. Maak je interieur compleet met onze hoogwaardige lamelparketvloeren.

Magazine Vol inspiratie

Lamelparket Hongaarse punt vloer in de keuken

Wat Is Lamelparket?

Lamelparket is een verzamelnaam voor houten vloeren die zijn samengesteld uit meerdere lagen. 

Deze gelaagde vloer is ook bekend als duoplank of multiplank parket. Het bestaat uit 2 lagen. De toplaag is van massief hout en is 3, 4 of 6 mm dik De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van kruislings verlijmd watervast Berkenmultiplex. 

De Prijs Van Lamelparket

Lamelparket is leverbaar vanaf € 96,- per vierkante meter. Deze prijs is inclusief behandeling in de gekozen kleur en exclusief leggen.

Bezoek de showroom

Zwart visgraat parket in woonkamer van herenhuis

Herenhuis - Krijtbord zwart

In dit prachtig gerestaureerde herenhuis, gebruiken we visgraat lamelparket in diverse tinten zwart, voor een klassiek statement.

Hongaarse punt vloer gelegd in de badkamer van een grachtenpand

Badkamer - Champagne

De Hongaarse vloer verbindt de slaapkamer, kleedkamer en badkamer in deze prachtig opgeknapte woning. De vloer behoudt de oorspronkelijke charme van de ruimte.

Houten vloer gelegd in de woon- en eetkamer van een villa

Villa - Koraal Wit

Een huis uit de jaren 90 is zorgvuldig gerenoveerd om het karakter en de duurzaamheid ervan te behouden. Je vindt er een houten vloer die verschillende ruimtes verbindt.

Hongaarse punt vloer in de woonkamer van een appartement in Amsterdam

Nieuwbouwappartement - Mosgrijs

Nieuwbouwappartement met een grijze Hongaarse patroonvloer die naadloos overgaat in een marmeren vloer in hetzelfde motief.

Vloer gelegd in de woonkamer van een prachtige villa

Modern - Edelgrijs

Deze landelijke villa heeft een focus op architectuur. We hebben grote planken gebruikt die door het hele huis lopen.

Eiken visgraat vloer fris wit in woonhuis Utrecht

Historisch pand - Fris Wit

In dit deels gemoderniseerde historische pand hebben we gekozen voor een ruime, lichte visgraatvloer met vloerverwarming.

Kwaliteit Gelaagde Planken

De termen lamelplank, duoplank, multiplank of lamelparket kunnen ook verwijzen naar goedkopere gelaagde vloeren die voornamelijk afkomstig zijn uit China. Dergelijke vloeren kunnen de volgende nadelen hebben:

 • De toplaag is soms samengesteld uit meerdere eikensoorten en/of van spinthout gemaakt. Daardoor kan de houttekening minder mooi zijn, is het hout zachter en minder duurzaam en gaat de vloer minder lang mee.
 • De basislaag is gemaakt van dwarsliggende houten lamellen, waarvan de kwaliteit minder is dan Berkenmultiplex.
 • De lijm die wordt gebruikt is vaak niet goed bestand tegen water, waardoor lagen op den duur kunnen loslaten. Dit is allemaal van invloed op de kwaliteit en daarmee de levensduur van de vloer.
De planken van Uipkes hebben een toplaag van 3, 4 of 6 mm

Eiken Toplaag

De toplaag van 3 mm, 4 mm of 6 mm bestaat over het algemeen uit eikenhout maar is ook leverbaar in andere houtsoorten, zoals robijn, jatoba of notenhout. De eiken toplaag is bij Uipkes verkrijgbaar in 3 houtsorteringen:

Voordelen Lamelparket

Onze gelaagde vloeren Vincent, Floor en Robin bieden vele voordelen ten opzichte van andere typen houten vloeren en vloerbedekkingen: 

 • Berkenmultiplex is een zeer stabiele drager en zorgt ervoor dat lamelparket uitstekend geschikt is voor op vloerverwarming of vloerkoeling, in tegenstelling tot massief houten vloeren. Daarnaast hebben de gelaagde vloeren van Uipkes een lage weerstand (Rc), waardoor je niet onnodig hard hoeft te stoken om de ruimte op een aangename temperatuur te krijgen.
 • Onze parketvloer kan zwevend worden gelegd. Hierdoor wordt een geluidsreductie van minimaal 11 dB bereikt, waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan een geluidsnorm moeten voldoen. 
 • Eiken lamelparket van Uipkes kun je schuren en afwerken met olie waardoor de vloer weer als nieuw oogt. Je hoeft de vloer vaak niet eens te schuren. Alleen eens in de 3-5 jaar behandelen met olie is vaak voldoende. De vloer gaat dus een leven lang mee!
 • Eiken lamelparket vereist minder loofhout dan massief houten vloeren en is daardoor beter voor het milieu.
 • Lamelparket kost minder dan een massief houten vloer.
 • Er is nauwelijks sprake van werking van het hout (kromtrekken, bol gaan staan door vocht). Dit komt doordat de onderlaag van kruislings verlijmd berkenmultiplex is gemaakt.
 • Een lamelparketvloer bestaat uit echt hout, waardoor ieder vloerdeel een unieke houttekening heeft.

Vloer Met Of Zonder Vellingrand

Je kunt ervoor kiezen om lamelparketvloerdelen met of zonder vellingrand te (laten) leggen. De schuine rand aan de lange zijde van de lamelplank, onder een hoek van 45°, wordt de 'vellingrand' of 'V-naad' genoemd. 

Met een vellingrand oogt de vloer een stuk drukker en wordt de aandacht naar de accenten op de vloer getrokken. Dit is een meer klassieke houten vloer look. Voor een modern en strak uiterlijk kun je ervoor kiezen om extra brede vloerdelen te nemen, zonder vellingrand.

Het is zelfs mogelijk om de vloerdelen zonder plinten, strak tegen de muur te zagen, wat het geheel nog moderner maakt. De keuze hangt af van smaak en welke sfeer je in huis wilt creëren. Kom langs in één van onze showrooms om voorbeelden te bekijken en maatwerk advies te ontvangen.

 • Lamelparket Vincent is geschikt voor op vloerverwarming

  Lamelparket Vincent

  Vincent is een gelaagde plank van totaal 16 mm dik en maximaal 28 cm breed met een toplaag van 4 mm hout. Deze toplaag kun je, indien nodig, minstens driemaal schuren. Daardoor heb je een vloer die bij normaal gebruik minimaal 50 jaar meegaat.

  De vloer wordt in Nederland gemaakt zoals jij het wilt hebben. De toplaag bestaat meestal uit eikenhout en kan naar keuze in diverse kleuren worden geleverd.

  Vincent is zeer geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming of met vloerkoeling.

 • Vincent visgraat parket kan op vloerverwarming worden gelegd

  Lamelparket Vincent Visgraat of Hongaarse Punt

  Eiken lamelparket Vincent is zeer geschikt voor vloerverwarming en is ideaal om in het visgraatpatroon of het Hongaarse punt patroon te leggen. De visgraat vloer van deze gelaagde plank Vincent is de nieuwe versie van de authentieke visgraat vloer door de grotere maatvoering.


  De vloerdelen zijn leverbaar in de volgende breedtes: 7, 9, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24 of 26 cm. Qua lengte heb je ook diverse opties.

 • Een parketvloer met planken van het type Floor kan in allerlei patronen worden gelegd, zoals het visgraat patroon en het Hongaarse punt patroon

  Lamelparket Floor

  Floor is een lamelplank van 18 cm, 22 cm of 24 cm breed afgewerkt met een massief eikenhouten toplaag van 3 mm. De basislaag bestaat uit multiplex. In combinatie met de natuurlijke structuur van het eikenhout kan zo een specifiek karakter worden gecreëerd, van modern tot klassiek.


  Floor is een budgetvriendelijke multiplank, uitstekend geschikt voor onder andere slaapkamers.

 • Lamelparket Robin wordt toegepast wanneer de lamelparket vloer een dikke toplaag moet hebben

  Lamelparket Robin

  Robin is een samengestelde plank die het meest lijkt op een massief vloerdeel en is 20 mm dik. De gelaagde planken worden vaak met een eiken toplaag van 6 mm uitgevoerd. Je kunt ook voor een andere toplaag kiezen, zoals Jatoba, Robijn of Noten.


  De uitstraling varieert, afhankelijk van de toplaag, van zeer rustiek tot strak modern. Doordat de afwerking in de productie, dus voor het leggen, wordt uitgevoerd, kun je de vloer direct betreden (geen droogtijd). Robin kan in vele kleuren en tot wel 38 cm breed worden geleverd.


  Robin is onder andere geschikt om te gebruiken in de keukenwoonkamer en zelfs in de badkamer. Deze duoplank vloer is eenvoudig in gebruik. Bekijk ook onze tips om jouw lamelparketvloer te onderhouden.

Prijsfactoren

De lamelparket prijs is afhankelijk van diverse factoren:

 • Herkomst: komt het hout uit een zogenaamd 'lage lonenland' of uit een duurzaam beheerd Europees bos?
 • Van welke houtsoort is de toplaag van de lamelplank gemaakt: van een zachtere houtsoort of van een exclusiever houtsoort?
 • Plaatmateriaal: het materiaal waar de onderlaag van de vloer mee is gemaakt, kan uit vele verschillende onderlagen geproduceerd worden. Koop je een plaat die gemaakt is van afval (plastic) of gebruik je een geschikte toplaag gemaakt van duurzame materialen met de mooiste houttekening?
 • De dikte van de toplaag en de breedte en lengte van de vloerdelen hebben invloed op de prijs.
 • Hoeveel noesten zitten er in de vloer? De houtsortering, zoals Frans eiken of rustiek Frans eiken, is een prijsfactor.

Al de hierboven genoemde factoren zijn van invloed op de prijs van lamelparket. Je kunt unieke, afgewerkte lamelparket vloerdelen samenstellen en legklaar laten opsturen of afhalen bij ons magazijn vanaf € 96,- per m2inclusief BTW.

Wil je liever het leggen van de lamelparketvloer aan onze ervaren parketteurs uitbesteden? Eiken lamelparket van de beste kwaliteit in elke gewenste Uipkes® kleur, inclusief voorinspectie, ondervloer, lijm/materialen, legservice en 5 jaar garantie is leverbaar vanaf € 128,- per m2 inclusief BTW

Ga je binnenkort een houten vloer kopen? Kom langs in één van onze inspirerende showrooms in Amsterdam of Alphen aan den Rijn om voorbeelden van gelaagde eiken vloeren te bekijken. Wil je meer weten of mocht je vragen hebben over onze producten, dan kun je contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord!

Veelgestelde vragen

Wat is Lamelparket?

Lamelparket is een type parketvloer dat bestaat uit verschillende lagen hout. Het wordt ook wel samengesteld parket of meerlaags parket genoemd. De constructie bestaat meestal uit twee of drie lagen:

 • Toplaag: Dit is de zichtbare laag van de vloer en bestaat meestal uit massief hardhout, zoals eiken, walnoot of beuken. De toplaag bepaalt het uiterlijk en de afwerking van de vloer.
 • Middenlaag: De middenlaag bestaat uit een laag van kruislings verlijmde houten latten of multiplex. Deze laag biedt stabiliteit en voorkomt dat het hout gaat kromtrekken door schommelingen in de vochtigheid en temperatuur.
 • Onderlaag: Dit is de onderste laag van lamelparket en bestaat meestal uit een tegenfineer of multiplex. De onderlaag fungeert als een basis en biedt extra stabiliteit.

Lamelparket wordt vaak geproduceerd in planken die kunnen variëren in lengte, breedte en dikte, afhankelijk van de fabrikant en het gewenste ontwerp van de klant. Het wordt doorgaans gelegd met behulp van een verlijmd of zwevend vloersysteem, waarbij de planken op de ondervloer worden geplaatst met of zonder lijm en spijkers, maar met behulp van een kliksysteem of lijm op de veer-en-groefverbindingen.

Lamelparket combineert de schoonheid en duurzaamheid van massief hout met de stabiliteit en veelzijdigheid van een meerlaagse constructie, waardoor het een populaire keuze is voor vloeren in zowel residentiële als commerciële toepassingen.

Wat is de levensduur van lamelparket?   

De levensduur van in Nederland geproduceerd lamelparket is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het hout, de afwerking, de installatiemethode, het onderhoud en het gebruik.

Regelmatig stofzuigen en dweilen en het gebruik van beschermende viltjes onder meubels, draagt bij aan een langere levensduur van de vloer, waardoor hij tientallen jaren mee kan gaan.

Door de vloer eens in de 2-5 jaar opnieuw met olie te behandelen, hoef je de vloer niet meer te schuren.

Door het niet schuren van de houten vloer gaat de vloer decennia langer mee dan wanneer je de vloer wel zou schuren.

Kan lamelparket op vloerverwarming?

Ja, lamelparket kan op vloerverwarming worden gelegd.

De onderlaag van de vloerdelen zorgt ervoor dat het hout goed bestand is tegen temperatuurwisselingen en vochtigheidsschommelingen die gepaard kunnen gaan met vloerverwarming.

 • Vloerverwarmingssysteem: zorg ervoor dat het vloerverwarmingssysteem geschikt is voor houten vloeren en dat het vermogen en de watertemperatuur van de vloerverwarming wordt afgestemd op de specifieke eisen van het lamelparket. Wij kunnen je hierover adviseren.
 • Ondervloer: kies een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming. Dit kan helpen om de warmte gelijkmatig te verdelen en de warmte-isolatie te minimaliseren.
 • Installatiemethode: volg de aanbevolen installatiemethode van de fabrikant als je besluit om de lamelparketvloer zelf te leggen.

Kan lamelparket in verschillende kleuren, patronen of afmetingen worden geleverd?

Ja, lamelparket is leverbaar in verschillende kleuren, patronen en afmetingen:

 • Kleuren: verkrijgbaar in 90 verschillende kleurtinten, variërend van lichtere tot donkere tinten. Mocht je een andere kleur wensen, dan kunnen we een kleur op maat maken.
 • Patronen: naast het traditionele plankenpatroon is lamelparket beschikbaar in verschillende patronen, zoals visgraat en Hongaarse punt. Deze patronen voegen een decoratief element toe aan de vloer en kunnen een unieke uitstraling creëren.
 • Afmetingen: lamelparket kan worden geleverd in verschillende lengtes, breedtes en diktes. Er zijn bredere planken beschikbaar voor een modernere uitstraling, evenals smallere planken voor een meer traditionele of rustieke uitstraling.

Is lamelparket hetzelfde als laminaat?

Nee, lamelparket en laminaat zijn twee verschillende soorten vloerbedekking, hoewel ze vaak met elkaar worden verward. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

 • Materiaal: Lamelparket heeft een toplaag van echt hout, terwijl laminaat een kunststof laag heeft die is gelijmd op een HDF-plaat.
 • Opbouw: Lamelparket bestaat uit meerdere lagen, waarbij de toplaag meestal van massief hout is. De onderlagen kunnen van verschillende (hout)materialen zijn. Laminaat daarentegen is meestal een kunststof laag bovenop een kern van HDF.
 • Uiterlijk en Gevoel: Lamelparket biedt de authentieke uitstraling en het gevoel van echt hout. Laminaat probeert het uiterlijk en gevoel van hout na te bootsen, maar het zal nooit dezelfde textuur en warmte hebben als echt hout.
 • Duurzaamheid: Lamelparket kan meerdere keren geschuurd en opnieuw afgewerkt worden, wat bijdraagt aan een langere levensduur. Laminaat kan niet geschuurd worden en zal dus uiteindelijk vervangen moeten worden.
 • Prijs: Lamelparket is over het algemeen duurder dan laminaat vanwege het gebruik van echt hout en de mogelijkheid tot herstel en onderhoud. Op lange termijn is lamelparket vaak goedkoper, omdat een laminaatvloer vaker moet worden vervangen.