Vloerverwarmingsystemen En Houten Vloeren

Vloerverwarming is een efficiënte en comfortabele manier om jouw huis te verwarmen, en het kan perfect worden gecombineerd met een houten vloer. Er zijn verschillende soorten vloerverwarmingssystemen beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende systemen en hoe ze kunnen worden toegepast in combinatie met houten vloeren.

Bezoek de showroom

Droogbouwsysteem

Bij droogbouw vloerverwarming bevinden de leidingen zich niet in een gegoten dekvloer. In plaats daarvan zijn de leidingen ingebed in speciale geïsoleerde, voorgevormde platen van polystyreen of gipsvezel, die bovenop de dekvloer worden geplaatst. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie van de verwarmingsbuizen.

Natbouwsysteem

Dit systeem maakt gebruik van buizen met warm water en wordt vaak toegepast in nieuwbouwappartementen. Het systeem vereist een minimale dekking van 3 cm boven de vloerverwarmingsleidingen en kan worden gecombineerd met verschillende soorten dekvloeren zoals zandcement, anhydriet of hout magnesiet.

Freesvloer Systeem

Bij dit systeem worden sleuven in de dekvloer gefreesd waarin de verwarmingsbuizen worden geplaatst. Het is een efficiënte manier om warmte te verdelen en wordt vaak gebruikt in combinatie met houten vloeren.

Elektrische Vloerverwarming

Dit systeem kan bestaan uit elektrische matten, kabels of verwarmingsfolie (infrarood). Het is eenvoudig te installeren en kent een snelle opwarmtijd.

Tegelvloer Met Vloerverwarming Onder Een Houten Vloer

Het is mogelijk om een houten vloer direct op een bestaande tegelvloer met vloerverwarming te verlijmen, zonder de bestaande vloer te verwijderen

Bestaande Gietvloer En Vloerverwarming

Net als bij een tegelvloer, kan een houten vloer direct op een bestaande gietvloer met vloerverwarming worden verlijmd.

Houten Vloer Op Bestaande Natuursteen Met Vloerverwarming

Een houten vloer kan ook direct op een bestaande natuursteen vloer met vloerverwarming worden verlijmd, behalve als de natuursteen van het type leisteen is.

Vloerverwarming Laten Aanleggen?

Heb je nog geen vloerverwarmingssysteem of wil je een nieuw vloerverwarmingssysteem? Je kunt vloerverwarming laten aanleggen door het team van Uipkes. Wij hebben ruime ervaring met uiteenlopende soorten vloerverwarming. Lees meer over het combineren van houten vloeren op vloerverwarming of kom langs in één van onze showrooms voor deskundig advies.

Veelgestelde vragen

Wat zijn enkele voordelen van het natbouwsysteem voor vloerverwarming in combinatie met houten vloeren?

Het natbouwsysteem maakt gebruik van buizen met warm water en is geschikt voor grotere ruimtes. Het biedt een efficiënte manier om warmte te verspreiden en kan worden gecombineerd met verschillende soorten dekvloeren zoals zandcement, anhydriet of hout magnesiet.

Wat is het droogbouwsysteem voor vloerverwarming en welke apparatuur kan het aansturen?

Het droogbouwsysteem maakt gebruik van geïsoleerde voorgevormde platen waarin vloerverwarmingsbuizen worden geplaatst. Het vereist een volledig vlakke ondervloer en kan worden aangestuurd door warmtepompen en condensatieketels.

Hoe wordt de freesvloer gebruikt in combinatie met houten vloeren?

Bij het freesvloersysteem worden sleuven in de dekvloer gefreesd voor het plaatsen van verwarmingsbuizen. Het is een efficiënte manier om warmte te verspreiden en wordt vaak gebruikt met houten vloeren vanwege de goede warmteverdeling.

Wat zijn enkele opties voor elektrische vloerverwarming en wat zijn de voordelen ervan?

Elektrische vloerverwarming kan bestaan uit elektrische matten, kabels of verwarmingsfolie (infrarood). Het is eenvoudig te installeren en heeft een snelle opwarmtijd, waardoor het een praktische keuze is voor sommige ruimtes met name kleinere ruimtes.

Is het mogelijk om een houten vloer direct op een bestaande tegelvloer met vloerverwarming te plaatsen zonder de tegelvloer te verwijderen?

Ja, het is mogelijk om een houten vloer rechtstreeks op een bestaande tegelvloer met vloerverwarming te verlijmen zonder de tegels te verwijderen. Dit biedt een handige oplossing voor renovaties.