Houten vloeren Naarden

Bezoek de showroom

Voor een architectenbureau in Naarden hebben we een houten bedrijfsvloer gelegd en geleverd voor in hun eigen pand. Het idee was om een ongedwongen sfeer te creëren en het vooral een leuke werkplek te laten zijn voor iedereen.

Beschrijving nieuwe kantoorvloer Naarden

Het kantoor is door de toevoeging van de houten vloeren een mooie afspiegeling van de verschillende elementen die zij voor hun opdrachtgevers willen toepassen, zonder dat het hierdoor een showroom wordt.De houten vloerdelen zijn direct verlijmd aan de ondervloer. Deze methode zou eventueel ook kunnen worden gebruikt bij het aanbrengen van vloerverwarming. De gelaagde eiken houten vloer bestaat uit een toplaag van 4 mm eikenhout op een 12 mm berken triplex ondervloer. Door dit te combineren met vloerverwarming ontstaat een duurzaam geheel van warmteproductie en warmtebehoud.De vloer is gemaakt door deze van te voren eerst licht te roken en vervolgens te behandelen met witte olie. De eikenhouten vloerdelen zijn 24 cm breed en gemaakt van een rustieke Franse eikensoort. We hebben nergens plinten gebruikt, maar waar nodig stukken strak gezaagd zodat het een mooi harmonieus geheel is geworden.

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Huiselijke sfeer

Bestaande verwarming kan in veel gevallen komen te vervallen wanneer gekozen wordt voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Hierbij worden bestaande radiatoren en convectorputten afgesloten en verwijderd worden. Het afkoppelen kan in overleg gedaan worden door een loodgieter.

Een convectorput kunnen we dichtzetten, hierbij halen we halen de bak/put er volledige uit. Als deze gemetseld is blijft deze zitten. Rondom de bak/ put hakken we de dekvloer een stuk uit. Hier worden underlayment platen op gelegd welke we afstorten met reparatiemortel. De reparatiemortel dient een dag te drogen voor volledige hardheid.

Een convectorput kunnen we dichtzetten, hierbij halen we halen de bak/put er volledige uit. Als deze gemetseld is blijft deze zitten. Rondom de bak/ put hakken we de dekvloer een stuk uit. Hier worden underlayment platen op gelegd welke we afstorten met reparatiemortel. De reparatiemortel dient een dag te drogen voor volledige hardheid.

Prachtige kantoorvloeren

Ieder bedrijfspand kan wel een huiselijke tintje gebruiken om de medewerkers en klanten zich thuis te laten voelen. Heb je naar aanleiding van dit project in Naarden ook interesse in een ambachtelijke houten vloer van Uipkes? Neem dan contact met ons op voor het maken van een persoonlijke afspraak.

Veelgestelde vragen

Wat voor soort bedrijfsvloer is er gelegd in het kantoorpand in Naarden?

In het kantoorpand in Naarden is een gelaagde eiken houten vloer gelegd. Deze bestaat uit een toplaag van 4 mm eikenhout op een 12 mm berken multiplex ondervloer.

Zijn de houten vloerdelen verlijmd aan de ondervloer?

Ja, de houten vloerdelen zijn direct verlijmd aan de ondervloer. Deze methode kan ook gebruikt worden bij het aanbrengen van vloerverwarming.

Welke behandeling is toegepast op de houten vloer?

De houten vloer is vooraf licht gerookt en vervolgens behandeld met witte olie. Dit geeft de vloer een specifieke uitstraling en beschermlaag.

Wat zijn de afmetingen en het houtsoort van de vloerdelen?

De eikenhouten vloerdelen hebben een breedte van 24 cm en zijn gemaakt van een rustieke Franse eikensoort.

Zijn er plinten gebruikt in het kantoorpand in Naarden?

Nee, er zijn geen plinten gebruikt. Waar nodig zijn stukken strak gezaagd om een harmonieus geheel te creëren.

Hoe zorgen de houten bedrijfsvloeren voor een huiselijke sfeer?

De geplaatste houten vloeren op de werkplek creëren een huiselijke sfeer, waardoor ontmoetingen zoals het drinken van koffie of de lunch een natuurlijke beleving worden.

Hoe kan de houten bedrijfsvloer goed beschermd worden?

De houten bedrijfsvloer is goed beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals koffie, wijn of water. Regelmatig dweilen van de vloer dient als onderhoud en heeft geen invloed op de beschermlaag. Daarnaast kan er op aanvraag periodiek onderhoudsolie worden aangebracht om de vloer representatief te houden.