Vloerverwarming infrezen bij Fermacell / Estrich / Knauf / Gipsvezelplaten

Bezoek de showroom

Uipkes houten vloeren kan compleet de handelingen verzorgen van het verwijderen van de ‘oude’ vloer, het plaatsen van de Fermacell / Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer, het aanleggen van de vloerverwarming en het plaatsen van de mooie nieuwe houten vloer die je bij ons hebt gekocht. Je kunt vloerverwarming laten aanleggen overigens ook als losse dienst bij ons afnemen.

We kunnen de organisatie van alle werkzaamheden verzorgen en hierdoor jou compleet ontzorgen. Vanaf het verwijderen van de bestaande vloer tot het moment dat de meubelstukken weer terug geplaatst kunnen worden op de nieuwe houten vloer.

Verwijderen van de bestaande vloer

De installatie van de Fermacell / Estrich / Knauf of Gipsvezelplaten ondervloer wordt toegepast als de vloerverwarming niet in de bestaande dekvloer gefreesd kan worden. dit betreft meestal als een woning een houten dekvloer heeft.

De bestaande afwerkvloer zoals PVC, laminaat of bestaande houten vloer zullen we vakkundig verwijderen en afvoeren. We zullen de dekvloer controleren op kapotte of krakende delen en deze vastzetten voor het plaatsen van de de Fermacell / Estrich / Knauf of Gipsvezelplaten ondervloer.

Bestaande radiatoren en convectorputten

Bij de aanleg van de vloerverwarming kunnen bestaande radiatoren en convectorputten afgesloten en verwijderd worden. Het afkoppelen en verwijderen van de bestaande radiatoren en convectorputten dient door een loodgieter uitgevoerd te worden. Uipkes kan met de voorbereiding van de vloer de oude convectorputten afdekken zodat er een vlakke stevige ondergrond ontstaat voor het plaatsen van de Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer.

Indien nodig kan Uipkes houten vloeren een loodgieter aanleveren die deze werkzaamheden zal verzorgen.

Het plaatsen van de Fermacell / Estrich / Knauf / Gipsvezelplaten ondervloer

Nadat de bestaande afwerkvloer verwijderd is, nagelopen op defecten, plaatsen we de Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer. De platen hebben een afmeting van ca 500 mm breed en 1500 mm lang en hebben een overlappende onder en oversteek waar de lijm op aangebracht wordt.

Langs de wanden worden randstroken geplaatst om geluid doorgifte tegen te gaan. De Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten worden over elkaar geplaatst, voor een strakke aansluiting en vastgezet met schroeven om een goede verbinding van de lijm te realiseren. De platen worden steensgewijs geplaatst voor een juiste spanningsverdeling voor de houten vloer. Nadat de lijm uitgehard is, dienen de schroeven verwijderd te worden, zodat deze geen schade kunnen geven aan de freesmachine.

Bezoek de showroom

Het frezen van de sleuven en het aanbrengen van de leidingen

Met als basis een Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer frezen we de sleuven met een speciale vloerfreesmachine in een diepte van ca 17 mm. De afstand tussen de sleuven is 10-12,5 cm hart op hart ingefreesd. Het frezen wordt door de speciale stofafzuiging zo stofvrij mogelijk uitgevoerd.

In deze sleuven worden de kunstof leidingen met een breedte van ca 14mm geplaatst. De leidingen passen precies in de sleuven en daardoor liggen ze goed vast. Nadat de leidingen geplaatst zijn worden deze aangesloten op het verdeelstation dat op een centrale plek geplaatst wordt. Meestal is dit een trapkast of een ander centraal punt.

Als hier geen aanvoer en afvoer vanuit de ketel aanwezig is, dient een loodgieter dit voor te bereiden. Er dient ook een stroompunt aanwezig te zijn op deze plek. Indien nodig kan Uipkes houten vloeren een loodgieter aanleveren die deze werkzaamheden zal verzorgen. Het verdeelstation kan dan worden aangesloten op aanvoer van de verwarmingsketel.

Als het systeem getest is, zorgen we ervoor dat de leidingen gefixeerd worden in de bochten, zodat de leidingen diep in de sleuf blijven liggen met het afvullen daarvan. De sleuven afgevuld met een Epoxy, aangelengd met de slijpstof of een speciale flexibele vulmortel, die kan uitzetten en krimpen met de warmte van de leidingen Dit wordt met een spaan verdeeld over de vloer, zodat de vulling evenredig verdeeld wordt in de sleuven en de vloer een vlakke afwerking krijgt, ter voorbereiding van de nieuwe houten vloer.

Vloerverwarming in fermacell vloer

Hoeveel groepen zijn er nodig voor de vloerverwarming?

Voor het aantal groepen kan de vuistregel van 1 groep per 8-9 m2 (als hoofdverwarming) worden aangehouden. Hierbij worden de leidingen op ca. 10 cm hart tot hart gelegd.

Magazine Vol inspiratie

Magazine aanvragen

Totale kostenindicatie

Voor de kostenindicatie gaan we uit van een gemiddelde oppervlakte van 50m2.:

 • Voor het verwijderen en afvoeren van de bestaande afwerkvloer zijn de kosten vanaf €15,-/m2 incl BTW. (afhankelijk van de type vloer). 
 • Voor het nalopen van de dekvloer, het plaatsen van de Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer en randstroken, moet rekening gehouden worden met een investering van ca €60,-/m2 incl BTW. Op basis van 50m2 komt dit neer op een investering van ca €3000,- incl BTW
 •  De investering voor het infrezen van de vloerverwarming, het plaatsen van de buizen, het plaatsen van het verdeelstation, afsmeren van de sleuven en het aansluiten van de leidingen op het verdeelstation komt voor een ruimte van 50m2 neer op een investering van ca.€3150,- incl BTW. 

Doorlooptijd complete pakket

Ondanks dat de werkzaamheden uitgebreid zijn, valt de doorlooptijd mee. Op basis van ons voorbeeld van 50m2 zou een complete verzorging van alle werkzaamheden vanaf verwijderen bestaande vloer, tot en met het weer terugplaatsen van de meubelstukken, een doorlooptijd van ca. 7-21 dagen hebben. (mits alle voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd)

Je kan hierin de volgende verdeling aanhouden:

 • Verwijderen en afvoeren van de bestaande vloer, het plaatsen van de Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer en randstroken; ca. 1 dag.
 • Het infrezen van de vloerverwarming, het plaatsen van de leidingen, het ophangen van het verdeelstation, aansluiten van de leidingen aan het verdeelstation en afsmeren van de leidingen, ca. 1 dag. (als alle overige voorbereidende werkzaamheden zijn uitgevoerd)
 • Het plaatsen van een nieuwe houten vloer, inclusief kleurafwerking: ca. 3 dagen.
 • Drogen van de kleurbehandeling: ca. 2 dagen.

Bezoek de showroom

 • Aandachtspunten

  • Ruimte dient vrij te zijn van spullen.
  • Na het verwijderen van de bestaande vloer, de dekvloer nalopen op kapotte of krakende delen.
  • Bestaande radiatoren en convectorputten dienen door een loodgieter te worden afgekoppeld en verwijderd (voorbereidende werkzaamheden).
  • Bij het plaatsen van de Fermacell/ Estrich/ Knauf/ Gipsvezelplaten ondervloer worden schroeven gebruikt om een goede hechting te krijgen voor de lijm. Deze schroeven dienen te worden verwijderd voordat er gefreesd kan gaan worden om schade aan de freesmachine te voorkomen.
  • Bij de positie van het verdeelstation dient een aanvoer en afvoer van de verwarmingsketel voorbereid te zijn. Ook dient er een stroompunt aanwezig te zijn op deze plek.
  • Voordat de houten vloer op vloerverwarming geplaatst kan worden, moet de vloerverwarming eerst getest zijn.
 • Aandachtspunten houten vloer vloerverwarming infrezen

Wil je vloerverwarming laten infrezen?

Wil je vloerverwarming laten infrezen in Fermacell, Estrich, Knauf, of Gipsvezelplaten of vloerverwarming aanleggen in een ander type ondervloer? Wij bieden het aanleggen en aansluiten van vloerverwarming ook aan als losse dienst. Bezoek één van onze showrooms om het project af te stemmen en onze stijlvolle eiken vloeren te bekijken.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van vloerverwarming ten opzichte van radiatoren?

Vloerverwarming biedt een gelijkmatige warmteverdeling in de ruimte, zonder dat er radiatoren aanwezig zijn. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename verwarming, zonder koude zones of luchtcirculatie. Bovendien maakt vloerverwarming efficiënter gebruik van energie, waardoor het vaak kostenbesparend kan zijn.

Kan vloerverwarming worden geïnstalleerd in verschillende soorten ondervloeren?

Ja, vloerverwarming kan worden geïnstalleerd in diverse typen ondervloeren, zoals Fermacell,  Knauf, Estrich of Gipsvezelplaten. Het type ondervloer beïnvloedt de installatiemethode en materialen die worden gebruikt.

Moet ik mijn bestaande vloerbedekking laten verwijderen voor het infrezen van vloerverwarming?

In de meeste gevallen is het nodig om de bestaande vloerbedekking te verwijderen voordat de vloerverwarming kan worden ingefreesd. Dit is belangrijk om een goede hechting en werking van de vloerverwarming te garanderen. Uipkes kan deze verwijderingswerkzaamheden ook voor je verzorgen.

Hoelang duurt het aanleggen van vloerverwarming en het plaatsen van een nieuwe houten vloer?

De totale doorlooptijd van het verwijderen van de bestaande vloer tot het terugplaatsen van meubels varieert meestal tussen de 7 en 14 dagen, afhankelijk van de oppervlakte en de voorbereidende werkzaamheden. 

Het plaatsen van de  Estrich / Knauf / Fermacell / Gipsvezelplaten ondervloer en randstroken duurt ongeveer 1 dag, het infrezen van de vloerverwarming en aansluiten van leidingen duurt ongeveer 1 dag, en het plaatsen van de nieuwe houten vloer duurt ongeveer 3 dagen.

Kan ik vloerverwarming laten aanleggen zonder een nieuwe houten vloer te kopen?

Ja, Uipkes biedt het aanleggen van vloerverwarming als een losse dienst aan. Dit betekent dat je vloerverwarming kunt laten aanleggen zonder een nieuwe houten vloer te kopen. Je kunt contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn er speciale voorbereidingen vereist voordat de houten vloer op de vloerverwarming kan worden geplaatst?

Ja, voordat de houten vloer op de vloerverwarming kan worden geplaatst, moet de vloerverwarming eerst getest worden om ervoor te zorgen dat alles goed functioneert. Daarnaast is het belangrijk dat de ruimte vrij is van meubels en dat eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het nalopen van de dekvloer en het afkoppelen van radiatoren, zijn uitgevoerd.