Vloer Verwijderen

Bezoek de showroom

Het is tijd voor een nieuwe vloer. Maar hoe moet het dan met de oude vloer?

In veel gevallen dient deze verwijderd te worden voordat er een nieuwe houten vloer geïnstalleerd kan worden. Lees hier meer over welke ondervloeren geschikt zijn om de houten vloer over te leggen. Bij twijfel kunnen we advies op maat geven tijdens een adviesgesprek.


In ons 26 jarig bestaan, hebben we veel ervaring opgedaan in het verwijderen van bestaande vloeren en het voorbereiden van de dekvloeren voor de nieuwe houten vloer. 

Of het nu gaat om een bestaande houten vloer, tegels/ plavuizen, PVC of laminaat, we nemen graag alle werkzaamheden en de organisatie hiervan uit jullie handen.

VERWIJDEREN BESTAANDE HOUTEN VLOER:

Indien de nieuwe vloer niet over een bestaande houten vloer gelegd kan worden, moet deze worden verwijderd. Of de vloer verlijmd, zwevend of gespijkerd ligt met het juiste gereedschap is de vloer te verwijderen. 

Bij het verwijderen zorgen we dat we terug gaan naar de dekvloer, zodat de opbouw opnieuw verzorgd kan worden. De dekvloer wordt nagelopen en indien nodig gerepareerd, zodat er een goede basis is voor de nieuwe vloer. 

Als er plinten aanwezig zijn op de wanden zullen we deze verwijderen om de houten vloer te verwijderen. 

We zullen de vloer met een cirkelzaag in stukken zagen, zodat deze ‘delen’ makkelijker te verwijderen zijn. Mocht het lastig gaan, dan zagen we de vloer in nog kleinere ‘delen’. 

bij een verlijmde vloer wordt deze middels een koevoet en een hamer verwijderd.

Als de vloer op een houten tussenvloer geplaatst is wordt deze ook doorgezaagd. afhankelijk van de dekvloer en keuze van nieuwe houten vloer, zal er mogelijk een nieuwe tussenvloer geplaatst moeten worden. Hierop kunnen we weer een Eikenhouten vloer installeren. 

TIP VAN UIPKES: “HET VERWIJDEREN VAN EEN HOUTEN VLOER IS EEN SECUUR WERK. HET GEBRUIK VAN HET JUISTE GEREEDSCHAP SCHEELT AL EEN HOOP IN DE TIJD”

Magazine vol inspiratie

VERWIJDEREN TEGELS/ PLAVUIZEN:

Als een tegel/ plavuizen vloer heel en vlak is kan de houten vloer daar vaak direct overheen geplaatst worden. Maar het kan ook zijn dat deze verwijderd dient te worden, als je bijvoorbeeld te hoog uitkomt bij kozijnen of andere elementen waar de houten vloer op moet aansluiten. Ook wanneer je vloerverwarming wil toepassen dienen de tegels verwijderd te worden. 

Gelijmde tegel/ plavuizen zijn gemakkelijker te verwijderen dan tegels/ plavuizen die in het cement vast liggen. Een gelijmde tegel/ plavuis is te verwijderen door eerst een begin te maken. Daarna steek je met een plat gereedschap de tegels los. Voorbeelden van plat gereedschap is een schep/ spade of brede beitel.

Een tegel/ plavuis die in cement ligt, is niet simpel te verwijderen. Deze is enkel te verwijderen met een luchthamer, ook wel ‘Kango’ genoemd. Het verwijderen van tegels/ plavuizen in cement is arbeidsintensief en zwaar werk. bij het verwijderen van deze tegels, is de kans groot dat de zandcement dekvloer beschadigd raakt. Deze zal daarna geëgaliseerd moeten worden om weer een goede basis te krijgen voor de nieuwe houten vloer.

Tip van Uipkes “Schakel professionele hulp in als je geen ervaring hebt in het verwijderen van vloeren. Met slopen kunnen leidingen van water/gas of elektra geraakt worden waardoor je verder van huis bent.

PVC VLOER VERWIJDEREN

Een PolyVinylChloride vloer is geen geschikte ondervloer om een houten vloer op te verlijmen. Dit kan vrij eenvoudig gaan als het gaat om click PVC. Echter als de PVC vloer verlijmd ligt is het lastiger deze te verwijderen. Wanneer je geen ervaring of tijd hebt kan Uipkes de vloer professioneel voor je verwijderen. Ook wanneer er vloerverwarming onder geïnstalleerd is kunnen we de vloer verwijderen. Dit vraagt om precisie en vakmanschap. 

Wanneer de PVC vloer is verwijderd zullen we als het nodig is de ondervloer egaliseren.

Hierna is de dekvloer gereed om een Uipkes vloer op te installeren. 

Adviesgesprek bij jou thuis?

TAPIJT / VLOERBEDEKKING VERWIJDEREN

De vloerbedekking of tapijt kan losliggen of verlijmd zijn aan de ondervloer. 

Losliggend tapijt kan gemakkelijk verwijdert worden. Het verwijderen van verlijmd tapijt is een lastigere klus. Hiervoor dien je over de juiste middelen beschikken. Zorg dat je na het weghalen de lijmresten verwijderd om een goede hechting voor de nieuwe vloer te creëren. 

KURKVLOER VERWIJDEREN

Kurkvloeren zijn vloeren die bestaan uit granulaat wat overblijft bij de productie van kurken. 

Hedendaags zijn er aantal soorten kurkvloeren, zo is er de kurkvloer die vol verlijmd wordt of een kurklaminaat. Een zwevende kurkvloer kan vrij eenvoudig verwijderd te worden. Als een kurkvloer vol verlijmd ligt is het een grotere opgave deze te verwijderen. 

We beschikken over de juiste middelen om de vloer te verwijderen.  

Magazine vol inspiratie

MARMOLEUM / LINOLEUM VERWIJDEREN

Een marmoleum of Linoleum vloer is niet geschikt om een houten vloer op te verlijmen. Deze dient verwijderd te worden. Een marmoleum of Linoleum vloer ligt veelal vol verlijmd aan de ondervloer. Hierdoor kan het verwijderen van de vloer best een opgave zijn. 

Uipkes beschikt over de juiste materialen en vakmensen om de vloer te verwijderen. Ook de lijmresten zullen we verwijderen. Bij het verwijderen van een vol verlijmde vloer kunnen delen van de dekvloer meekomen. Deze kunnen we egaliseren om weer tot een vlakke dekvloer te maken. Wanneer de vloer is verwijderd kan een mooie vloer van Uipkes worden geïnstalleerd.