Eiken Lamelparket Visgraat Vloer In De Woonkamer?

Datum: 24 april 2023
Leestijd: 5 minuten
Auteur: Uipkes Houten Vloeren

Een eikenhouten visgraat vloer in de woonkamer is een tijdloze en elegante keuze als je op zoek bent naar een warme en natuurlijke uitstraling voor je interieur. In deze blog geven we inspirerende voorbeelden van eiken lamelparket visgraat vloeren in de woonkamer en leggen we de voordelen van deze vloerbedekking uit.

Bezoek de showroom

Duurzaamheid En Levensduur Van Eiken Visgraat Vloeren

Eikenhout is een van de meest duurzame houtsoorten die voor vloeren wordt gebruikt. Het is een sterke en slijtvaste houtsoort, waardoor eiken visgraatvloeren jarenlang meegaan. Bovendien is eikenhout een hernieuwbare grondstof en kan het, mits op duurzame wijze geoogst, een zeer milieuvriendelijke keuze zijn.

Uipkes gebruikt alleen eikenhout uit goed beheerde Europese bossen om de beste kwaliteit te leveren en de impact op het milieu te minimaliseren. De kwaliteit en herkomst van het eikenhout zijn van groot belang voor de uitstraling en levensduur van de eiken vloer.

Onderhoud Van Eiken Vloeren

Het onderhoud van een eikenhouten vloer is ook relatief eenvoudig en kan gemakkelijk 1 keer per week worden gedaan met meegeleverde schoonmaakmiddelen en periodieke behandelingen met olie eens in de 5 tot 7 jaar. De vloer schuren is vaak niet eens nodig. Een goed onderhouden eiken visgraat vloer kan tientallen jaren mee.

Magazine Vol inspiratie

Stijlvolle En Chique Uitstraling Van Een Eiken Visgraat Vloer In De Woonkamer

Een eiken visgraat vloer in de woonkamer geeft een stijlvolle en chique uitstraling aan jouw interieur. Het geeft een natuurlijke warmte en textuur aan de kamer en past bij verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van woonkamers met eikenhouten visgraatvloeren.

Deze vloeren hebben een tijdloze uitstraling en kunnen tientallen jaren meegaan zonder aan stijl en elegantie in te boeten. De keuze voor een eikenhouten visgraat vloer in de woonkamer is dan ook een slimme investering voor wie streeft naar een duurzaam en tijdloos interieur.

 • Een witte eiken visgraat vloer met kleine vloerdelen van 12x60 cm
 • Visgraat Lamelparket Vloerdelen 12 x 60 cm

  Hierboven zie je een witte visgraat vloer met kleine vloerdelen van 12 x 60 cm. De witte kleur zorgt ervoor dat de vloer niet te druk oogt en versmelt met de omringende lichte kleuren.

Liever thuis advies ontvangen?

 • lichtbruine visgraat eiken vloer in de woonkamer met vloerdelen van 14x70 cm
 • Visgraat Lamelparket Vloerdelen 14 x 70 cm

  Hierboven een lichtbruine visgraat vloer met vloerdelen van 14 x 70 cm. Deze vloeren kunnen met alle typen interieur inrichtingen gecombineerd worden

 • Grote eiken visgraat vloer in de woonkamer met vloerdelen van 16x80 cm
 • Visgraat Lamelparket Vloerdelen 16 x 80 cm

  Een bruine visgraat vloer met een groot plankformaat van 16 x 80 cm. Visgraat vloeren met brede vloerdelen zien majestueus uit in grote woonkamers. Door lichtinval zie je de stroken van de visgraat vloer naar voren komen. Een houten vloer bestaat nooit uit één kleur. Een onbewerkt eiken vloerdeel bevat een spectrum van (aangrenzende) kleuren.

Verschil Tussen Massief Eiken Visgraatvloer En Eiken Lamelparket

Er zijn twee soorten eiken visgraat vloeren op de markt: massief eiken visgraat vloeren en samengestelde visgraat vloeren, ook wel bekend als lamelparket.

Een massief eiken visgraatvloer bestaat uit één stuk massief eiken en wordt direct op de ondervloer gelegd. Lamelparket bestaat uit een dunne toplaag van massief eikenhout die verlijmd wordt op een multiplex onderlaag. Deze constructie maakt het mogelijk de vloer te stabiliseren en te voorkomen dat de vloer uitzet of krimpt onder invloed van temperatuur- en vochtigheidswisselingen.

Het voordeel van visgraat lamelparket ten opzichte van massief eiken visgraat vloeren is dat het beter bestand is tegen kromtrekken en minder gevoelig is voor vocht. Hierdoor is het mogelijk om visgraatparket toe te passen in ruimtes met vloerverwarming. Ook hebben lamelparketvloeren een gunstiger prijskaartje dan massief eiken visgraatvloeren, terwijl de uitstraling nagenoeg identiek is. Aan de bovenkant van de plank is immers niet te zien of het parket of massief hout is.

Inspiratie & Informatie

Visgraat Lamelparket Is Goed Te combineren Met Vloerverwarming

Een ander voordeel van visgraat lamelparket is dat het goed te combineren is met vloerverwarming. Dankzij de constructie van het lamelparket, met de onderlaag van multiplex, kan de warmte gelijkmatig verdeeld worden over de gehele vloer. Dit zorgt voor een aangenaam en behaaglijk gevoel aan de voeten en draagt bij aan een comfortabeler leefklimaat in huis. 

Eiken Visgraat Vloeren In 90 Kleuren En Plankformaten Tot 260/1300Mm

Eiken visgraat vloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren en formaten. Bij Uipkes kun je kiezen uit 90 kleuren, variërend van lichte, neutrale tinten tot donkere, warme kleuren. Dit maakt het mogelijk om de vloer aan te passen aan jouw persoonlijke stijl en smaak.

Daarnaast kan Uipkes grote plankformaten leveren tot 260/1300mm, wat zorgt voor een modern en eigentijds effect. Door de grote afmetingen van de planken komt het patroon van de visgraat vloer nog beter tot zijn recht en wordt de ruimte optisch vergroot.

Tenslotte kun je met eiken visgraat planken ook in afgeleide patronen leggen, zoals de dubbele visgraat vloer, triple visgraat vloer en elleboog patroon.

Bezoek Onze Showrooms Voor Vakkundig Advies

Een eiken lamelparket visgraat vloer is een stijlvolle en chique keuze voor de woonkamer en maakt van jouw huis een luxe woning. Ben je geïnteresseerd in een mooie visgraat vloer van hout? Kom langs in één van onze showrooms in Alphen aan den Rijn of Amsterdam en ervaar onze houten vloeren zelf! Wij delen onze kennis en ervaring over houten vloeren graag met jou

Vragen? Kom langs voor advies!

Veelgestelde Vragen

Wat is een eiken lamelparket visgraat vloer?

Een eiken lamelparket visgraat vloer is een type vloerbedekking gemaakt van eikenhout. Het bestaat uit lamellen van eikenfineer die op een onderlaag van multiplex zijn gelijmd om stabiliteit te bieden. 

Het visgraatpatroon verwijst naar de manier waarop de lamellen worden gelegd, waarbij ze in een hoek van 90 graden ten opzichte van elkaar worden geplaatst, waardoor een karakteristiek visgraatmotief ontstaat.

Wat zijn de voordelen van een eiken lamelparket visgraat vloer? 

Enkele voordelen van een eiken lamelparket visgraatvloer zijn:

 • Esthetisch aantrekkelijk: Het visgraat patroon geeft een klassieke en stijlvolle uitstraling aan de woonkamer.
 • Duurzaamheid: Eikenhout is bekend om zijn duurzaamheid en kan tientallen jarenlang meegaan.
 • Stabiliteit: Dankzij de lamellen en multiplexconstructie is de vloer minder gevoelig voor uitzetten en krimpen door schommelingen in temperatuur en vochtigheid.
 • Compatibiliteit met vloerverwarming: Een eiken lamelparket visgraat vloer kan vaak goed worden gecombineerd met vloerverwarmingssystemen.

Is een eiken lamelparket visgraat vloer geschikt voor een woonkamer?

Ja, een eiken lamelparket visgraat vloer kan uitstekend geschikt zijn voor een woonkamer. Het voegt een vleugje elegantie en warmte toe aan de ruimte. Het visgraat patroon creëert een tijdloze uitstraling die goed past bij verschillende interieurstijlen. Bovendien is eikenhout duurzaam en is het bestand zijn tegen het dagelijkse gebruik in een woonkamer.

Hoe wordt een eiken lamelparket visgraat vloer geïnstalleerd?

De installatie van een eiken lamelparket visgraat vloer vereist vakmanschap en nauwkeurigheid. Het proces omvat meestal het leggen van de lamellen in het visgraatpatroon, waarbij de juiste hoek en afmetingen worden aangehouden. De lamellen worden vaak gelijmd op een geschikte ondervloer of vastgenageld aan de bestaande vloer. Het is raadzaam om een professionele vloerinstallateur in te schakelen om ervoor te zorgen dat de vloer correct wordt geïnstalleerd.

Hoe moet ik een eiken lamelparket visgraat vloer onderhouden?

Het onderhoud van een eiken lamelparket visgraat vloer omvat meestal regelmatig stofzuigen of vegen om vuil en stof te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de vloer periodiek te reinigen met een vochtige, goed uitgewrongen dweil en een geschikt houten vloerreinigingsmiddel. Het is belangrijk om geen overmatige hoeveelheid water te gebruiken.

1 van 3