Amandel Beige

Amandel beige eiken vloer
Amandel beige lamelparket vloer
Amandel beige kleur

Licht bruin, beige witte kleur. Door de vloerdelen te bewerken met duurzame, lichte olie komt de kleur "Amandel Beige" tot stand. Deze handgemaakte kleur olie is volgens een traditioneel recept geproduceerd. De voorbeeldvloer die je hier ziet, is een eiken vloer, verkrijgbaar als een lamelparket.

 • Icon voor zuiver plantaardig

  Zuiver plantaardig

  Nederlandse, plantaardige, oplosmiddelvrije lijnzaadolie.

 • De olie voldoet aan de hoogste norm conform het binnenklimaat

  Gezonde leefomgeving

  A+ gecertificeerde olie, voldoet aan binnenluchtkwaliteitnormen.

 • Icon voor slijtvast product

  Slijtvast

  Volledig geïmpregneerde, slijtvaste vloer, ideaal voor kantoorpanden.

 • Vochtbestendigheid van de vloeren

  Zeer goed vuil en water afstotend

  Vochtbestendige vloer, geschikt voor badkamer en keuken.

 • Circulair bouwen wordt de nieuwe norm, houten vloeren zijn hiervoor geschikt

  Duurzaam & circulair bouwen

  100% natuurlijke olie.

 • De houten vloeren hebben beperkt onderhoud nodig

  Weinig onderhoud

  Regelmatig schoonmaken, olie om de 4-6 jaar

Duurzaam hout

Houten vloeren zijn duurzaam, passen bij vloerverwarming/koeling, herwinbaar, vrij van weekmakers, langdurig, CO2-positief, karaktervol, veelzijdig en waardevol voor langdurig gebruik in elk interieur.

Veelgestelde vragen

Is een geoliede houten vloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een geoliede houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Het is wel belangrijk om een speciale ondervloer te gebruiken die geschikt is voor vloerverwarming en ervoor te zorgen dat de temperatuur niet te hoog wordt om schade aan de vloer te voorkomen.

Wat is een geoliede houten vloer?

Een geoliede houten vloer is een houten vloer die is behandeld met onze natuurlijke olie op basis van lijnzaad om deze te beschermen en te versterken. De olie dringt diep door in de vezels van het hout, waardoor de vloer beter bestand is tegen vlekken en vuil.

Hoe onderhoud ik een geoliede houten vloer?

Een geoliede houten vloer kan eenvoudig worden onderhouden door deze regelmatig te stofzuigen en te dweilen met een speciale oliewaszeep die wij bij de vloer leveren. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken die de olie op natuurlijke basis kunnen aantasten. Bij normaal gebruik van de houten vloer in de woonkamer pleeg je eens in de 4-5 jaar onderhoud met onderhoudsolie.

Hoe lang gaat een geoliede houten vloer mee?

Een geoliede houten vloer gaat doorgaans langer mee dan andere soorten vloeren, zoals gelakte vloeren. Tijden de onderhoudscyclus schuur je dus niet je houten vloer er neemt de houtlaag dus nauwelijks af in dikte. Met het juiste onderhoud kan een geoliede vloer tientallen jaren meegaan.

Hoe kan ik een beschadigde geoliede houten vloer repareren?

Wanneer een geoliede houten vloer is beschadigd, kun je deze eenvoudig herstellen, door de vloer te reinigen en lokaal een kleine hoeveelheid olie erop aan te brengen. Vraag altijd eerst bij ons na wat de exacte herstelmanier is, omdat dit bij elke kleur net even anders kan zijn!

Moet ik een houten vloer laten behandelen voordat ik hem gebruik?

Ja, voordat je jouw houten vloer in gebruik neemt, is het belangrijk om deze te behandelen met een beschermende laag olie. Dit zorgt ervoor dat de vloer beter bestand is tegen vlekken en vuil.

Kan ik een geoliede houten vloer zelf oliën?

Ja, het is mogelijk om een geoliede houten vloer zelf te oliën. Het is echter belangrijk om dit zorgvuldig te doen en de juiste materialen en oliën te gebruiken om het beste resultaat te krijgen. 

Kan ik een geoliede houten vloer op dezelfde manier schoonmaken als een gelakte vloer?

Nee, het schoonmaken van een geoliede houten vloer vereist een andere aanpak dan een gelakte vloer. Het is belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken die de olie kunnen aantasten. In plaats daarvan moet u de vloer regelmatig stofzuigen en dweilen met een speciale vloerzeep.

Hoe kan ik zien of mijn geoliede houten vloer opnieuw geolied moet worden?

Een geoliede houten vloer moet eens in de 4-5 jaar opnieuw worden geolied om de beschermende laag te behouden. Je kunt zien dat uw vloer opnieuw geolied moet worden als deze er droog of dof uitziet en niet langer de gewenste glans heeft. Het is ook belangrijk om kleine beschadigingen bij te werken met olie om te voorkomen dat deze zich verder verspreiden.

In welke ruimtes kan ik een geoliede houten vloer toepassen?

Een geoliede houten vloer kun je toepassen in jouw woonkamer, keuken, badkamer, slaapkamer, appartement, renovatiewoning, nieuwbouw of kantoor. Het is mogelijk om lamelparket en vloerverwarming of vloerkoeling te combineren. Wij hebben hier 20 jaar ervaring mee. Ook verzorgen wij desgewenst houten trapbekleding in dezelfde houtsoort en kleur voor mooie, natuurlijke overgangen tussen ruimtes.

In welke plankmaten zijn geoliede houten vloeren leverbaar?

Uipkes® produceert en levert maatwerk houten vloeren op bestelling  in Nederland en het buitenland. Houten vloeren in deze kleur zijn verkrijgbaar in de breedtes van 8 tot 38 cm.  Vloerdelen zijn verkrijgbaar in de afmeting naar je keuze. Bekijk foto's van onze vloeren en lees meer over onze levering en garantie en veelgestelde vragen over het kopen van een maatwerk houten vloer.