Hongaarse punt houten vloer in de badkamer

Een houten vloer in de badkamer

Ja, een houten vloer kan ook in de badkamer doorgelegd worden!

Door de houten vloer door te leggen in de badkamer ontstaat er een warme eenheid met de rest van de woning. De houten vloer in de badkamer geeft deze ruimte het vaak nog missende karakter. Het verrijken hiervan met een houten vloer zorgt daardoor voor een warm bad bij binnenkomst.

Keuzemogelijkheden Houten Badkamervloer

Je kunt kiezen uit vele verschillende kleurmogelijkheden voor de houten vloer in de badkamer waardoor er altijd een perfecte combinatie te maken is, die past bij het karakter van je huis. De houten vloerenpatronen die je kunt kiezen in de badkamer zijn zeer divers. Veelvoorkomende keuzes hier zijn: 

 

VLOERVERWARMING EN HOUT IN DE BADKAMER

Wanneer je graag streeft naar een zowel letterlijke als figuurlijke warme uitstraling, kunnen wij ook vloerverwarming onder de houten vloer in de badkamer leggen. 

Houten Vloeren en Water

Wanneer je enige voorzichtigheid in acht neemt, kun je gelaagd parket in de badkamer toepassen. Het leggen van een massief houten vloer in badkamers wordt afgeraden. Door het grote verschil in luchtvochtigheid tijdens en na het douchen, evenals het contact van water direct op de houten vloer, ontstaan problemen met het uitzetten en krimpen van deze vloeren. Ondanks het feit dat houten vloeren in deze ruimtes altijd verlijmd moeten worden, kan er toch vocht tussen de planken lopen. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van de houten vloer. Ook de inwerking van bijvoorbeeld shampoo en doucheschuim heeft gevolgen voor de afwerklaag. Omdat ook in de badkamer (rondom) een welrand blijft van 15 mm tot 20 mm en deze welrand normaal wordt afgedekt met bijvoorbeeld een afdeklijst, zal deze afwerking ‘nooit’ waterdicht zijn.

  • Wanneer je de houten vloer in de badkamer door laat leggen, dan kan dit tot aan de ruimte waar je gaat douchen. Het douchen kan (uiteraard) niet plaats vinden op de houten vloer.
  • De houten vloer kan je na je bad en/of douche rustig betreden, zonder jezelf af te drogen. Je hoeft niet bang te zijn voor een waterballet.
  • De vloer zou indien gewenst zelfs elke dag gedweild kunnen worden.

OOK EEN HOUTEN VLOER IN DE BADKAMER LATEN LEGGEN?

Vraag gerust een offerte aan of kom eens bij ons langs in de showroom en wij voorzien je graag van een advies op maat.