Een houten vloer in de badkamer

Ja, een houten vloer kan ook in de badkamer doorgelegd worden!

Door de houten vloer door te leggen in de badkamer ontstaat er een warme eenheid met de rest van de woning. De houten vloer in de badkamer geeft deze ruimte het vaak nog missende karakter. Het verrijken hiervan met een houten vloer zorgt daardoor voor een warm bad bij binnenkomst.

Planken, visgraat, Hongaarse punt

Je kunt kiezen uit vele verschillende kleurmogelijkheden voor de houten vloer in de badkamer waardoor er altijd een perfecte combinatie te maken is, die past bij het karakter van je huis. De houten vloerenpatronen die je kunt kiezen in de badkamer zijn zeer divers. Veelvoorkomende keuzes hier zijn: 

In totaal kunnen we de houten vloer in 17 verschillende patronen voor je installeren. Hiermee creëer je een unieke sfeer in jouw badkamer.

VLOERVERWARMING EN HOUT IN DE BADKAMER

Wanneer je graag streeft naar een zowel letterlijke als figuurlijke warme uitstraling, kunnen wij ook vloerverwarming onder de houten vloer in de badkamer leggen.
Al ruim 20 jaar gaan houten vloeren en vloerverwarming samen. De houten vloeren kunnen op vrijwel ieder vloerverwarming syteem worden toegepast. Ieder systeem heeft zijn voordelen. Desgewenst kunnen we meedenken welk systeem voor jullie situatie het meest geschikt is.

Duurzame houten vloer

Hout is een van de weinige herwinbare grondstoffen naast kurk en wol. Hierdoor is hout een meer ecologisch verantwoorde keuze dan bijvoorbeeld tegels of pvc. Zolang de houten vloer ligt slaat deze CO2 op. Door middel van duurzaam bosbeheer wordt er voor gezorgd dat ook de toekomstige generaties nog kunnen genieten van de bossen en houten vloeren. 

Houten Hongaarse punt vloer vanuit de overloop doorgelegd in de badkamer

Houten vloeren, waardevol voor de mens en woningen

Naast de ecologische voordelen zorgen houten vloeren ook voor voordelen op economisch gebied. Doordat houten vloeren na verloop van tijd gerenoveerd kunnen worden, door ze te oliën en/of schuren, hebben ze een lange levensduur en behouden ze hun waarde. Hierdoor is de investering die je doet bij het aanschaffen van de vloer, een investering voor het leven. Ook is het hebben van een houten vloer in de woning iets wat bijdraagt aan het verbeteren van de waarde van jouw woning.

Houten Vloeren en Water

Wanneer je enige voorzichtigheid in acht neemt, kun je gelaagd parket in de badkamer toepassen. Het leggen van een massief houten vloer in badkamers wordt afgeraden. Door het grote verschil in luchtvochtigheid tijdens en na het douchen, evenals het contact van water direct op de houten vloer, ontstaan problemen met het uitzetten en krimpen van deze vloeren.

Ondanks het feit dat houten vloeren in deze ruimtes altijd verlijmd moeten worden, kan er toch vocht tussen de planken lopen. Dit heeft gevolgen voor de kwaliteit van de houten vloer. Ook de inwerking van bijvoorbeeld shampoo en doucheschuim heeft gevolgen voor de afwerklaag. Omdat ook in de badkamer (rondom) een welrand blijft van 15 mm tot 20 mm en deze welrand normaal wordt afgedekt met bijvoorbeeld een afdeklijst, zal deze afwerking ‘nooit’ waterdicht zijn.

  • Wanneer je de houten vloer in de badkamer door laat leggen, dan kan dit tot aan de ruimte waar je gaat douchen. Het douchen kan (uiteraard) niet plaatsvinden op de houten vloer.
  • De houten vloer kan je na je bad en/of douche rustig betreden, zonder jezelf af te drogen. Je hoeft niet bang te zijn voor een waterballet.
  • De vloer zou indien gewenst zelfs elke dag gedweild kunnen worden.

Wat is een badkamer ensuite?

Bij een ensuite badkamer zijn de slaapkamer en badkamer met elkaar in open verbinding. Dit kan door middel van verwijderen van bijvoorbeeld een deur of muur tussen de slaapkamer en badkamer. Ook het plaatsen van het bad in de badkamer zorgt voor een ensuite badkamer. Om hierin eenheid en rust te creëren kan gekozen worden voor een houten vloer. De houten vloer is geschikt voor zowel de slaapkamer als de badkamer en kan hierin doorlopen van de ene ruimte naar de andere ruimte. Daarnaast is het mogelijk om het bad op de houten vloer te plaatsen.

Houten visgraat vloer aangesloten op een tegelvloer in de badkamer

Houten vloer aansluiten op ander vloertype

Een houten douchevloer is geen goede optie. In de natte cel is het aan te raden een vloer te kiezen die beter bestand is tegen de hoeveelheid water en douchgel. Vloeren die veel worden toegepast in de douche zijn tegel- en gietvloeren. De houten vloeren van Uipkes kunnen hier naadloos op worden aangesloten. In geval van een gietvloer dient een minimaal profiel worden toegepast wanneer de vloer gegoten wordt. Hierbij dient de tegel of gietvloer op dezelfde hoogte worden gebracht als de houten vloer. Er hoeft in dit geval geen dorpel of rand toegepast te worden, wat zorgt voor een strakke afwerking. Daarnaast is het ook mogelijk om de houten vloer strak tegen een douchebak aan te leggen.

Onderhoud

Om de levensduur van de houten vloer te verlengen is onderhoud belangrijk, zeker in een vochtige ruimte. Periodiek dient de vloer schoongemaakt te worden met de onderhoudsproducten. Daarnaast zal, afhankelijk van het gebruik, de vloer na 3-5 jaar weer met olie moeten worden behandelt. Hierna is de vloer weer beschermt voor de komende jaren.

Ook een houten vloer in de badkamer laten leggen?

Vraag gerust een offerte aan of kom eens bij ons langs in de showroom en wij voorzien je graag van een advies op maat.