Houten vloeren van uipkes zijn geschikt om toe te passen in de keuken

Houten vloer in de keuken

Ja, een houten vloer kan je ook in de keuken leggen!

En het kan zelfs erg mooi zijn. Het leggen van een houten vloer in de keuken zorgt voor een rust en eenheid, doordat je de optie hebt om deze door te leggen vanuit de woonkamer. Een houten vloer vormt letterlijk en figuurlijk de basis voor het geheel.

Op het moment dat je er voor kiest om een andere vloer in de keuken toe te passen benadruk je eigenlijk dat de keuken een andere ruimte is.

Er zijn een aantal kernvragen die wij als houten vloeren specialist regelmatig in de showroom gesteld krijgen, wanneer bezoekers een houten vloer in de keuken overwegen:

Visgraat houten vloer edel grijs doorgelegd in een keuken met kookeiland op de vloer.

HOUTEN VLOER OF KEUKEN EERST?

Of de keuken of de houten vloer eerst geplaatst wordt, is afhankelijk van de uitvoering van je keuken. Voor beide situaties is een goede oplossing.

 

KEUKEN MET VOORZETPLINT

Heeft jouw keuken een voorzetplint, dan plaats je deze vòòrdat de houten vloer gelegd wordt. Direct bij montage wordt de keuken op de door jou gewenste ‘werkhoogte’ geplaatst waarbij rekening gehouden wordt met de totale dikte van de vloer. De dikte van de vloer is afhankelijk van de soort die je kiest (de totale dikte kan variëren tussen de 12 en 35 mm). Nadat de houten vloer geplaatst is, kan de keukenplint zonder aanpassing worden gemonteerd. Het vooraf plaatsen van de keuken voorkomt beschadigingen aan de onlangs gelegde en afgewerkte houten vloer.

KEUKEN ZONDER PLINT

Als je een keuken hebt zonder plint, zodat je er onderdoor kunt kijken, moet deze geplaatst worden nadat de keukenvloer is gelegd. Hierbij is het essentieel om goed rekening te houden met een aantal kenmerken van het leggen van een houten vloer:

  • De droogtijd van de op de vloer aangebrachte olie is 2 dagen
  • De uithardtijd is 14 dagen (niet afdekken, geen water morsen). Dit geldt natuurlijk niet voor eventueel vooraf behandelde vloerdelen.

Verstandiger is het om, indien de keuken niet vooraf geplaatst is, de keuken pas na 14 dagen te plaatsen in verband met de uithardingstijd van de olie.

 

Onderhoud houten keukenvloer

De keukenvloer is een veelgebruikt deel van de woning, waardoor er goed rekening moet worden gehouden met het bijkomende onderhoud. Onze houten vloeren zijn goed bestand tegen water, koffie, cola, bier en wijn en vormen daardoor geen onnodig risico. Tevens is de houten vloer ook prima plaatselijk te onderhouden.

Het enige waar je rekening mee moeten houden is om de houten vloer in de keuken niet met aggressieve schoonmaakmiddelen te behandelen.