Lamelparket

Uipkes houten vloeren levert diverse soorten lamelparket. Dit is een gelaagde vloer leverbaar met verschillende toplagen en geschikt voor op vloerverwarming. Je kunt aan de bovenzijde niet waarnemen of het een massieve vloer of lamelparket betreft. De toplaag komt uit dezelfde boom en wordt duurzaam gezaagd, gedroogd en geschaafd in een houtverwerkend bedrijf in Nederland, zodat wij jou altijd lamelparket van de beste kwaliteit kunnen leveren in één van onze prachtige kleurafwerkingen.

Bekijk voorbeelden van lamelparket

Wat is Lamelparket?

Lamelparket is een houten vloer die bestaat uit meerdere lagen. De toplaag, ook wel zichtzijde of slijtlaag genoemd, bestaat uit massief hout. De basislaag of onderzijde wordt gemaakt van een kruislings verlijmde Berkenmultiplex. De lagen worden watervast met elkaar verlijmd en onder grote druk samengeperst tot een geheel. De toplaag wordt afgewerkt met een slijtvaste olielaag in elke door jou gewenste kleur.

Berkenmultiplex is een zeer stabiele drager en zorgt ervoor dat lamelparket uitstekend geschikt is voor op vloerverwarming, in tegenstelling tot massief houten vloeren. Deze parketvloer kan zwevend gelegd worden. Hierdoor wordt een geluidsreductie van maximaal 11 dB bereikt, waardoor lamelparket ook geschikt is voor appartementen die aan een geluidsnorm moeten voldoen.

De toplaag bestaat over het algemeen uit eiken maar is ook leverbaar in robijn, jatoba of notenhout. Wanneer we eiken lamelparket leveren heeft deze een toplaag van 2 mm, 4mm of 6 mm. Deze keuze bestaat alleen in eikenhout.

Parket en vloerverwarming

De zeer budgetvriendelijke vloer "Floor" heeft een toplaag van 2,5 mm is en wordt voornamelijk in slaapkamers toegepast. De 4 mm dikken eiken variant "Vincent '' is uitermate geschikt voor op vloerverwarming in appartementen of woonkamers. De 6 mm eiken lamelparket variant 'Robin' is er in vele soorten en breedtes tot wel 38 cm. Onze parketvloeren worden ook geleverd als visgraatvloer in verschillende breedtes. Bekijk hieronder het assortiment lamelparket van Uipkes Houten Vloeren.

Lamelparket Vincent

Lamelparket Vincent

Vincent is een gelaagde plank van totaal 16 mm dik en maximaal 28 cm breed met een toplaag van 4 mm hout. Deze toplaag kunt u minimaal drie maal schuren zodat u een eiken vloer heeft die minimaal 50 jaar meegaat bij enigszins normaal gebruik.

De vloer wordt in Nederland gemaakt zoals u het product wil hebben. De toplaag bestaat uit een gemiddelde eiken mix sortering en kan naar keuze in diverse kleuren worden geleverd. Reductie van de hoeveelheid materiaal heeft geresulteerd in een gunstige prijs kwaliteit- verhouding, dat echter niet ten koste gaat van de uitstraling. Wil je deze houten vloer met vloerverwarming combineren? Vincent is zeer geschikt om gebruikt te worden in combinatie met vloerverwarming.

Lamelparket Vincent Visgraat

Visgraat vloer "Vincent" is zeer geschikt om in visgraat of Hongaarse punt patroon te leggen. Deze Visgraat vloer van een gelaagde plank (Vincent) is, door de maatvoering, de nieuwe versie van de authentieke visgraat vloer. De delen kunnen bijvoorbeeld worden geleverd in breedtes van 10, 12, 14,16 of 18 cm en in verschillende lengtes, waardoor de vloer er modern en robuust uitziet, echter met een knipoog naar de klassieke parketvloer. Wij leveren deze eiken visgraat vloeren in tientallen verschillende kleuren.

Deze vloer is geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming als hoofdverwarming of met vloerkoeling. Uipkes houten vloeren is specialist in het leggen van houten vloeren op vloerverwarming en heeft hier ruim vijftien jaar ervaring mee.

Lamelparket Vincent Visgraat
Lamelparket Floor

Lamelparket Floor

Floor is een lamelplank van 18 cm breed afgewerkt met een massief eikenhouten toplaag van 3 mm. De basislaag bestaat uit multiplex. Lamelparket Floor is verkrijgbaar in drie kleuren. In combinatie met de natuurlijke structuur van het eikenhout kan zo een specifiek karakter worden gecreëerd, van modern tot klassiek.

Floor is een budgetvriendelijke lamelvloer, uitstekend geschikt voor onder andere slaapkamers.

Lamelparket Robin

Robin is een samengestelde plank die het meest lijkt op een massief vloerdeel en is ook 20 mm dik. De gelaagde planken worden met een eiken toplaag in drie sorteringen uitgevoerd. U kunt ook voor een andere toplaag, zoals Jatoba, Robijn of Noten kiezen. De uitstraling varieert, afhankelijk van de toplaag, van zeer rustiek tot strak modern. Doordat de afwerking in de productie, dus voor het leggen, wordt uitgevoerd kun je de vloer direct betreden (geen droogtijd). Dit lamelparket kan in vele kleuren, tot wel 38 cm breed geleverd worden.

Lamelparket Robin is onder andere geschikt om te gebruiken in de keuken, woonkamer of eetkamer. De vloer is namelijk goed bestand tegen vloeistoffen. Je kunt desgewenst de lamelvloer elke dag dweilen zonder dat de vloer beschadigt.  Lamelparket Robin is dus een eenvoudige vloer in gebruik. Bekijk ook onze tips om jouw lamelparketvloer te onderhouden.

Lamelparket Robin