Planken vloeren

Planken vloeren worden al sinds mensenheugenis toegepast. De kastelen van weleer waren al voorzien van planken vloeren. Een planken vloer geldt dan ook als één van de oudste vloerbedekkingen die er bestaat. De planken vloer is als gelaagde versie toepasbaar op vloerverwarming en eventueel vloerkoeling. Uipkes Houten Vloeren heeft al jaren ervaring in het leggen en leveren van planken houten vloeren en  deze vloeren zijn leverbaar in vele tientallen handgemaakte kleuren. De duurzame planken vloeren  worden voor de opdrachtgever in elke persoonlijk gewenste lengte en breedte in Nederland  vervaardigt. Wij leveren alle vloeren met 5 jaar garantie.

                                       ‘Een planken vloer: uw vertrouwde vloerbedekking’

Planken vloer Vellingrand

Vellingrand

Een vellingrand of V-naad is een schuine rand aan de lange zijde van de plank onder een hoek van 45°. Deze vellingrand zorgt ervoor dat planken geaccentueerd worden zodat er een echte houten vloer ontstaat. Het is ook mogelijk een planken vloer te leveren zonder vellingrand. Hierdoor ontstaat een vloer die over het gehele oppervlak ‘glad’ is.

maak een showroom afspraak!

Vele variaties en toepassingen

Planken vloeren en vloerverwarming gaan uitstekend samen. Uipkes Vloeren gebruikt hier een zogenaamde gelaagde houten vloer welke speciaal vervaardigt wordt voor op vloerverwarming. Dit product noemen we ‘Vincent’. Vincent wordt voor iedere klant gemaakt in de afmetingen zoals dat gewenst is. Je kan dus een planken vloer kiezen in breedte van 8 tot bijvoorbeeld 40 cm breed en de lengte kan variëren van 50 tot in speciale gevallen wel 600 cm lang. U heeft de keuze in vloeren met of zonder knoesten, zodat er een ruime keuze is wanneer men alle mogelijkheden combineert. Ook is er keuze in vele verschillende houtsoorten, zoals Harde Maple, Jatoba of Notenhout.

 Vloerverwarming of vloerkoeling met een planken vloer

Een planken vloer is eenvoudig toe te passen op vloerverwarming. Uipkes heeft hier jarenlang ervaring mee. We passen alleen maar eiken houten vloeren toe, want ander houtsoorten zijn niet toepasbaar op vloerverwarming. De Rc waarde van de vloer geeft de warmteweerstand van een vloer weer. De RC waarde is de gehele weerstand van de totale vloerconstructie. Een vloer met een hoge Rc waarde heeft meer weerstand dan een vloer met een lage Rc waarde. Een hoge Rc waarde heeft dus een langere opwarmtijd en daarbij blijft de warmte ook langer aanwezig in de vloer. Uipkes past al vele jaren een dun gelaagde vloer genaamd ‘Vincent’ toe, welke een lage weerstand heeft van Rc 0,088.

Prijs planken vloer

De prijs van een planken vloer is onder andere afhankelijk van de houtsoort en of het om massief hout of een gelaagde versie betreft. De gelaagde versie in eiken met een toplaag van 3 mm eiken hout noemen we Floortje. Deze is verkrijgbaar in planken vloeren met een breedte tot 22 cm. De gelaagde versie met een toplaag van 4 mm eiken houten noemen we Vincent. Deze planken vloer is verkrijgbaar tot 28 cm breed. De dikste toplaag van 6 mm eikenhout noemen we Robin. 

Daarnaast is de prijs van de planken vloer afhankelijk van de soort ondervloer, het leggen van de ambachtelijke vorm, de mate van knoesten in het hout, de houtsoort welke men verwerkt wil hebben, de afwerking van met of zonder plinten en allerlei andere details. We hebben een module ontworpen die je direct de prijs van de door jou gewenste planken vloer opstuurt via de mail.

Vraag een prijsindicatie aan
Planken vloer prijs

Houten planken vloer rechtsreeks op de ondervloer

Een gelaagde houten planken vloer kan rechtstreeks op de zandcement dekvloer of bijvoorbeeld op een bestaande tegelvloer geplakt worden. Wanneer er een oude bestaande houten constructie vloer aanwezig is, brengen we daar eerst een ondervloer op aan waarop de planken vloer rechtstreeks geplakt kan worden. Voordat we de planken vloer leggen, doen we altijd eerst een uitgebreide voorinspectie 3/4 weken voor het leggen van de vloer. Hierbij controleren we de samenstelling van de ondervloer om te controleren of deze voldoende treksterkte bevat, bekijken we het vochtpercentage, bespreken we de uitvoering van de werkzaamheden door en meten we alle ruimtes na. Uipkes geeft dan ook 5 jaar garantie op haar producten en diensten.

Planken vloer kleuren en maten

Planken vloeren in alle kleuren, diktes en breedtes

De planken vloerwordt van verschillende houtsoorten gemaakt, zoals Jatoba, Robijn, Afzelia of eiken hout. Eiken hout heeft vele prachtige eigenschappen. Het is duurzaam, tijdloos, hard, heeft prachtige organische tekeningen en laat zich goed bewerken. Uipkes heeft veel tijd en energiebesteed aan het bedenken en toepassen van de zelf bedachte kleuren. 

We kunnen de eiken planken vloeren in 90 verschillende kleuren leveren. De vloeren worden allemaal geolied. De 100% duurzame olie is gemaakt volgens traditionele recepten en geeft het hout bescherming tegen invloeden van buitenaf. Doordat sorteringen, afmetingen en kleuren voor iedere klant individueel worden bepaald, is er werkelijk voor elke plek en elke smaak een planken vloer.

Bekijk alle kleuren planken vloeren

Onderhoud en planken vloeren

Planken vloeren worden geolied met olie van een volledig natuurlijke samenstelling en zijn beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf, zoals water, koffie, wijn en bier. U kunt de vloeren in principe elke dag dweilen, maar dit is niet noodzakelijk. Planken vloeren worden geleverd met een eigen zeep die de vloer in topconditie houdt.

Daarnaast adviseren we om de planken vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset vind je middelen om de vloeren in topconditie te houden. Goed vloeronderhoud verlengt de levensduur en beschermt de afwerkingen van jouw planken vloer.

Contact

Ben je geïnteresseerd in planken vloeren? Neem nu contact met ons op en kom bij ons langs in de showroom in Alphen aan den Rijn/Amsterdam!

neem contact met ons op
Planken vloer Uipkes