Duurzame Traprenovatie: De Verjonging Van Een Jaren '50 Huis

  • Houten trap voorzien van eikenhouten treden

Datum: 12 juli 2023
Leestijd: 6 minuten
Auteur: Uipkes Houten Vloeren

Vandaag hebben we een kijkje genomen in het 50 jaar oude huis van de Familie Verdoes. Hier heeft Uipkes Houten Vloeren een indrukwekkende traprenovatie uitgevoerd. De oude trap werd ontdaan van zijn oude verflagen en lijmresten, en in plaats daarvan zijn prachtige eikenhouten treden en stootborden geïnstalleerd in een warme bruin-zwarte kleur. Laten we dieper ingaan op dit proces en ontdekken waarom deze traprenovatie niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook duurzaam en met een lange levensduur.

Bezoek de showroom

Hoe Uipkes Houten Vloeren Te Werk Gaat

In de showrooms bespreken we alle mogelijkheden van het renoveren van trappen. Hier krijg je op basis van je wens, huis en interieur een advies op maat. Voor de traprenovatie kan gekozen worden uit 90 op maat gemaakte kleuren

Als je een keuze hebt gemaakt in de soort traprenovatie en kleur wordt het onderstaande stappenplan doorlopen.

  • Duurzame traprenovatie in een jaren '50 huis

Magazine Vol inspiratie

Voorbereiding

Het proces begint met het zorgvuldig verwijderen van de oude verflagen en lijmresten van de trap. Dit kan gedaan worden middels het schuren / afsteken van oudere lagen. Dit zorgt voor een schone en egale basis voor de nieuwe trapbekleding. Het verwijderen van deze oude materialen draagt bij aan een betere hechting en duurzaamheid van de nieuwe trapbekleding. 

Schilderwerk

Het is aan te raden om voorafgaand aan de bekleding de trap te schilderen.

In dit project is na het verwijderen van de oude lagen de trap geschilderd door een schilder. Gekozen is voor een witte kleur (RAL 9016) op de trapbomen, de zijkanten. De kraaklatten en onderkant van de treden zijn zwart geschilderd. Hierdoor ontstaat een mooi contrast tussen de donkere treden en de lichte bomen, de kraaklatten vallen door de zwarte kleur minder op.

Thuis advies op maat?

Inmeten En Maatwerk

Na de voorbereidingen wordt de trap nauwkeurige ingemeten, dit gebeurt per treden en stootbord afzonderlijk om ervoor te zorgen dat de nieuwe eikenhouten bekleding perfect past. Door maatwerk te leveren, wordt verspilling van materiaal voorkomen en wordt een naadloze en hoogwaardige afwerking gegarandeerd.

Duurzaamheid En Lange Levensduur

De keuze voor eikenhout als materiaal voor de trapbekleding draagt bij aan duurzaamheid en een lange levensduur. Eikenhout staat bekend om zijn stevigheid, slijtvastheid en natuurlijke schoonheid. Door te kiezen voor hoogwaardig eikenhout zorgt Uipkes Houten Vloeren ervoor dat de traprenovatie jarenlang meegaat, waardoor de investering op lange termijn rendabel is.

Steenkool Zwarte Afwerking

De gekozen kleur, Steenkool Zwart, voegt warmte en karakter toe aan de trap en creëert een prachtig contrast met de rest van het interieur en de lichtere vloer. Deze kleurkeuze is tijdloos en past goed bij verschillende interieurstijlen, waardoor de trap een blijvende aantrekkingskracht krijgt. De treden worden voor de installatie op kleur gemaakt, hierdoor kan je de treden na plaatsing direct belopen. 

Inspiratie & Informatie

Waarom Deze Traprenovatie Duurzaam Is

1. Verlengde levensduur:

Door de oude trap te renoveren en hoogwaardig eikenhout te gebruiken, wordt de levensduur van de trap aanzienlijk verlengd. In plaats van de volledige trap te vervangen, wordt er gekozen voor een duurzame optie die de oorspronkelijke structuur behoudt en tegelijkertijd een frisse uitstraling geeft.

2. Vermindering van afval:

In plaats van de oude trap weg te gooien en te vervangen, minimaliseert deze renovatie de hoeveelheid afval. Door gebruik te maken van de bestaande trapstructuur en alleen de bekleding te vernieuwen, wordt er minder materiaal verspild en wordt de impact op het milieu verminderd.

3. Kwaliteitsmaterialen:

Uipkes houten vloeren gebruikt hoogwaardig eikenhout voor de trapbekleding. Eikenhout is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal dat afkomstig is uit goed beheerde bossen. Door te kiezen voor kwaliteitsmaterialen zorgt Uipkes voor een milieuvriendelijke en verantwoorde traprenovatie.

4. Tijdloos ontwerp:

De keuze voor een tijdloze kleur en afwerking draagt bij aan de duurzaamheid van de traprenovatie. Door te kiezen voor een stijl die niet snel verouderd raakt, blijft de trap aantrekkelijk en relevant, zelfs na verloop van tijd. Dit minimaliseert de behoefte aan toekomstige renovaties en vermindert zo de impact op het milieu.

5. Vakmanschap en garantie: Uipkes houten vloeren staat bekend om hun vakmanschap en kwaliteit. Ze bieden ook garantie op hun werk, wat aantoont dat ze streven naar duurzaamheid op de lange termijn. De combinatie van vakmanschap en garantie verzekert de klant van een hoogwaardige traprenovatie die jarenlang meegaat.

Vragen? Kom langs voor advies!

Veelgestelde Vragen

Is het mogelijk om andere houtsoorten te kiezen voor de trapbekleding?

Ja, Uipkes Houten Vloeren biedt een breed scala aan houtsoorten om aan verschillende stijl- en budget voorkeuren te voldoen. Eikenhout wordt echter vaak gekozen vanwege zijn duurzaamheid en natuurlijke schoonheid.

Hoe lang duurt een traprenovatie gemiddeld?

De duur van een traprenovatie hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de trap, de vorm en het gekozen materiaal. Gemiddeld genomen kan een traprenovatie enkele dagen tot een week duren.

Wordt de trap na de renovatie antislip gemaakt?

Ja, er zijn verschillende antislip opties voor trapbekleding. Je kunt er ook voor kiezen om geen antislip optie te implementeren om een rustiger trapbeeld te krijgen.

Kan ik de kleur van de trapbekleding in de toekomst veranderen?

Ja, Uipkes Houten Vloeren biedt mogelijkheden voor het aanpassen van de kleur van de trapbekleding in de toekomst. Hierdoor kun je het uiterlijk van de trap vernieuwen zonder dat er een volledige renovatie nodig is.

Hoe kan ik de trapbekleding het beste onderhouden?

Uipkes Houten Vloeren adviseert regelmatig stofzuigen en afnemen met een vochtige doek om de trapbekleding schoon te houden. Het gebruik van specifieke hout verzorgingsproducten wordt ook aanbevolen om de levensduur van de trapbekleding te verlengen. Zo levert Uipkes Houten Vloeren een onderhoudspakket bij de trap.