Van Egmond Architecten

Datum: 26 augustus 2023
Leestijd: 6 minuten
Auteur: Uipkes Houten Vloeren

Filosofie Van Mensgerichte Architectuur

Wij zijn ervan overtuigd dat ware architectuur zijn oorsprong vindt in de menselijke ervaring. Of het nu gaat om het creëren van een exclusieve villa of een geïntegreerde woonwijk, ons ontwerpproces is fundamenteel geworteld in het persoonlijke verhaal van individuen, gezinnen, en gemeenschappen. Onze expertise ligt in het vertalen van deze unieke verhalen naar geoptimaliseerde leefomgevingen.

Bedrijfsgeschiedenis

Van Egmond Architecten, een familiebedrijf met roots in Noordwijk, werd opgericht in 1974 door Hans van Egmond en later vergezeld door zijn broer Ben. Het bedrijf staat nu onder de creatieve en zakelijke leiding van de tweede generatie architecten, Diederik en Britta van Egmond.

Full Service Architectuur

Met een toegewijd team van ongeveer 40 architecten, ontwerpers en bouwkundigen voeren wij projecten uit op zowel nationaal als internationaal niveau. Wij bieden integrale architectuurdiensten aan voor diverse marktsegmenten, variërend van commerciële tot residentiële projecten.

  • Houten vloer gelegd in een walk-in closed

Duurzame Ontwerpfilosofie

Onze benadering is ambitieus en streeft naar een hoge kwaliteitsstandaard. De kern van ons werk ligt in het ontwikkelen van doordachte en duurzame ontwerpen die de leefkwaliteit verbeteren. Succes in deze arena wordt bereikt door een diepgaand begrip van de behoeften van de eindgebruiker, en een nauwe samenwerking met alle belanghebbenden is hiervoor essentieel.

Innovatieve Oplossingen

Onze ontwerpen weerspiegelen de tijdsgeest en zijn responsief ten opzichte van maatschappelijke uitdagingen en individuele aspiraties. Wij streven naar vooruitstrevende oplossingen die de tand des tijds kunnen doorstaan, waarbij esthetiek en functionaliteit harmonieus samenkomen.

Dienstverlening

Wij fungeren als een betrouwbare partner gedurende het gehele ontwerpproces, van de initiële schetsfase tot de uiteindelijke realisatie. Dit omvat vergunningsaanvragen, stakeholdercommunicatie, aanbestedingsadvies, budgetbeheer en kwaliteitscontrole ter plaatse.

Veelzijdigheid In Expertise

Ons portfolio omvat een breed scala aan projecten: van luxehotels en stedelijke ontwikkelingsprojecten tot onderwijs- en sportfaciliteiten. Dankzij onze uitgebreide ervaring zijn wij in staat om naadloos te schakelen tussen verschillende disciplines zoals stedenbouw, architectuur en interieurontwerp, wat resulteert in een synergetisch ontwerpproces.

  • Houten vloer gelegd in een wijnkelder

Villa In Landelijke Omgeving: Een Transformatie Met Behoud Van Oorspronkelijke Essentie

Oorspronkelijk ontworpen in de jaren '90 door de grondleggers van Van Egmond Architecten, Hans en Ben van Egmond, heeft deze villa in het Gooi een ingrijpende metamorfose ondergaan. Geïnspireerd door de wensen van de nieuwe opdrachtgevers, heeft de tweede generatie van Van Egmond Architecten het woonhuis volledig ontmanteld en heropgebouwd, met inachtneming van de kernprincipes van het initiële ontwerp.

Naadloze Integratie Met De Natuurlijke Omgeving

Een van de fundamentele uitgangspunten was de harmonieuze interactie tussen de woning en de omringende tuin. Dit is geoptimaliseerd door middel van zorgvuldig ontworpen zichtlijnen, effectieve lichtinval en een geïntegreerde tuinbeleving in alle leefruimtes.

Duurzaamheid En Energie-efficiëntie

De transformatie bood de gelegenheid om de duurzaamheidsprestaties en het energieverbruik van de woning te verbeteren, zonder het authentieke karakter ervan te ondermijnen.

Responsief Op Nieuwe Woonbehoeften

Bij het herontwerp is er rekening gehouden met moderne woonwensen, die op een naadloze wijze zijn verweven met het bestaande architectonische kader.

Een Triomf Van Een Samenwerking

We zijn buitengewoon trots op het uiteindelijke resultaat en waarderen de vruchtbare samenwerking met zowel de opdrachtgever als andere betrokken partijen.

1 van 3