Van egmond architecten

De walvisgraat, een moderne vloer met authentiek uitstraling. Deze planken zijn 24/120 cm
24 augustus, 2023
Auteur: Uipkes 
Leestijd: 6 minuten

26 augustus, 2023
Auteur: Uipkes Houten Vloeren
Leestijd: 6 minuten

Filosofie van Mensgerichte Architectuur


Wij zijn ervan overtuigd dat ware architectuur zijn oorsprong vindt in de menselijke ervaring. Of het nu gaat om het creëren van een exclusieve villa of een geïntegreerde woonwijk, ons ontwerpproces is fundamenteel geworteld in het persoonlijke verhaal van individuen, gezinnen, en gemeenschappen. Onze expertise ligt in het vertalen van deze unieke verhalen naar geoptimaliseerde leefomgevingen.

Bedrijfsgeschiedenis


Van Egmond Architecten, een familiebedrijf met roots in Noordwijk, werd opgericht in 1974 door Hans van Egmond en later vergezeld door zijn broer Ben. Het bedrijf staat nu onder de creatieve en zakelijke leiding van de tweede generatie architecten, Diederik en Britta van Egmond.

Full-Service Architectuur


Met een toegewijd team van ongeveer 40 architecten, ontwerpers en bouwkundigen voeren wij projecten uit op zowel nationaal als internationaal niveau. Wij bieden integrale architectuurdiensten aan voor diverse marktsegmenten, variërend van commerciële tot residentiële projecten.

Walvisgraat vloer van hout

Architect Els van Egmond-Hoekzema

van Egmond architecten

Duurzame Ontwerpfilosofie


Onze benadering is ambitieus en streeft naar een hoge kwaliteitsstandaard. De kern van ons werk ligt in het ontwikkelen van doordachte en duurzame ontwerpen die de leefkwaliteit verbeteren. Succes in deze arena wordt bereikt door een diepgaand begrip van de behoeften van de eindgebruiker, en een nauwe samenwerking met alle belanghebbenden is hiervoor essentieel.

Innovatieve Oplossingen


Onze ontwerpen weerspiegelen de tijdsgeest en zijn responsief ten opzichte van maatschappelijke uitdagingen en individuele aspiraties. Wij streven naar vooruitstrevende oplossingen die de tand des tijds kunnen doorstaan, waarbij esthetiek en functionaliteit harmonieus samenkomen.

Dienstverlening


Wij fungeren als een betrouwbare partner gedurende het gehele ontwerpproces, van de initiële schetsfase tot de uiteindelijke realisatie. Dit omvat vergunningsaanvragen, stakeholdercommunicatie, aanbestedingsadvies, budgetbeheer en kwaliteitscontrole ter plaatse.

Veelzijdigheid in Expertise


Ons portfolio omvat een breed scala aan projecten: van luxehotels en stedelijke ontwikkelingsprojecten tot onderwijs- en sportfaciliteiten. Dankzij onze uitgebreide ervaring zijn wij in staat om naadloos te schakelen tussen verschillende disciplines zoals stedenbouw, architectuur en interieurontwerp, wat resulteert in een synergetisch ontwerpproces.

Walvisgraat vloer van hout

Architect Els van Egmond-Hoekzema

van Egmond architecten

Villa in Landelijke Omgeving: Een Transformatie met Behoud van Oorspronkelijke Essentie


Oorspronkelijk ontworpen in de jaren '90 door de grondleggers van Van Egmond Architecten, Hans en Ben van Egmond, heeft deze villa in het Gooi een ingrijpende metamorfose ondergaan. Geïnspireerd door de wensen van de nieuwe opdrachtgevers, heeft de tweede generatie van Van Egmond Architecten het woonhuis volledig ontmanteld en heropgebouwd, met inachtneming van de kernprincipes van het initiële ontwerp.

Naadloze Integratie met de Natuurlijke Omgeving


Een van de fundamentele uitgangspunten was de harmonieuze interactie tussen de woning en de omringende tuin. Dit is geoptimaliseerd door middel van zorgvuldig ontworpen zichtlijnen, effectieve lichtinval en een geïntegreerde tuinbeleving in alle leefruimtes.

Duurzaamheid en Energie-efficiëntie


De transformatie bood de gelegenheid om de duurzaamheidsprestaties en het energieverbruik van de woning te verbeteren, zonder het authentieke karakter ervan te ondermijnen.

Responsief op Nieuwe Woonbehoeften


Bij het herontwerp is er rekening gehouden met moderne woonwensen, die op een naadloze wijze zijn verweven met het bestaande architectonische kader.

Een Triomf van Samenwerking


We zijn buitengewoon trots op het uiteindelijke resultaat en waarderen de vruchtbare samenwerking met zowel de opdrachtgever als andere betrokken partijen.


Aboneer

Schrijf je in op de nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws