Hongaarse punt Alternatim

De Hongaarse punt Alternatim dankt de naam aan de afwisseling tussen de verschillende rijen onder elkaar. Door de Hongaarse punt planken recht op elkaar te leggen, in plaats van in een hoek van 45 of 60 graden ontstaat een nieuw patroon. Het patroon zorgt voor dynamiek naar de zijkanten van de ruimte.

Vloerverwarming en Hongaarse punt vloeren

Hongaarse punt vloeren, waaronder de Hongaarse punt Alternatim kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Vrijwel ieder systeem, zoals bijvoorbeeld droogbouw of natbouw is geschikt om de vloer op te installeren. Hierdoor kan je genieten van een verwarmde houten vloer in de ruimte!

Houtsortering

De houten vloeren brengen karakter in ruimtes. Gekozen kan worden voor vloeren met meer karakter of juist een strakkere uitstraling. Bij de Hongaarse punt Alternatim kan gekozen worden voor Rustiek Frans Eiken of Frans Eiken. Beide sorteringen zorgen voor een andere ervaring.

Maatvoering vloerdelen

De maatvoering van het Hongaarse punt Alternatim patroon variëren van klein naar groot. Met een kleine maatvoering zul je meer van het patroon ervaren, daar waar bredere delen rust uitstralen.

Kleuren

De Hongaarse punt Alternatim is in 90 handgemaakte kleuren te verkrijgen. De vloeren worden behandelt met lijnolie wat er voor zorgt dat de vloeren vocht bestendig zijn. 

Kosten

De Hongaarse punt Alternatim is een kunstwerk op de vloer. De investering hiervan is hoger dan bij een planken vloer. Afhankelijk van de sortering en maatvoering wordt de vloer gelegd vanaf € 216,- per vierkante meter.

Lamelparket

Voorheen bestonden houten vloer uit massieve vloerdelen. Tegenwoordig bestaan de vloerdelen veelal uit lamelparket. Hierbij is de toplaag eikenhout en de onderlaag berken multiplex. Deze lamelparket planken van Uipkes kunnen naadloos aansluiten op je wand, zonder hierbij een plint toe te passen.

Onderhoud Hongaarse punt Alternatim

De geoliede vloeren dienen na circa 3-5 jaar weer opnieuw behandelt te worden met olie. De vloer hoeft hierbij niet geschuurd te worden, waardoor de vloeren een leven lang mee kunnen gaan. Door de vloer regelmatig schoon te maken pleeg je onderhoud aan de vloer en kan je de levensduur verlengen.

Contact