Eiken visgraat vloer aansluiten op trap met houten trapbekleding

HOUTEN TRAPBEKLEDING

In de loop der jaren heeft Uipkes, naast het leggen van prachtige vloeren, veel ervaring opgedaan in het bekleden of volledig renoveren van trappen en het leveren van nieuwe houten traptreden in dezelfde kleur als de vloer.
De bestaande z trap is bekleedt met licht eiken treden
Volledig trappenhuis voorzien van hout in warme kleur Zadelbruin
Traprenovatie met houten treden

TRAP LATEN BEKLEDEN MET HOUT

Heb je een prachtig historisch pand of juist een modernere woning met dito trap? En wil je deze laten aansluiten bij de kleur van de nieuwe houten vloer voor eenheid in uitstraling en het creëren van mooie overgangen tussen ruimtes of verdiepingen?

Wanneer je een houten vloer bij Uipkes aanschaft, geven wij je ook de optie om jouw trap te renoveren met hardhouten traptreden in dezelfde kleurafwerking als jouw vloer.

Elke renovatie van een trap is maatwerk. Het bekleden van de trap met hout is vrijwel altijd mogelijk en vraagt de benodigde vakmanschap en ambacht die Uipkes kan leveren. Op die manier krijg je een prachtige trap die bij je mooie houten vloer past.

Houten trap bekleding naar verzonken woonkamer

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN HOUTEN VLOER INCLUSIEF TRAPRENOVATIE?

Het combineren van een traprenovatie met een nieuwe houten vloer biedt een aantal grote voordelen:

 1. Jouw hardhouten trappenhuis komt exact overeen met de kleur en de houtsoort van jouw vloer.
 2. Je bespaart geld op materiaal en loonkosten door het leggen van de vloer en de renovatie van het trappenhuis tegelijk te bestellen en uit te laten voeren.
 3. De traptreden kunnen op vrijwel iedere ondergrond geplaatst worden (beton/metaal of hout).
 4. Je bespaart tijd omdat je alle activiteiten met Uipkes kunt plannen en je niet te maken krijgt met meerdere contactpersonen van meerdere bedrijven.
 5. Je kunt de houten vloer en trappenrenovatie aanpassen aan jouw wensen. Als je bepaalde houten details in zowel de trap als de houten vloeren wilt, kunnen wij daarvoor zorgen. Bijvoorbeeld: een visgraat of Hongaarse punt patroon die vloeiend overgaat in de treden van een trap naar een verzonken woonkamer.
 6. Uitgesleten traptreden kunnen eenvoudig worden gerenoveerd/opgevuld en daarna bekleedt met mooie Eikenhouten traptreden. Hierdoor hoeft geen nieuwe trap geplaatst te worden. 
Traptreden bekleden met hout. Dit is een voorbeeld van een open trap in de woonkamer.

ALLEEN TRAPTREDEN BEKLEDEN OF VOLLEDIGE TRAPRENOVATIE?

Wanneer je een eiken lamelparket vloer kiest, kunnen wij bijpassende massief eiken traponderdelen leveren, afgewerkt met dezelfde kleur olie of juist een contrasterende kleur om de gewenste uitstraling en overgang te creëren. De trap is net als de vloer volledig bestand tegen vuil en vloeistoffen en is gemakkelijk te reinigen met een stofdoek of dweil.

Eiken traptreden zijn in elke gewenste breedte en diepte beschikbaar en tot 45 mm dik gemaakt. Wij adviseren je over de mogelijkheden en geven vooraf de verwachte kosten aan. 

We hebben ervaring met het renoveren van verschillende soorten trappen, zoals rechte trappen, L-vormige trappen, wenteltrappen, open en gesloten trappen. 

Dichte trap

De dichte trap zorgt ervoor dat de warmte in de ruimte vastgehouden kan worden. Hierbij kunnen de treden bekleed worden, maar ook de stootborden. Eventuele draaien in de trap kunnen in de treden verwerkt worden. Daarnaast kan kunnen de stootborden in iedere gewenste kleur geschilderd worden om contrast met het hout te creëren. Bij aanwezigheid van kraak latten, doorgaans bij de trappen die voor 1970 zijn gemaakt, kan er gekozen worden om deze uit te vullen op het stootbord hierdoor is de lat weggewerkt en heb je een visueel hoger stootbord.

Blok trap

Bij een bloktrap worden de traptreden en stootborden onder een hoek van 90 graden verlijmd. Deze kunnen worden bekleedt met mooie treden van Eikenhout. Wanneer er een wang/opstaand deel aan één van de zijkanten aanwezig is kunnen wij deze mee bekleden.

Open trap

Een open treden zorgt voor een ruimtelijke uitstraling. Daarnaast zorgt een open trap voor meer lichtinval. De treden kunnen rondom volledig worden bekleedt met Eikenhout. Om contrast te creëren kan eveneens worden gekozen voor het enkel bekleden van de boven en het voor/achteraanzicht, de onderkant kan in de kleur van de trap geschilderd worden.

Z-trap

Voor een moderne strakke uitstraling kan gekozen worden voor een “Z trap”. Hierbij worden het stootbord en de treden in een schuine hoek geplaatst. De Z trap kan worden voorzien van mooie Eiken traptreden. Voor een strakke aansluiting kunnen de overzet treden en het stootbord worden afgewerkt met een trapneus. Het voordeel van een Z trap is dat er vaak geen overhangende delen zijn, en de treden doorgaans wat breder zijn. Het eikenhout kan strak tegen de (gestucte)muur worden gezaagd, en ook rond de trapboom kan de traptreden naadloos worden verwerkt (paal waar de trap omheen draait).

Massief Eiken treden

Naast het bekleden van de trappen, leveren en plaatsen we traptreden van massief Eikenhout. Geschikt voor onder andere een spiraal trap, of trap met bestaand frame. De massieve treden zijn variërend in diktes van 30 / 40 mm. En worden gemaakt van Eikenhout. De massieve eikenhouten treden worden rondom behandeld in één van onze 90 kleuren. 

Eiken trap behandelen

Wanneer er al een Eiken trap in de woning zit of gekozen wordt voor een nieuwe Eikenhouten trap kunnen we de trap behandelen in een van Uipkes 90 unieke kleuren. Voordat de trap geplaatst wordt kunnen we deze in onze werkplaats behandelen zodat het droogproces geen hinder geeft. Bespreek de mogelijkheden middels een adviesgesprek in de showroom.

VERTEL ONS JOUW VOORKEUREN VOOR HOUTEN TRAPBEKLEDING

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor houten trapbekleding? Kom naar één van onze showrooms in Amsterdam, Alphen of Naarden-Vesting voor een gesprek over het combineren van een houten vloer met een traprenovatie. Tijdens een showroomafspraak of videobelafspraak kun je ons foto's van jouw woning en trappenhuis laten zien, zodat we een advies op maat kunnen geven voor jouw situatie. 

Traprenovatie L vormig trappenhuis
Trap met hout bekleden over meerdere verdiepingen
Volledige traprenovatie inclusief leuningen en spijlen

MAAK VANDAAG EEN AFSPRAAK IN:

Alphen aan den Rijn
 • Euromarkt 113, 2408 BD Alphen aan den Rijn
 • Openingstijden
 • 0172 - 477355
Amsterdam
 • Roelof Hartstraat 4, 1071 VH Amsterdam
 • Openingstijden
 • 020 - 470 07 77
Naarden-Vesting
 • Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden
 • Openingstijden
 • 035 - 622 82 95