Eiken visgraat vloer aansluiten op trap met houten trapbekleding

TRAPBEKLEDING

In de loop der jaren heeft Uipkes, naast het leggen van prachtige vloeren, veel ervaring opgedaan in het bekleden of volledig renoveren van trappen en het leveren van nieuwe houten traptreden in dezelfde kleur als de vloer.
De bestaande z trap is bekleedt met licht eiken treden
Volledig trappenhuis voorzien van hout in warme kleur Zadelbruin
Traprenovatie met houten treden

TRAP LATEN BEKLEDEN MET HOUT

Heb je een prachtig historisch pand of juist een modernere woning met dito trap? En wil je deze laten aansluiten bij de kleur van de nieuwe houten vloer voor eenheid in uitstraling en het creëren van mooie overgangen tussen ruimtes of verdiepingen?

Wanneer je een houten vloer bij Uipkes aanschaft, geven wij je ook de optie om jouw trap te renoveren met hardhouten traptreden in dezelfde kleurafwerking als jouw vloer.

Elke renovatie van een trap is maatwerk. Het bekleden van de trap is vrijwel altijd mogelijk en vraagt de benodigde vakmanschap en ambacht die Uipkes kan leveren. Op die manier krijg je een prachtige trap die bij je mooie houten vloer past.

Houten trap bekleding naar verzonken woonkamer

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN HOUTEN VLOER INCLUSIEF TRAPRENOVATIE?

Het combineren van een traprenovatie met een nieuwe houten vloer biedt een aantal grote voordelen:

 1. Jouw hardhouten trappenhuis komt exact overeen met de kleur en de houtsoort van jouw vloer.
 2. Je bespaart geld op materiaal en loonkosten door het leggen van de vloer en de renovatie van het trappenhuis tegelijk te bestellen en uit te laten voeren.
 3. Je bespaart tijd omdat je alle activiteiten met Uipkes kunt plannen en je niet te maken krijgt met meerdere contactpersonen van meerdere bedrijven.
 4. Je kunt de houten vloer en trappenrenovatie aanpassen aan jouw wensen. Als je bepaalde houten details in zowel de trap als de houten vloeren wilt, kunnen wij daarvoor zorgen. Bijvoorbeeld: een visgraat of Hongaarse punt patroon die vloeiend overgaat in de treden van een trap naar een verzonken woonkamer.
Traptreden bekleden met hout. Dit is een voorbeeld van een open trap in de woonkamer.

ALLEEN TRAP BEKLEDEN OF VOLLEDIGE TRAPRENOVATIE?

We hebben ervaring met het renoveren van verschillende soorten trappen, zoals rechte trappen, L-vormige trappen, wenteltrappen, open en gesloten trappen. We leveren en installeren niet alleen op maat gemaakte houten traptreden, maar kunnen ook het trappenhuis volledig renoveren naar jouw wensen, inclusief trapleuningen, trapspijlen en balustrades.

Wanneer je een eiken lamelparket vloer kiest, kunnen wij bijpassende massief eiken traponderdelen leveren, afgewerkt met dezelfde kleur olie of juist een contrasterende kleur om de gewenste uitstraling en overgang te creëren. De trap is net als de vloer volledig bestand tegen vuil en vloeistoffen en is gemakkelijk te reinigen met een stofdoek of dweil.

Eiken traptreden zijn in elke gewenste breedte en diepte beschikbaar en tot 45 mm dik gemaakt. Wij adviseren je over de mogelijkheden en geven vooraf de verwachte kosten aan.

Let op: Uipkes verzorgt alleen traprenovatie in combinatie met een aankoop van houten vloeren.

VERTEL ONS JOUW VOORKEUREN VOOR TRAPBEKLEDING

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor trapbekleding? Kom naar één van onze showrooms in Amsterdam, Alphen of Naarden-Vesting voor een gesprek over het combineren van een houten vloer met een traprenovatie. Tijdens een showroomafspraak kun je ons foto's van jouw woning en trappenhuis laten zien, zodat we een advies op maat kunnen geven voor jouw situatie. 

Traprenovatie L vormig trappenhuis
Trap met hout bekleden over meerdere verdiepingen
Volledige traprenovatie inclusief leuningen en spijlen

MAAK VANDAAG EEN AFSPRAAK IN:

Alphen aan den Rijn
 • Euromarkt 113, 2408 BD Alphen aan den Rijn
 • Openingstijden
 • 0172 - 477355
Amsterdam
 • Roelof Hartstraat 4, 1071 VH Amsterdam
 • Openingstijden
 • 020 - 470 07 77
Naarden-Vesting
 • Kooltjesbuurt 1, 1411 RZ Naarden
 • Openingstijden
 • 035 - 622 82 95