Visgraat Vloer

Bekijk ons portfolio met visgraat vloeren 

Op zoek naar een klassieke, stijlvolle vloer met een moderne twist? Dan is de visgraat vloer een goede optie. Jaren ’30 woning of een luxe appartement; het geeft elke woonplek een uniek karakter. Blader door ons portfolio met visgraat vloeren en laat je inspireren.

Visgraat vloeren

De visgraat vloer is terug van weggeweest en is toepasbaar in vele verschillende soorten interieur. Deze vloer geeft elke plek direct het benodigde karakter en maakt elke woonplek gelijk tot een persoonlijke, menselijke en sfeervolle plek.

De grote afmeting visgraat is een moderne vloer met een klassieke knipoog. We leveren visgraat vloeren in elke gewenste afmeting en houtsoort. Van eiken visgraat vloeren tot brede visgraat vloeren en van visgraat parket tot massieve visgraat vloeren. Uipkes heeft jarenlange ervaring in het leveren en leggen van deze houten vloeren voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers.

visgraat vloeren in alle kleuren

Kleuren van jouw visgraat vloer

Uipkes levert hoofdzakelijk eikenhouten visgraat vloeren welke in vele verschillende kleuren te behandelen zijn. We maken op aanvraag natuurlijk ook graag visgraat parket van andere houtsoorten. 

Heb je een specifieke kleur voor ogen van een visgraat vloer? Uipkes heeft 90 kleuren ontwikkeld, waardoor je kunt kiezen uit zowel witte, lichte visgraat vloeren als donkere, zwarte vloeren als ertussenin.

Bekijk alle kleuren visgraat vloeren

Visgraat vloeren en vloerverwarming

Een visgraat vloer met vloerverwarming is al jaren een warme geslaagde combinatie. De visgraat vloer kan als lamelparket op een vloerverwarming als hoofdverwarming, bijverwarming of over bijvoorbeeld een bestaande plavuizen vloer heen gelegd worden. Op de zogenaamde droogbouw systemen is ook mogelijk, welke veel worden toegepast op de bestaande houten constructievloeren in de soms  eeuwenoude woningen in de Nederlandse steden.

Uiteraard zijn de vloerverwarmingen in de nieuwbouw woning uitermate geschikt om hier direct een visgraatvloer overheen te verlijmen. Wij controleren altijd 4 weken van te voren of jouw ondervloer geschikt is, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je nieuwe vloer op vloerverwarming.

De toplaag die we gebruiken is 4 mm eikenhout welke, mocht je dat ooit nodig vinden, meerdere keren kan schuren. De vloer heeft dus een levensduur van vele tientallen jaren.

Deze gelaagde plank is bij uitstek een product wat toepasbaar is in combinatie met vloerverwarming.
De weerstand van dit visgraat parket is laag (Rc=0,088), waardoor deze vloer op vrijwel elke vloerverwarming toepasbaar is. Uipkes past dit product al toe op vloerverwarming sinds 2003!

visgraat parket laten leggen

Visgraat Parket versus Massief

Uipkes biedt de keuze tussen massief houten visgraat vloeren en het veelgevraagde visgraat parket. Het verschil tussen visgraat parket en een massief houten visgraat vloer is voor het ongetrainde oog lastig te zien, maar heeft wel een aantal belangrijke gevolgen. 

Visgraat (lamel)parket kan namelijk wel gelegd worden in combinatie met vloerverwarming, terwijl dit bij massief houten visgraat vloeren niet kan. Dit terwijl de toplaag voor visgraat parket, ook massief is

Vanwege deze verschillen en het specialisme van Uipkes rondom houten vloeren en vloerverwarming, beveelt Uipkes visgraat parket aan voor vrijwel alle klanten

Meer over ons lamelparket

Visgraat vloer prijs

De prijs van een visgraat vloer is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de gekozen houtsoort, de dikte van de vloer, de keuze tussen visgraat parket en visgraat massief, en de type afwerking. Wil je de vloer bijvoorbeeld zonder plint overal straat tegen de muren aangezaagd hebben of in de badkamer doorgelegd? Dit is allemaal mogelijk, maar dit kan natuurlijk wel invloed hebben op de prijs.

Om het je daarom zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we een module ontworpen die je direct de prijs van de door jou gewenste visgraat vloer opstuurt via de mail.

Nieuwsgierig?

Vraag direct een prijsindicatie aan
visgraat vloer badkamer

Visgraat vloeren inclusief leggen

Bij Uipkes Houten Vloeren krijg je niet alleen een visgraat vloer, maar ook de bijbehorende service rondom het leggen van de vloer. We komen voor het leggen eerst bij je langs om alles op te meten en waar nodig te adviseren over de beste aanpak. Zo controleren of de ondervloer de juiste samenstelling heeft, of deze het juiste vochtpercentage bevat en of deze vlak genoeg. Daarnaast meten we de te leggen oppervlakte nogmaals na en bespreken alle details van de uitvoering ruimschoots van te voren.  Dus mocht er iets zijn waar je vragen over hebt, dan is er alle tijd om tot het mooiste eindresultaat te komen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de juiste bestelling en krijg je altijd een visgraat parket vloer die gelegd is op maat.

  • klassieke visgraat vloer
  • visgraatvloer op kantoor
  • een sfeervolle houten vloer
Visgraat Patroon

visgraat in alle ruimtes

Massief houten visgraat vloeren en visgraat lamelparket kunnen werkelijk in alle ruimtes van het huis gelegd worden. Van woonkamer en keuken tot kantoor en badkamer. De visgraat vloer kan worden behandeld met een olie welke bestendig is tegen allerlei soorten vloeistoffen. 

Maak een showroom afspraak!

Visgraat vloeren en onderhoud

De visgraat vloeren worden geolied met olie van een volledige natuurlijke samenstelling, welke volgens traditionele recepten op duurzame wijze worden geproduceerd. De vloeren zijn beschermd tegen veelvoorkomende invloeden van buitenaf, zoals water, koffie, cola, wijn of bier.  Je kunt de vloeren in principe iedere dag dweilen (mocht je dat nodig vinden).

We leveren bij de visgraat vloeren o.a. een eigen zeep die de vloer eenvoudig weer netjes maakt. Verder is het altijd goed om de vloer regelmatig te stoffen, stofzuigen en/of dweilen. In de bijgeleverde onderhoudsset vind je middelen om uw vloer in topconditie te houden. Regelmatig vloerenonderhoud verlengt de levensduur en beschermt de afwerking van uw vloer. Dit blijft uiteraard een persoonlijke keuze van de eigenaar.

Meer weten over visgraat vloeren

Visgraat vloeren zijn er dus in alle maten, kleuren en houtsoorten voor werkelijk iedere ruimte. Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem dan nu contact met ons op en kom bij ons langs in de showroom in Alphen aan den Rijn of Amsterdam!

neem contact met ons op
visgraat parket meer weten