Buitenparket in diverse houtsoorten en patronen

Bezoek de showroom

In de afgelopen jaren heeft buitenparket grote ontwikkelingen doorgemaakt. Voorheen werd buitenparket meestal in het plankenpatroon gelegd, maar tegenwoordig zijn het visgraatpatroon en het Hongaarse punt patroon ook mogelijk.

Met de visgraat of Hongaarse punt buitenvloer verleng je de rijke en ambachtelijke sfeer van deze originele legpatronen in je huis naar je terras. De houtsoorten die in Nederland geschikt zijn als terrasvloer zijn: Ipe, Teak en Padoek.

  • Visgraat houten vloerdelen buiten op een dakterras in Amsterdam
  • Houten vloer buiten in aanleg, op hardhouten rachels
  • Hardhouten vloerdelen buiten op een balkon

Magazine boordevol inspiratie

Houten vloer buiten leggen op hardhouten rachels in een tuin

Houten vloer voor buiten en binnen

Naast de houten vloer voor buiten kan Uipkes ook de houten vloer voor binnen verzorgen. Door het legpatroon van de houten buitenvloer en binnenvloer op elkaar af te stemmen ontstaat er een stijlvolle overgang. Met ons team van ervaren parketteurs kunnen we het leggen van de vloeren geheel uit handen nemen.

Vloerplanken voor buiten geïnstalleerd op houten rachels

Buitenparket met uniek systeem

De buitenparket vloeren van Uipkes worden geïnstalleerd middels een systeem waarbij geen schroeven en schroefgaten zichtbaar zijn. Daarnaast zijn er geen open kieren zichtbaar tussen de planken, waardoor er geen waardevolle spullen tussen kunnen vallen.

Buitenparket kan bij de randen op stijlvolle manieren worden afgewerkt

Stijlvolle randafwerking

Het buitenparket kan bij de randen op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo is het mogelijk om de randen rond af te werken met behulp van speciale profielen. In totaal beschikken we over 8 soorten profielen.

Bezoek de showroom

Buitenparket en onderhoud

Buitenparket van Uipkes heeft weinig onderhoud nodig om mooi te blijven. Af en toe vegen en jaarlijkse reiniging met speciale terrasreiniger is voldoende als je voor composiet of vergrijsd hout kiest.

Als het buitenparket met olie is afgewerkt, is het belangrijk om de vloerdelen jaarlijks te onderhouden met terrasolie, zodat de natuurlijke uitstraling behouden blijft.

Bij Uipkes Houten Vloeren kunnen we het buitenparket voor je komen onderhouden. We zullen het dan reinigen en indien nodig oliën, zodat de terrasvloer weer klaar is voor de mooie zomerdagen!

Werking van buitenparket

Hout is een natuurproduct dat vocht uit de omgeving opneemt en weer afgeeft. We spreken ook wel over het ‘werken’ van hout. De mate waarin hout werkt heeft te maken met de relatieve luchtvochtigheid. Om ervoor te zorgen dat de werking van het buitenparket minimaal is, is ventilatie onder het terras van belang. Wij houden hier rekening mee bij het leggen van de vloerplanken.

Ontdek alle mogelijkheden

Buitenparket na reiniging

Houten buitenvloeren en groene aanslag

Doordat houten buitenvloeren aan de weersomstandigheden worden blootgesteld, kan er op het oppervlak van de vloerdelen groene aanslag ontstaan. De groene aanslag kun je eenvoudig verwijderen door het grove vuil weg te borstelen en het hout vervolgens met speciaal reinigingsmiddel te behandelen. Je buitenvloer ziet er daarna weer prachtig uit.

Meer weten over buitenparket?

Bezoek dan onze showroom voor een adviesgesprek. Videobellen kan ook. Weet je al wat je wilt? Vraag dan een prijsopgave aan. Wil je ook binnenshuis een houten vloer laten leggen? Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan of plan een adviesgesprek in.