ONZE SCHAVERIJ

Bezoek de showroom

Alle houten vloerdelen die wij leveren, worden in Nederland in een ambachtelijke schaverij geproduceerd. Wij kopen het ruwe hout gezaagd en gedroogd in bij vaste leveranciers in Frankrijk.

KWALITEITSCONTROLE

Voordat de houtbewerking start, controleren we of het aangeleverde hout de juiste kwaliteit heeft om tot een hoogwaardige vloer verwerkt te worden. Wij kunnen op deze manier de mooiste gelaagde vloer of massieve vloeren in vele kleurafwerkingen leveren. Zo kun je altijd de houten vloer kopen die precies bij jouw wensen past! Wij informeren je graag over de vele mogelijkheden.

HET SCHAAFPROCES

Het schaafproces van de goedgekeurde selectie hout is in te delen in drie fases:

  • In de eerste fase wordt het ruwe hout vierzijdig schoon geschaafd ‘gekalibreerd’. Vervolgens wordt gekeken welke zijde van het hout de beste kwaliteit heeft. Er wordt gecontroleerd op gebreken zoals schimmels, latstrepen of droogvlekken. Deze zijn in het ruwe hout vaak nog niet zichtbaar.
  • In de tweede fase worden de ruwe planken voorzien van mes en groef aan de lange zijde, spanningsgroeven aan de onderzijde en een vellingkant aan de bovenzijde van de plank.
  • Ten slotte worden de planken op lengte gebracht en aan de kopse kanten voorzien van mes en groef. Hierna wordt gecontroleerd of de planken goed geschaafd zijn.

Inspiratie & Informatie