Vloer Woonkamer

In deze villa siert een prachtige vloer in de woonkamer. De verfijnde afwerking van het hout straalt tijdloze elegantie uit en dient als het kloppend hart van het stijlvolle interieur. De vloer is met uitzonderlijke zorg gelegd, waarbij meesterlijk vakmanschap te zien is in de gedetailleerde patronen die een vleugje artistieke excellentie aan de ruimte toevoegen. Het spel van licht en schaduw op deze vloer nodigt uit tot een harmonieuze symbiose tussen comfort en esthetiek. Deze prachtige vloer in de woonkamer belichaamt de elegante grandeur die deze villa en haar bewoners kenmerkt, en is een verfijnde toevoeging aan hun streven naar tijdloze klasse.

Bezoek de showroom

Bekijk meer

Veelgestelde vragen

Kan hout op vloerverwarming en ook op vloerkoeling?

Ja, houten vloeren worden al meer dan 20 jaar toegepast op vloerverwarming en vloerkoeling. Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Massief houten vloeren combineren met vloerverwarming wordt afgeraden vanwege de hoge weerstand en de werking van het hout.

Hoe lang gaat een houten vloer mee?

Een houten vloer kan decennia's meegaan, afhankelijk van de behandeling en mate van slijtage. Wanneer een vloer geolied wordt hoeft deze niet meer geschuurd te worden, dit verlengd de levensduur van de vloer.

Is hout de duurzaamste vloer die er bestaat?

Ja, hout is samen met wol de enige herwinbare grondstof. Door hout te nemen uit duurzaam beheerde bossen doe je wat terug voor het milieu. Daarnaast slaat hout CO2 op gedurende de levensduur.

Kan ik de vloer schuren?

De vloer kan geschuurd worden als je dat wilt. Bij een geoliede vloer hoef je deze echter niet te schuren, regelmatig bijhouden (1x per 3-5 jaar) van de olielaag zorgt voor voldoende bescherming.

Kan ik van kleur veranderen?

Ja, bij een houten vloer kan na verloop van tijd de kleur worden aangepast. Hierbij is het afhankelijk van de houtsoort en behandeling. In veel gevallen hebben houten vloeren meerdere behandelingen. Vraag een expert om advies wanneer je van kleur wil veranderen.