Projecten
Toepassingen

Uipkes® Project: Houten vloer in nieuwbouwappartement in Rotterdam

Een mooie brede planken vloer op vloerverwarming in Rotterdam
12 Aug 2022
Readtime 4 minutes
uipkes
Een planken vloer met extra brede vloerdelen op vloerverwarming in Rotterdam.
Een planken vloer met extra brede vloerdelen op vloerverwarming in Rotterdam.
Foto: Uipkes

In één van de grootste havensteden van Europa, Rotterdam, hebben we een mooie houten vloer gelegd met brede planken in een appartement.

extra brede vloerdelen in de eetkamer van dit appartement.

De stad Rotterdam

De geschiedenis van Rotterdam strekt zich uit over ongeveer negen eeuwen. Rotterdam heeft de naam “Havenstad” te danken aan het openen van de nieuwe waterweg in 1872. Hierdoor kon de grondslag worden gelegd voor het creëren van een van de grootste havens ter wereld.
 

brede bruine eiken planken vloer in de woonkamer.

Planken vloer

De planken vloer is het oudste houten vloeren patroon. Daar waar in het verleden veelal smalle planken, in soms wisselende breedtes, werden toegepast zijn de brede planken tegenwoordig populair. In dit appartement is gekozen voor een breedte van 280 mm.

De brede planken zorgen voor een moderne en rustige uitstraling. Doordat er ruim 10 breedte mogelijkheden zijn, komt een planken vloer in vrijwel iedere ruimte mooi tot zijn recht.
 

lichte bruine houten vloer in de keuken van dit appartement.

Houten vloer vloerverwarming

Al ruim 20 jaar worden houten vloeren toegepast op vloerverwarming. Met de transitie naar een duurzame toekomst is vloerverwarming in de nieuwbouw bijna niet meer weg te denken. Hoewel hout de eigenschap heeft te isoleren kan deze houten vloer zonder problemen worden toegepast op vloerverwarming en vloerkoeling.

Kleur

Bij deze houten vloer is gekozen voor een warme bruine houten vloerkleur: Reebruin. De kleur wordt handgemaakt van duurzame lijnzaadolie, en is een van de 90 maatwerk kleuren van Uipkes.

houten vloer in lengterichting gelegd in woonkamer appartement Rotterdam.

Houten vloeren in nieuwbouwappartementen

De brede planken zijn geïnstalleerd in het gehele appartement waaronder de woonkamer, keuken, hal en slaapkamers. In oude appartement dient -10dB geluidreductie in acht te worden genomen bij het toepassen van een harde vloerbedekking. Door de toepassing van “zwevende” dekvloeren in nieuwbouwappartement kan de houten vloer direct op de afwerkvloer worden verlijmd, zonder een verende/geluidsisolerende onderlaag.

De dekvloer wordt geïsoleerd en “los” gelegd waardoor contactgeluid worden verminderd. Het is zelfs af te raden om op zwevende dekvloeren geluid reducerende lagen aan te brengen omdat die elkaar in negatieve zin kunnen beïnvloeden.
 

Ruimtes

De houten vloer is door het gehele appartement gelegd. In samenspraak met de bewoner is gekozen om de planken in de lengterichting te leggen. Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe vloerbedekking? Bekijk onze houten vloeren of kom langs in één van onze showrooms voor persoonlijk advies.