Vloerverwarming

Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

10 Nov 2022
Readtime 3 minutes
uipkes
Hongaarse punt houten vloer op vloerverwarming in de woonkamer en keuken in woning Rotterdam
Hongaarse punt houten vloer op vloerverwarming in de woonkamer en keuken in woning Rotterdam
Foto: Uipkes

Overweeg je om jouw nieuwe houten vloer met vloerverwarming te combineren en wil je weten wat de voordelen van vloerverwarming zijn? In dit blog zetten we alle voordelen voor je uiteen.

Vloerverwarming verhoogt het wooncomfort

Niets voelt zo comfortabel aan als vloerverwarming. Als het buiten vriest is het werkelijk een genot als je over een verwarmde vloer loopt. Bovendien zorgt vloerverwarming voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de ruimte. Met radiatoren is dat niet mogelijk, waardoor je altijd temperatuurverschillen en koude plekken hebt.

Lager energieverbruik

Bij verwarming met traditionele radiatoren moet het water tot tussen de 60 en 75 graden worden verwarmd om de ruimte voldoende te verwarmen. Bij vloerverwarming is dit ongeveer 30-40 graden.

Dit grote temperatuurverschil zorgt ervoor dat je een stuk minder hard hoeft te stoken. Dat zie je terug in je energieverbruik en dus ook in je energierekening. Vloerverwarming is daarmee niet alleen vanuit financieel oogpunt interessant. Doordat je minder stookt is het ook goed voor het milieu.

Vloerverwarming en esthetiek

Je kunt kiezen om de vloerverwarming onder je houten vloer als hoofd- of als bijverwarming te gebruiken. Radiatoren ogen over het algemeen niet zo mooi en bovendien nemen ze ruimte in. Met vloerverwarming heb je geen last van deze nadelen. Esthetisch gezien is vloerverwarming als hoofdverwarming daarom de beste keuze.

Gezonder verwarmen

Stof hoopt zich snel op in radiatoren en als je gaat verwarmen stijgt het stof op. Dat is de reden dat je aan het begin van het stookseizoen veel stof op de vloer ziet liggen.

Voor mensen met een allergie is dat onprettig. Met vloerverwarming heb je geen last van stofophoping, waardoor het een gezondere manier van verwarmen is dan verwarmen met radiatoren.

Vloerverwarming laten aanleggen?

Bij Uipkes Houten Vloeren hebben we ruim 25 jaar ervaring met het aanleggen van vloerverwarming in combinatie met houten vloeren. Warm hout voelt heerlijk aan je voeten. Andere materialen, zoals laminaat of PVC, komen daar niet bij in de buurt.

Wil je meer weten over het laten aanleggen van vloerverwarming? Neem dan contact met ons op of vraag eenvoudig online een prijsopgave aan. Wil je vloerverwarming, maar weet je nog niet welke houten vloer je erop wilt laten leggen? Vraag dan gratis ons inspiratiemagazine aan.