Visgraat Parket Kopen?

Datum: 31 augustus 2022
Leestijd: 6 minuten
Auteur: Uipkes Houten Vloeren

De visgraat vloer is een bekend patroon met een lange geschiedenis. Het visgraat parket leent zich in verschillende interieur stijlen.

Bezoek de showroom

Klassiek Of Modern Visgraat Parket

Visgraat parket past zowel bij een klassiek als modern interieur. Als je een klassiek interieur hebt, kies dan voor een visgraat vloer met smalle vloerdelen in combinatie met band en/of bies.

Bij een modern interieur past visgraat parket met brede vloerdelen het beste, zonder band en bies. Als je voor een minimalistische uitstraling wilt gaan, dan kun je ervoor kiezen om de vloer strak tegen de muur te leggen, dus zonder plinten.

Visgraat Parket Vloerdelen

Of je nu een klassieke of moderne sfeer wilt creëren, bij Uipkes bieden we je een ruime keuze in vloerbreedtes, zodat je parketvloer mooi aansluit op je interieur. Onze visgraat vloerdelen, genaamd Vincent, zijn leverbaar in de volgende afmetingen:

Vincent visgraat parket planken afmetingen:
120/600 mm
140/700 mm
160/800 mm
180/900 mm
200/1000 mm
220/1100 mm
240/1200 mm
240/1300 mm

Inspiratie & Informatie

  • Lichte visgraat vloer geïnstalleerd op vloerverwarming in de keuken en eetkamer

Voorbeeld Van Visgraat Parket In Utrecht

Aan de hand van het voorbeeld hierboven kun je zien wat het effect is van visgraat parket met brede vloerdelen. In deze woning in Utrecht heeft Uipkes een maatwerk eiken visgraat parketvloer gelegd. Om voor eenheid in het interieur te zorgen, is de vloer vanuit de entree doorgelegd naar de woonkamer, de keuken en naar de slaapkamers op de eerste verdieping. Omdat het interieur een moderne uitstraling heeft, hebben de bewoners voor brede vloerdelen gekozen, zonder band en bies. Naast het formaat van de planken spelen ook de houtsoort, houtsortering en kleurafwerking een belangrijke rol bij de uitstraling van de parketvloer. 


Deze visgraat parketvloer van eikenhout in de kleurafwerking Eiken Naturel kost EUR € 179,- per m2. Prijzen van visgraat parket worden samengesteld op basis van kleur, houtsoort, houtsortering, plank breedte en afwerking met of zonder band en bies. De prijsrange van visgraat parket bij Uipkes ligt in 2022 tussen de EUR € 179 en EUR € 225,-. Alle m2 prijzen zijn inclusief: voorinspecties, afwerking, ondervloer, lijm, leggen, overige materialen en BTW. 

Adviesgesprek bij jou thuis?

Houtsoorten

Visgraat parket is leverbaar in diverse houtsoorten, zoals eikenhout, merbau of afzelia. Frans eiken is veruit de meest toegepaste houtsoort is. Eikenhout biedt namelijk diverse voordelen:

  • Het heeft een natuurlijk en tijdloos karakter
  • Eiken vloerdelen kunnen in vele kleuren worden afgewerkt
  • Lamelparket van eiken heeft een lage RC-waarde, waardoor het zeer geschikt is om met vloerverwarming te combineren 
  • Eikenhout is prijstechnisch interessant, zeker in vergelijk met andere houtsoorten
  • Doordat eikenhout goed te bewerken is, is het geschikt voor alle legpatronen

Door de vele voordelen van eiken, gebruiken we bij Uipkes voornamelijk eikenhout om visgraat parket mee te leggen. Op verzoek kan de visgraat vloer ook in andere houtsoorten geleverd worden.

Visgraat Parket En Kleurafwerking

Welke kleur je het beste kunt kiezen voor je parketvloer hangt onder andere af van de sfeer die je wilt creëren. Zo geeft een donkere vloer je interieur een luxe sfeer en zorgt wit voor rust. Aan de hand van ons voorbeeld van de parketvloer in Utrecht kun je goed zien dat de wit geoliede vloer de ruimte lichter maakt en samen met de brede vloerdelen voor een kalme uitstraling zorgt. Het visgraatmotief is aanwezig, maar eist niet alle aandacht in de ruimte op. 

Naast sfeer kan kleur een ruimte optisch breder of smaller maken. Als je bijvoorbeeld een donkere vloer legt in een ruimte met een donker plafond, dan zorgt dit ervoor dat de ruimte breder en lager oogt.

Een ander voorbeeld: een lichtgekleurd plafond in combinatie met een lichtgekleurde vloer zorgt ervoor dat de ruimte smaller, hoger en dieper oogt. Door te spelen met de kleuren van de muren, het plafond en de vloer kom je tot de combinatie die het beste bij jouw smaak past.

Goed om te weten: Visgraat parket van eikenhout is bij Uipkes leverbaar in 90 exclusieve kleuren. Zit de kleur die je zoekt er niet tussen? Dan kunnen we speciaal voor jou de gewenste kleur op maat maken

Visgraat Lamelarket: Geschikt Voor Vloerverwarming

Visgraat lamelparket (ook wel ‘duoplank’ of ‘multiplank parket’ genoemd) is een gelaagde vloer die uitstekend gecombineerd kan worden met vloerverwarming en vloerverkoeling. Dat komt omdat de onderzijde van de vloerdelen gemaakt zijn van kruislings verlijmd multiplex met daarop een toplaag van massief hout. Doordat visgraat lamelparket geen massief houten vloer is, is de warmteweerstand beperkt en kan de warmte goed door de vloer dringen.

Vloerwarming zorgt voor aanzienlijk meer wooncomfort. Je hebt nooit meer last van koude voeten als je over de vloer loopt. De lamelparket vloer uit ons voorbeeld is verlijmd op vloerverwarming en omdat hout een natuurproduct is, ervaren de bewoners een natuurlijke en warme beleving aan deze combinatie. 

Als je bij Uipkes visgraat parket koopt, kunnen we de vloer ook inclusief vloerverwarming voor je leggen. Daardoor heb je slechts één aanspreekpunt. Dat scheelt je tijd, geld en maakt planning van alle werkzaamheden eenvoudiger.

Magazine Vol inspiratie

Tapis Visgraat

Tapis visgraat is een parketvloer dat als een tapijt wordt gelegd. Tapis is namelijk het Franse woord voor ‘tapijt’. Voor het leggen van tapis visgraat wordt er een ondervloer op de cementvloer geplakt waarop de massief houten vloerdelen worden vastgelijmd en vernageld. Tapis parket kun je ook combineren met vloerverwarming.

Doordat de parketvloer wordt vastgelijmd en vernageld, werkt het hout minder en worden loopgeluiden gereduceerd. Daartegenover staat dat het leggen van tapis parket zeer arbeidsintensief is, waardoor de kosten per vierkante meter een stuk hoger liggen dan voor visgraat lamelparket.

Varianten Op Het Visgraatpatroon

De visgraat vloer is populair en wordt veel toegepast. Veel van onze klanten houden van mooie, originele designs en stijlvolle vloeren en besteden veel aandacht aan de inrichting van hun woning. Voor klanten die net even iets anders willen, bieden we varianten op het visgraatpatroon. Wil je een visgraat vloer met een twist? Kies dan voor een variant op het visgraatpatroon, zoals de dubbele visgraat of driedubbele visgraat. Hierbij worden er meerdere planken naast elkaar gelegd, zodat het visgraatpatroon breder wordt.

Een andere populaire variant op de visgraat vloer is het elleboogpatroon, waarbij de visgraat een kwartslag wordt gedraaid. Bekijk alle visgraatpatronen.

Meer Weten Over Visgraat Parket?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van visgraat parket? Neem dan contact met ons op of bezoek één van onze showrooms in Alphen aan den Rijn of Amsterdam. Dit kan via een showroomafspraak, maar je kunt ook gewoon binnenlopen bij één van onze vestigingen tijdens openingstijden om visgraat parket voorbeelden te bekijken en vragen te stellen. Wij delen onze kennis en ervaring graag met jou!

Vragen? Kom langs voor advies!

Veelgestelde Vragen

Wat is het verschil tussen massief hout en samengesteld hout voor een visgraat vloer?

Massief houten visgraat vloeren bestaan volledig uit massief hout. Onze samengestelde visgraat vloeren hebben een toplaag van massief hout met een onderlaag van Berken multiplex . Onze samengestelde vloeren zijn stabieler en beter bestand tegen krimp en uitzetting door veranderingen in vochtigheid.

Welke houtsoorten zijn geschikt voor een visgraat vloer?

Populaire houtsoorten voor visgraat parket zijn eiken, walnoot, esdoorn en mahonie. Eikenhout is de meest voorkomende keuze vanwege zijn duurzaamheid, hardheid, veelzijdigheid en toepassing op vloerverwarming en vloerkoeling.

Hoe zit het met de afwerking van de vloer?

Houten visgraat vloeren kunnen verschillende afwerkingen hebben, zoals lak, olie of hardwax. Lak biedt een sterke beschermende laag, terwijl olie de natuurlijke uitstraling van het hout accentueert. Hardwax combineert eigenschappen van zowel lak als olie, maar beperkt de kleurkeuze. Bij Uipkes worden de vloeren behandeld met (lijnzaad)olie.

Wat is het verschil tussen gelijmde en zwevende installatie?

Gelijmde installatie houdt in dat de vloerdelen direct op de ondervloer worden verlijmd, terwijl bij een zwevende installatie de vloerdelen op een ondervloer worden gelegd zonder te worden vastgelijmd. Gelijmde installatie is duurzamer en biedt betere geluidsisolatie, maar zwevende installatie kan gemakkelijker zijn als je de parketvloer in de toekomst wilt verplaatsen. Een visgraat vloer dient altijd verlijmd te worden.

Wat is de beste ondervloer voor een visgraat vloer?

Voor visgraat parket is het belangrijk om een stabiele, egale en vochtbestendige ondervloer te hebben. Ondergronden waarop een houten visgraat vloer gelegd kan worden is zand/cement, anhydriet, gipsvezelplaat, magnesiet, houten ondervloer, gietvloer, kurken ondervloer en tegelvloer..

Is vloerverwarming geschikt voor een visgraat vloer?

Ja, visgraat parket kan over het algemeen goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Het is echter belangrijk om te controleren of de specifieke houtsoort en afwerking die je kiest geschikt zijn voor vloerverwarming.

Wat is de prijsrange voor een visgraat parketvloer?

De prijs van een visgraat parket wordt bepaald door de sortering en afmeting.. Over het algemeen kun je verwachten dat visgraat vloeren in een hogere prijsklasse vallen in vergelijking met traditionele planken vloeren omdat het arbeidsintensiever is om de visgraatvloeren te plaatsen. Daarnaast is er meer zaagverlies per m2 in vergelijking tot een planken vloer.

1 van 3